http://www.msi.com/product/vga/R9-270X-GAMING-2G.html
Po par dnoch pouzivania musim povedat, ze som velmi milo prekvapeny a prave preto pisem tento prispevok. Prekvapilo ma, ako efektivne vie chladic TwinFrozr IV kartu uchladit a aka je zaroven ticha.
V idle o karte ani netusim, pricom mam pc asi pol metra od monitoru a rozhodne nemam skrinku, ktora by mala excelentne chladenie. V mATX skrinke Core 1000 mam iba zregulovany 120mm fan v predu a tiez zregulovany 80mm vzadu. Teplota karty nejde nad 30 stupnov.
Teraz to, co ma tak ocarilo: v plnej zatazi (burn) je karta v podstate taka ista hlucna ako v idle. Fany sa tocia o nejakych 5-10% rychlejsie, ale je to tazko postrehnutelne. Ak by niekto kvoli tomu ocakaval vysoke teploty, tak to vobec nie je pravda. Karta sa usadi niekde na 60-65 stupnov a je spokojna. To je podla mna naozaj vynikajuci vykon na to, ze chladic je pomerne kompaktny a zabera iba 2 sloty.
Ceresnicku na torte vo forme OC si nechavam na neskor. Momentalne bezim bez zmeny napatia na 1200MHz (Default 1080MHz) a ramky na 1500MHz (Default 1400MHz). Avsak chladic ma podla mna este obrovske rezervy, takze neskor sa trosicku detailnejsie pohram s napatim a frekvenciami.
Zaujimava funkcia na karte je HW switch na prepinanie biosov. Nemali by to byt performance profily ako u 290X, ale iba nejaka ochrana, ak by sa pri flashi pokazil bios. Neviem, ci to niekedy vyuzijem, ale je prijemne to tam mat...
Kartu mozem rozhodne len a len odporucat, som nou naozaj ocareny.