Meteostanica
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Meteostanica
Rad by som si nechal poradit pri vybere metostanice do domacnosti. Samozrejme, ide o amatersku, nepotrebujem konkurovat SHMU .
Poziadavky:
- vnutorna a hlavne vonkajsia teplota (teda aspon 1 externy snimac)
- meranie vlhkosti (najma vnutorna)
- slusny, jednoduchy dizajn (aj info panelu)
- nefarebny display
Predpoved na dalsie dni nie je dolezita (iked potesi). Mozno niektori z vas maju daco podobne doma, tak popiste skusenosti.
Za vsetky rady/tipy vopred dakujem .
Poziadavky:
- vnutorna a hlavne vonkajsia teplota (teda aspon 1 externy snimac)
- meranie vlhkosti (najma vnutorna)
- slusny, jednoduchy dizajn (aj info panelu)
- nefarebny display
Predpoved na dalsie dni nie je dolezita (iked potesi). Mozno niektori z vas maju daco podobne doma, tak popiste skusenosti.
Za vsetky rady/tipy vopred dakujem .
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Re: Meteostanica
http://www.okaysk.eu/professor-e2126b/
kupim som ju a zatial spokojnost. meria vnutornu a vonakjsiu teplotu, vnutornu vlhkost a poredpoveda na 24 hodin pociase, iked podla toho by som sa isto neriadil
trochu hlupejsie sa ale prepina na displeji vnutorna a vonajsia teplota
za tie peniaze si myslim ze je to OK
kupim som ju a zatial spokojnost. meria vnutornu a vonakjsiu teplotu, vnutornu vlhkost a poredpoveda na 24 hodin pociase, iked podla toho by som sa isto neriadil
trochu hlupejsie sa ale prepina na displeji vnutorna a vonajsia teplota
za tie peniaze si myslim ze je to OK
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Minulý týždeň som po dlhšom čase navšítvil Lidl a odišiel som so spomenutou Auriol meteostanicou.
Po reklamácii Emos meteostanice, ktorá mala senzor pre meranie vonkajšej teploty na kábli, som zháňal náhradu. Lidlácka ma zaujala bezdrôtovým senzorom a veľkým displejom pri cene 10Eur.
Doma si fajnový prvý dojem pokazila. Po prvom zobrazení údajov na displeji je jasné, že vlhkosť si týmto zariadeným neodmeriate a polovicu veľkého displeja okupujú hodiny s dátumom. Povedal som si, že vlhkomer pri Emose nestál za veľa, tak ho teraz ani nemusím postrádať
Medzi hlavné tri zápory tejto pseudo meteostanice radím pípanie, ktoré sprevádza každé stlačenie tlačidla, vypadávanie signálu z bezdrôtového senzora a použitie až štyroch AA batérií.
Lidl Auriol
Klady
+veľký dislpej
+kvalitný stojan
+spracovanie nastavení (v porovnaní s Emosom)
Zápory
-hlasné pípanie pri stláčaní tlačidiel
-absencia vlhkomera
-spoľahlivosť bezdrôtového senzora
-4xAA batérie (sú v balení)
Po reklamácii Emos meteostanice, ktorá mala senzor pre meranie vonkajšej teploty na kábli, som zháňal náhradu. Lidlácka ma zaujala bezdrôtovým senzorom a veľkým displejom pri cene 10Eur.
Doma si fajnový prvý dojem pokazila. Po prvom zobrazení údajov na displeji je jasné, že vlhkosť si týmto zariadeným neodmeriate a polovicu veľkého displeja okupujú hodiny s dátumom. Povedal som si, že vlhkomer pri Emose nestál za veľa, tak ho teraz ani nemusím postrádať
Medzi hlavné tri zápory tejto pseudo meteostanice radím pípanie, ktoré sprevádza každé stlačenie tlačidla, vypadávanie signálu z bezdrôtového senzora a použitie až štyroch AA batérií.
Lidl Auriol
Klady
+veľký dislpej
+kvalitný stojan
+spracovanie nastavení (v porovnaní s Emosom)
Zápory
-hlasné pípanie pri stláčaní tlačidiel
-absencia vlhkomera
-spoľahlivosť bezdrôtového senzora
-4xAA batérie (sú v balení)
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
- GASPi
- Používateľ
Tak vybral som predbezne produkt firmy La Crosse Technology --> http://www.lacrossetechnology.com/9257/
Uz len najst lokalneho predajcu .
Uz len najst lokalneho predajcu .
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Uz asi 5 rokov mam doma Philips AJ260. Za tu dobu som tusim 2 krat menil bateriu vo vonkajom snimaci. Ukazuje to sice iba zakladne udaje (teplotu/vlhkost a predpoved), no ja som spokojny. V podstate mam v jednom zariadeni vsetko potrebne pri vstavani z postele .
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- GASPi
- Používateľ
No objednal som http://www.amazon.co.uk/ClimeMET-Digita ... B00D1WUKOK
Potom podam dojmy, hadam to nebude uplny crep .
Potom podam dojmy, hadam to nebude uplny crep .
- GASPi
- Používateľ
Co sa ti na cene nepaci?
Som pozeral viacero znaciek a model, ktory obsahuje veci ako pozadujem sa hybe v podobnych hladinach.
Ano, mozem si kupit daco za 15€, kde mi bude merat teplotu bez vlhkosti a este aj ta bude nepresna. Radsej si priplatim a budem mat funkcie, ktore chcem a k tomu hadam aj relativne presne cisla .
Som pozeral viacero znaciek a model, ktory obsahuje veci ako pozadujem sa hybe v podobnych hladinach.
Ano, mozem si kupit daco za 15€, kde mi bude merat teplotu bez vlhkosti a este aj ta bude nepresna. Radsej si priplatim a budem mat funkcie, ktore chcem a k tomu hadam aj relativne presne cisla .
Najlepsie meteostanica ala widget na ploche vsak?SUBOSVK napísal:cenovka
Najpresnejsie a najlacnejsie
.