Nefunguje Internet od UPC
- wallker
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 21. Dec, 2007, 08:00
Nefunguje Internet od UPC
Zdravim, nefunguje mi internet od UPC, nechapem preco, setko som zresetoval, modem, adpater sietovy a stale nic, nevie identifikovat siet, telefon kt. je pripojeny k modemu funguje bez problemov, vcera som odpajal router a odvtedy mi nejde net ked je priamo prepojeny kabel od modemu UPC do mojho PC.
posielam screenshot adaptera a siete (stolny pocitac - nefunguje net) :
http://www.freeimagehosting.net/x4xdw
paradox je ten ze ked pripojim notebook na ten sietovy kabel,tak internet funguje bez problemov... a ked zapojim do stolneho pocitaca tak internet resp siet vobec nefunguje... z toho vyplva ze internet FUNGUJE ale ja mam niekde problem v PC..
screen z notebooku:
http://www.freeimagehosting.net/xzqes
Nie je nahodou problem s tym prenájmom co tam píše, prenájom získaný a prenájom uplynie, to znamena ze teraz to je blokovane a funguje mi len notebook a ked prenajom uplynie tak mozem zapojit iny comp?
dakujem za pomoc ...
posielam screenshot adaptera a siete (stolny pocitac - nefunguje net) :
http://www.freeimagehosting.net/x4xdw
paradox je ten ze ked pripojim notebook na ten sietovy kabel,tak internet funguje bez problemov... a ked zapojim do stolneho pocitaca tak internet resp siet vobec nefunguje... z toho vyplva ze internet FUNGUJE ale ja mam niekde problem v PC..
screen z notebooku:
http://www.freeimagehosting.net/xzqes
Nie je nahodou problem s tym prenájmom co tam píše, prenájom získaný a prenájom uplynie, to znamena ze teraz to je blokovane a funguje mi len notebook a ked prenajom uplynie tak mozem zapojit iny comp?
dakujem za pomoc ...
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
Re: Nefunguje Internet od UPC
normalna vec.Internet od UPC je viazany na pristroj,ktory mas napojeny na kabel.To znamena,ze pokial si mal kabel v pristroji A,a zapojis tam pristroj B,tak budes musiet preregistrovat net na pristroj B.Preto doporucujem,zapojit router,v routery nakonovat adresu trebars pristroja A,regnut to na stranke UPC a mas vystarane.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
u UPC mozes registrovat 3x MAC adresu. Cize je dost mozne, ze tvoj laptop ma, ale tvoj stolny uz nie.
pridaj si mac adresu tvojho pc podla navodu co si dostal k internetu.
Potom ak si kupis router, tak zapni funkciu "Clone Mac address".
pridaj si mac adresu tvojho pc podla navodu co si dostal k internetu.
Potom ak si kupis router, tak zapni funkciu "Clone Mac address".
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- scpeter1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 13. Aug, 2006, 02:00
nie pri kazdom datovom programe,mas moznost regnut 3 MAC adresy.Ak by tu moznost mal,tak mu vsetko ide.
Lenovo IdeaPad y560,120GB Samsung 840 SSD,VU+Uno 4K SE,Samsung Galaxy Note 4,root,UPC Fiber Power 130/10
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
islo by mu ak by si regol, coco asi nespravil
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- wallker
- Nový používateľ
vsak mne ale ani nejde otvorit stranku na reg UPC: www.chello.sk.upc/reg, nefunguje kedze nie je net ...
nefunguje lebo mas blbu adresu. Normalne natukaj www.upc.sk (alebo www.chello.sk) a malo by ta to hodit na registracnu stranku.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2008, 21:02
Ja mam UPC Internet a nemusim registrovat. Mozem zapojit aj sest pocitacov. Stale ide net. Netusim preco, ale ide.
Minule sa mi stalo, ze bol problem vo Windowse. Ked som nahodil linux. Ten sa v pohode pripojil bez potiazi. Windows mi vypisoval, ze je problem s LAN portom.
Mne sa ani za boha nepodarilo prihlasit do stranky, aby som mohol registrovat MAC adresu pocitaca.
Minule sa mi stalo, ze bol problem vo Windowse. Ked som nahodil linux. Ten sa v pohode pripojil bez potiazi. Windows mi vypisoval, ze je problem s LAN portom.
Mne sa ani za boha nepodarilo prihlasit do stranky, aby som mohol registrovat MAC adresu pocitaca.
CPU: INTEL Core i5-6400 (3.20GHz) ;MB: ASRock Z170 Pro4 (3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 1 M.2, 4 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN); RAM: 2x8GB DDR4 2133MHz (16-14-14-35) Kingston; HDD: OCZ Trion 120GB SATA III; Seagate Barracuda 2TB/64MB/7200rpm; Samsung 1TB/32MB/7200rpm SATA II; WD AV-GP 500GB/32MB/5400rpm SATA III; Seagate FireCuda Laptop SSHD 500 GB/5400rpm SATA III; Blu-Ray BD-R XL/RW: Pioneer BD-RW BDR-209M SATA; DVD : Asus DRW-24F1MT SATA; GPU: Gigabyte Nvidia GeForce GTX 1060 3GB; PSU: Zalman ZM600-GS II - 600W ATX 2.3; Monitor: 24"LCD NEC MultiSync EA244WMi; Box: CoolerMaster Centurion 534 Lite
- wallker
- Nový používateľ
to newmi: ale mne nejde otvorit nic ani chello.sk, ani upc.sk ......., vyspisuje mi firefox ze sa server nenasiel.... a dalej sa nepohnem...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ak bol modem zapojeny s inym PC a nasledne si zapjil druhe PC, tak obcas treba restartovat router, lebo inac odmietne komunikovat s tym novym PC a teda mu ani neprideli IP adresu cez DHCP. Restartni teda kablovy modem so sietovym kablom zapojenym uz do noveho PC a pozri sa ci ti to teraz IP adresu uz prideli.