Chcel by som od Vás pár rád ako trošku oživiť túto šunčičku. Mám na mysli, či by pomohol lepší cpu + aký a aj aspoň 1gb ram a ďalej sa chcem opýtať ako to je s bazárom tu na fóre, ako sa doň dostanem, alebo tak ... dikeska
Tu uz nepomoze nic, len zazrak, doska nepouzitelna, cpu tam nejak vyrazne lepsie nenarves, ram nula bodov tym padom je tam zbytocne kupovat nejaku gpu ked je procak na hobeles.
takze predaj to, a zacni setrit.
Naposledy upravil/-a trojan4x4 v Po 17. Feb, 2014, 14:43, upravené celkom 1 krát.
Nenapísal si, na aké účely sa ten PC používa, tak ťažko takto poradiť. Ak to potrebuješ iba na net a iné nenáročné veci, dokúp tam nejaké dvojjadro za rozumnú cenu a jeden 2 GB modul a máš vystarané, zmestíš sa do 35 eur. Prípadne by som zvážil kúpu nejakého nového low endu, nevyjde to omnoho drahšie, ak predáš starú dosku.
Ten komp bude a aj slúži iba na net a sem tam nejaký film + skype, čiže absolútne nič náročné a hry už vôbec. Chcem, aby bol trošku svižnejší, lebo ide ako keby skapínal. Som iba zvedavý, či by sa oplatilo vymeniť CPU za nejaký lepší, poprípade dokúpiť RAM. Nejde mi o to, aby bol ako Ferrari, ale aby sa z embéčky stala aspoň Fabia. Nieje ani môj a " liať " doň nechcem, max. tak 50E, ale ak sa neoplatí tak neva
Koľko teda príspevkov na zobrazenie bazáru ??
Ak investuješ tých 35 eur, bude to stačiť na net s prehľadom, nejaký Athlon X2 5000+ a 2 GB modul, to sa do tej ceny zmestíš. Prípadne aj nejaký novší CPU, ak ti ho zoberie doska, pozri si CPU support a flashni tam najnovší bios. Je ale otázne, či sa to oplatí, nevieš, kedy odíde tá doska. Tipujem, že bude mať kľudne 6 rokov, možno aj viac. Už by som skôr uvažoval nad novými komponentmi a predal starú dosku aj s CPU a RAM, to by si sa mohol zmestiť do 50 eur. Bude to síce drahšie, ale zasa by si mal nové veci v záruke a výkonom to nebude zaostávať. Do bazáru sa tak skoro nedostaneš, neviem, aká tam je presne hranica, pozri si to pravidlách fóra.
Naposledy upravil/-a dendroid v Po 17. Feb, 2014, 18:36, upravené celkom 1 krát.
dendroid:
Ako nezavrhujem tú možnosť predať cpu + mb a ram, ale kto by to kúpil ?
Ok, takže 3 možnosti - nechať tak, poriešiť nové cpu + ram, alebo poriešiť "fresh meat".
Keby sa jednalo o môj pc, tak už dávno letí von oknom...
Podla mna sa investicia oplati. am2 procaky su uz fajne lacne a ddr2 sa da tiez zohnat celkom lacno.
Pravdepodobne sa nebudes musiet kaslat ani spreinstalovanim OS.
zober akekolvek 2jadro aspon a urcite ram - 4 gb nech mas dokopy.
Ale tie 2 procaky co ti odporucil j4ro su asi to naj co mozes zohnat tak kuk na bazos. serii phenom 1 sa vyhnut.
na net musi byt 1gb strasne malo a komp potom spomaluje svapovanie disku.
Ak by si mal zvysne love kup si aj ssd to fajne ozivi komp. V pripade novsieho kompu v buducnosti ho tiez pouzijes.
Ja doteraz pouzivam x2 5400 + 4gb ram + 120 gb ssd a hd6850.
Vacsinu hier si vpoho zahram(okrem najnovsich) a pocas surfovania a filmov je podtaktovany na 1700@0,875v a nebadam nejake spomalenie.
Spoliehat sa ze ti odide doska je blbost, beci starnu ale kedze by si aj novy komp bral z druhej ruky tak nemas moc istotu co s nim kdo stvaral a v akych podmienkach ten komp bol. Je velky rozdiel ked ma niekdo podvoltovany komp s stalej teplote a nizkej vlhkosti a pretaktovany ma max, zle chladeny + zly zdroj.
A ak sa tak aj stane vzdy ju mozes upiect a je dost dobra sanca ze si este pozije.
To s tým limitom príspevkov na vstup do bazára už zrejme neplatí, lebo sa mi zdá, že som minule zazrel niekoho, kto predával, resp. kupoval v bazári a príspevkov mal len zopár.