Projektor na prezentácie do telocvične

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
mariano_negro
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Feb, 2014, 12:14

Projektor na prezentácie do telocvične

Príspevok od používateľa mariano_negro »

Ahojte.

Chceli by sme do našej Akadémie projektor, no vôbec nevieme aký.

Jeho primárny účel budú prezentácie, prevažne statické obrázky, no radi by sme premietali aj videá. Ako plátno by nám slúžila biela stena a potrebujeme aby sa to dalo dobre vidieť aj za svetla. Počas dňa je ho tu dosť, hoci máme malé okná.

Osobne som si predstavoval rozpočet do 500€, ale naozaj neviem čo od takého môžem čakať. Nejaké odporúčania?
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Projektor na prezentácie do telocvične

Príspevok od používateľa mp3turbo »

Mr.Cerny, denne svetlo, telocvicna a projektor do 500eur nejdu dohromady. Ak sa uspokojite s malou uhloprieckou, povedzme meter a pol, tak sa to bude dat zrealizovat s odretymi usami ale inak je to problem. Za denneho svetla maju problem mnohe projektory co stoja trojnasobok a to este telocvicnu nevideli.

edit : nie som si uplne isty, ci by nahodou nebol klasicky TV napriklad akakolvek 50" plazma za 500eur lepsia ako projektor s uhloprieckou 130 az 150cm. Ta plazma ma totizto mnohonasobne kvalitnejsi obraz a ako hovorim, dvojmetrovu uhlopriecku s kvalitnym "nevyblednutym" obrazom a kontrastom aspon 10:1 PRI BEZNOM DENNOM SVETLE z projektoru za take male peniaze nemozes ocakavat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
4pepe
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 05. Nov, 2010, 10:57

Príspevok od používateľa 4pepe »

ako píše kolega za tie peniaze určite nie, možno by sa dala spraviť spätná projekcia, ale to chce, optické zrkadlá.... špeciálnu manicu.. kopec vecí, čo nové stoja dosť veľké peniaze.
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
Spoiler: ukázať
Zvuk: receiver onkyo 608 7.2 repro 7.0 predné diy repro 2x130W, center jamo, zadné mission m72 a zadné najzadnejšie jamo
MB: asus Z77-M pro CPU: i5 2500k CPU chladič: noctua NH D14 GPU: EVGA GTX 460 +accelero xtreme plus Ram: kingston ddr3 3x4giga 1333 cl9HDD1: samsung 850 pro 512 HDD2: seagate 3tb HDD3: seagate 4tb ; 32'' lcd IPS AOC CASE: fractal design r3 PSU:super flover golden king KEYBOARD+mouse: logitech wireles set OS: MICROSOFT Windows 7 64 Ultimate
Používateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27

Príspevok od používateľa valistar »

cauko, ake mas moznosti zatemnenia miestnosti? tam to zacina aj konci pri projektoroch :) - hlavne v tejto cenovej hladine.

ked to trochu zatemnis tak sa pozri po short throw projektoroch (ST), ako napr http://projektory.heureka.sk/acer-s5201 ... e/#section . vdaka optike ich mozes dat vacsinou 2x blizsie k premietacej ploche ako normalne a tym padom mas samozrejme lepsiu svietivost. tu je na to aj dobra kalkulacka http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm . inak s acer projektorom nemam extra dobre skusenosti, mam jeden podobny doma s kopou vypalenych pixelov - ale v tej cene si moc nenavyberas - benq alebo acer. inac lepsie by bolo aspon 1280x800 rozlisenie...

druha moznost zobrat tam TV, plazmu asi nie, tej prave ze tiez vadi vela svetla (o to viac ked ma leskly povrch). takze kuknut nejaku vacsiu LCD tv asi. :)
mariano_negro
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Feb, 2014, 12:14

Príspevok od používateľa mariano_negro »

Inak máme tu celkom malé okná. Hovoríte teda že radšej zohnať nejaké efektívne krytie na ne a potom môžme zobrať aj obyčajný projektor za pecto korún?

Na čo treba v takom prípade prihliadať? Aký by ste teda do tých 500€ odporúčali?

Návrat na "Nákupná poradňa"