WinXP 32bit a 4GB RAM
WinXP 32bit a 4GB RAM
Neviete niekto ako donutit WinXP aby vedel adresovat viac ako 2GB pamate? Lebo v 64bit mi tie 4GB vidi ale v 32bit nie, vdaka.
dell noťas
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Finta nie je v tom, ze Windows vidi maximalne 2GB pamate, pretoze Microsoft pouziva spinave triky a zaprogramoval do kodu limit 2GB. Tato velkost vyplyva zo sposobu, akym je adresovana pamat
[segment:offset]
Kedze procesor je 32-bitovy (alebo je 32-bit OS), maximalne adresovatelny priestor je 2^32 * 2^32 = 2GB
Windows 64-bit (na 64-bit procesore) "vidi" viac pamate preto lebo je schopny ju adresovat.
[segment:offset]
Kedze procesor je 32-bitovy (alebo je 32-bit OS), maximalne adresovatelny priestor je 2^32 * 2^32 = 2GB
Windows 64-bit (na 64-bit procesore) "vidi" viac pamate preto lebo je schopny ju adresovat.
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
No keDze ma A64, tak chyba v SB je asi tazko, lebo radic pamati je priamo v procesore.w0rm0n napísal:mozno nespolupracuje korektne so zakladnou doskou (SB) ktora ich obsluhuje (to uz neviem ako je mozne, skus ich prehadzat medzi sebou)
-ja by som skusil nieco s driverami
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
to je ciste soft zalezitost, lebo viem ze niekto my davno spomynal ze sa da nejako spojazdnit 3GB pamate pod WinXP 32bit, ale bolo to tak asi pred cca 1,5 rokom a vtedy sa mi zdalo uz 2GB vale ale ked som robil teraz jeden komp kamos tam chcel 4GB a tak ich ma, ale tie svine 32bit ich nevidia.
dell noťas
- kremso
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Júl, 2004, 14:00
Tak to si s teba robil srandu. Tie 3GB tam mohol mat, ale nemohol ich pouzivat, lebo Windows ich nevie adresovat. Toto je HW zalezitost, nie SW.miseno napísal:to je ciste soft zalezitost, lebo viem ze niekto my davno spomynal ze sa da nejako spojazdnit 3GB pamate pod WinXP 32bit
Leopold Kronecker: Boh vytvoril cele cisla, vsetko ostatne je vytvorom cloveka
a pre s754 nie je Athlon64? Aj ten (aj Sempron pre s754) ma pamatovy radic v procesore a vie pracovat s 3x1GB. si asi trochu mimo, co sa tyka HW (nic v zlom, asi si myslel 775, ktory ma intel ).w0rm0n napísal:necital som si jeho podpis... tak dajme tomu ze to co som napisal som pisal pre 754Q-Axis napísal:No keDze ma A64, tak chyba v SB je asi tazko, lebo radic pamati je priamo v procesore.w0rm0n napísal:mozno nespolupracuje korektne so zakladnou doskou (SB) ktora ich obsluhuje (to uz neviem ako je mozne, skus ich prehadzat medzi sebou)
-ja by som skusil nieco s driverami
i5-3570
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
16GB RAM
SSD + veľa veľa HDD
zobrazovadlo nVidia
pozeradlo Asus PA246
- killswitch
- VIP