nevysvetlitelna chyba.CPU nesiel ani na default!!!
nevysvetlitelna chyba.CPU nesiel ani na default!!!
Chcel som skusit este viac taktnut moj CPU.Zisti som ze viac to nepojde,lebo som musel vymazat CMOS.Ale o to nejde...Ide o to ze po vymazani CMOS som chcel nastavit CPU tak ako predtym,ale v Windowse som bol len 5 sekund a koniec...Tak som skusil ine nastavania a zasa to iste.Nakoniec som to skusil aj na default.A co ma moooc prekvapilo,neslo to stable ani na default :8O: :8O: :8O: !!!Tak som vymazal CMOS este raz a uz to na default ide.OC som este neskusal,dufam ze to pojde.
Co mohlo zapricinit taku chybu???
Co mohlo zapricinit taku chybu???
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818
na mojej vadne doske sa neda menit napatie,takze tym to nebude...Ale mozno ked som resetoval CMOS ta sa v CMOSke urobila nejaka blbost,nie???
MB: MSI K8N Neo3 ,CPU: AMD Sempron64 2800+ (2240MHz@280x8 ) ,RAM: DDR 400@466 512MB PQI (2,5-4-4-8 2T) ,VGA:Gainward 7600GS Golden Sample(450/500@530/750) ,PSU: FORTRON 350W 12PNF......3DMark05:5818
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
Napriek tomu, ze CMOSka dokaze obcas urobit nepochopitelne veci (stalo sa uz aj mne), tentokrat teda neviem, ale bude v tom pravdepodobne nevinne.
Nevedno ako presne si robil to OC (ci vo Winoch a padalo to do BSODu alebo BIOS), ale neskusal si hladat chybu napr. vo Winoch? KeDze comp do nich nabehne a reset az po piatich sekundach v nich, kedy este stale nieco urcite nacitavaju.
Pripadne ak by bolo to podozrenie na CMOS (Tuto moznost ale vidim ako najmenej pravdepodobnu.), preflashovanie BIOSu by to malo odstranit.
Nevedno ako presne si robil to OC (ci vo Winoch a padalo to do BSODu alebo BIOS), ale neskusal si hladat chybu napr. vo Winoch? KeDze comp do nich nabehne a reset az po piatich sekundach v nich, kedy este stale nieco urcite nacitavaju.
Pripadne ak by bolo to podozrenie na CMOS (Tuto moznost ale vidim ako najmenej pravdepodobnu.), preflashovanie BIOSu by to malo odstranit.
Uz som asi zistil v com je problem.Zmenil som chladic chipsetu na Zalman NB47J,ale bol dst teply tak som nan namontoval 40mm fan.Vtedy to islo v pohode,ale to som este nemal zmodovanu case...Predtym som mal na bocnici 80 mm fan,ktory fukal na VGA a trochu aj na chipset.Teplota bola v pohode a VGA mala IDLE 44-45 a BURN 51-52 .Ale teraz som urobil celkom novu bocnicu s plexi:
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... cat=&pos=6 Na bocnici uz fan nie je,trubica tiez neprospieva chladeniu case.Teplota VGA sa zmenila na IDLE 48-50 a BURN 59.Aj teplota toho zalmana sa zmenila,teraz je o dost teplejsi.Asi teda budem musiet pridat na bocnicu fan.Ale neviem ci to nebude blbo vyzerat,keby tam dam rovno nejaku 120-ku. .Teraz skusam pri otvorenom case,no uvidime.
BTW:viem ze tema chladenie nema co robit v PROCESOROCH,ale zakladat kvoli tomu novy thread .........
A ako sa pridavaju obrazky do postu ???
http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... cat=&pos=6 Na bocnici uz fan nie je,trubica tiez neprospieva chladeniu case.Teplota VGA sa zmenila na IDLE 48-50 a BURN 59.Aj teplota toho zalmana sa zmenila,teraz je o dost teplejsi.Asi teda budem musiet pridat na bocnicu fan.Ale neviem ci to nebude blbo vyzerat,keby tam dam rovno nejaku 120-ku. .Teraz skusam pri otvorenom case,no uvidime.
BTW:viem ze tema chladenie nema co robit v PROCESOROCH,ale zakladat kvoli tomu novy thread .........
A ako sa pridavaju obrazky do postu ???
- Bikermotyl
- VIP
Ak si si isty, ze je to chladenim cipsetu, ten fan nemusis davat do bocnice, ale pories Airflow v case. Dopredu intake fan a na zadnu stenu odsavaci. To bude urcite stacit aj na chladenie Zalmana na nF3. Aj keD ten Zalman by to mal vpoho uchladit aj bez tych fanov, nF3 nekuri az tak strasne. Nieco odsaje zdroj a trochu prievanu narobi aj CPU chladic.
Takze neviem, neviem, ci problem bude v chladeni cipsetu. VeD potestuj a hoD report.
Obrazky do postu sa nahazuju : [img]adresa%20obrazku[/img]
tu mas komplet navod
Takze neviem, neviem, ci problem bude v chladeni cipsetu. VeD potestuj a hoD report.
Obrazky do postu sa nahazuju : [img]adresa%20obrazku[/img]
tu mas komplet navod
ale ja mam NF4!!!A uz ma to dost se*e,lebo napriklad teraz bol comp vypnuty od vecera a nedal sa zapnut...dokonca som sa nedostal ani na plochu,iba VITAJTE a koniec .....Ale ked som vymazal CMOS tak PC ide akby sa ani nechumelilo......Poradte mi bo sa z toho zblaznim.
BTW:uz som pisal iny thread o tom ze sa mi niekedy neda vypnut comp.....nemoze to s tym nejako suvisiet???
BTW:uz som pisal iny thread o tom ze sa mi niekedy neda vypnut comp.....nemoze to s tym nejako suvisiet???
- Bikermotyl
- VIP
nj, nF4... Som prehlaidol, ze je to Neo3. Aj tak by to v tom cipsete myslim nemalo byt.
Pozeral si do BIOSu, keD to nechce nabehnut, ci sa nahodou nepomenili dajake polozky oproti defaultu (po resete CMOS)?
Neskusal si otestovat RAMku?
Pada ti to do BSODu alebo hneD cierna obrazovka?
Moze to samozrejme suvisiet aj s tou nemoznostou vypat comp. Ale to by som videl skor na chybu softwarovu, mozno aj ten pad po uvitacej obrazovke.
Osobne by som skusil aj preflashovat BIOS. Pozeram, ze za posledne tri mesiace boli vydane dve verzie na MSI K8N Neo3: 1.6 a 1.7
Pozeral si do BIOSu, keD to nechce nabehnut, ci sa nahodou nepomenili dajake polozky oproti defaultu (po resete CMOS)?
Neskusal si otestovat RAMku?
Pada ti to do BSODu alebo hneD cierna obrazovka?
Moze to samozrejme suvisiet aj s tou nemoznostou vypat comp. Ale to by som videl skor na chybu softwarovu, mozno aj ten pad po uvitacej obrazovke.
Osobne by som skusil aj preflashovat BIOS. Pozeram, ze za posledne tri mesiace boli vydane dve verzie na MSI K8N Neo3: 1.6 a 1.7
po resete CMOS som tam nic nenastavoval....Nenabehne BSOD ale rovno ho resetne.Tu RAMku este skusim,no nemyslim ze je to v nej,inak by to asi neslo vobec,ale teraz to ide.BIOS flashnut by som nechcel,lebo na tych novych sa da taktnut len na FSB 238,co je dost malo.Taktovat sa da len s BIOSom 1.0,tam to ide na tych 288 FSB...Nzda sa mi ze by to mala byt chyba WIN,lebo preco by to inak islo ked vymazem CMOS???
Este ma napadlo:Nemohlo by to byt zdrojom?Co som teraz robil ten mod,tak som tam pridal trubicu...(trubica zere vela???).
Este ma napadlo:Nemohlo by to byt zdrojom?Co som teraz robil ten mod,tak som tam pridal trubicu...(trubica zere vela???).
a este nieco:
cely tento problem nastal ked som v utorok nastriekal vrtule fanov a urobil som chladenie HDD.Co sa mohlo stat?Asi este vyskusam rozobrat comp a znova ho zlozit,aj ked pochybujem ze to pomoze.....
cely tento problem nastal ked som v utorok nastriekal vrtule fanov a urobil som chladenie HDD.Co sa mohlo stat?Asi este vyskusam rozobrat comp a znova ho zlozit,aj ked pochybujem ze to pomoze.....