potreboval by som neake rady ohladom chladenia GPU. V oblasti vodneho chladenia som v podstate novacik preto si chcem nechchat poradit.
No a teraz k veci. Mam postaveny stroj:
- GPU 4x msi-r9-280x-gaming-3g zapojene cez crossfire mostik
- CPU Intel i3 procak. (viem ze ten procak vyzera v tej zostave divne ale stroj bude urceny na mat vypocty kde procesor v podstate nepotrebujem, vsetko pojde cez grafiky)
- MB ASROCK Z87 OC Formula
RAm, disk .. bla bla bla
a cele to je nahodene v
CoolerMaster case bigtower HAF 932 Advanced
a problem mam s chaldenim grafik, tym ze grafiky idu non stop na 100% a su vedla seba nasekane cize nie je dostatok miesta na privod vzduchu k ventilatorom tak tahaju na 98-99C co je sakra moc .. takze potreboval by som riesit vodne chladenie nehc ich stiahnem dolu.
CPU chladit nepotrebuje .. ten stock chaldic ho drzi dobre v case je dobre prudenie vzduchu a on moc nepracuje takze ten je v klidku. Maticka ma uz vstavane chladenie na chipset takze tam teoreticky staci pripojit iba hadice a je vysriesen .. i ked ta tiez chladenie nepotrebuje, momentalne dosku netaktujem takze si staci sama .. ma aktivne chaldenie na chipsete takze cajk.. jedine tie grafiky potrebujem doriesit.
takze borci necham si od vas poradit neake napady na waterbloky na grafiku, cerpadlo atd atd .. ako vrafim vodne chladenie nie je zrovna moja domena preto nehcem siahnut vedla .. hlavne ked mam chladit komponenty za cca 1100€.