Multifunkcna laserova ciernobiela tlaciaren

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
doubleR
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 04. Mar, 2009, 22:04

Multifunkcna laserova ciernobiela tlaciaren

Príspevok od používateľa doubleR »

Zdravim,
Potrebujem radu ohladom tlaciarni, s tlaciarnami som mal doteraz vzdy patalie, tak sa radsej pytam..cena by mala byt tych 200-300e, ak bude aj viac a bude stat zato, tak porozmyslam. Hlavne aby mala obojstrannny duplex, nie ten mechanicky ze musim manualne otacat stranu ale automaticky. Plus PC na ktorom bude napojena ma win8, mam staru konica minolta 1350w a drivery na win8 som nenasiel..len na win7 a an to bol problem zohnat na x64bit system. Vdaka za rady
EDIT: je to tlaciaren do firmy, to je asi podstatne :D tak sa tam bude vela tlacit
CPU: Intel® Core™i5-750 processor 2,66GHz, MB: MSI, So1156, iP55, VGA: MSI R4890-CYCLONE-OC, 1024DDR5/256b, RAM: 4GB 1600MHz DDR3, HDD: WD 7501 AALS 750GB, 7200RPM, Serial ATA II. 32MB, CASE: Max Cube Amoris 6010+++Xbox360+++PS2
jesus1992
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38

Re: Multifunkcna laserova ciernobiela tlaciaren

Príspevok od používateľa jesus1992 »

ked je to do firmy nebude lepsie a v konecnom dosledku lacnejsie kupit niaku lacnejsiu kopirku ktora dokaze aj tlacit ci skenovat? taktiez to nebude vyzdovat servis kazdu chvilu... ale to je moj osobny názor.

ak sa na tom bude vela tlacit tak to urcite vide lacnejsie ako multifunkcia ale ak nie tak potom bude lepsia multifunkcia...
Battletag: Expodan#2226
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Nenapisal si vela informacii, ale predpokladam, ze potrbujes tlacit max. rozmer A4 a nie je to firma o 200 ludoch, takze staci zatazenie par desiatok stran denne (radovo tisice mesacne max). Hned prva chyba je napajat tu tlaciaren na nejake PC. Celkom najviac urcite a bez dalsej diskusie chces kupit multifunkcne zariadenie, ktore sa da napojit na siet. Postavis ho niekam na univerzalne miesto, pichnes do toho ethernetovy kabel a je pokoj.

Po rychlom badani som vybral tieto tlaciarne:
Lexmark MX-310dn [link], ~340,- € s DPH - tlacenie 33 stran za minutu, duplexna jednotka na tlac, ADF podavac (automaticke scanovanie viac stran ale bez duplexu)
OKI MB461 [link], ~320,- € - 35 stran za minutu, duplex na tlac, manualny podavac na scanovanie (pokial by si chcel duplex aj pri scanovani, tak OKI MB471 za ~350,- €)
Canon MF4890dw [link], ~290,- € - 26 stran za minutu, duplexne tlacenie aj scanovanie (DADF), WiFi

To som len namatkou vybral nejake zariadenia. Vsetky z nich budu normalne tlacit a vsetky maju opticke rozlisenie scannera 600x600 dpi, co je dostatocne na kancelarske kopirovanie. Ako vybrat tu najlepsiu? To je jednoduche, pozri si, ktory vyrobca sa o svoje zariadenia stara aj po vydani. Tak napriklad pre ten Lexmark existuje aktualizacia firmwaru tlaciarne z januara 2013 [klik] a bezproblemova podpora aj vo Windows 8 [klik]. Takisto ten Canon ma aktualizovany firmware z 21.12.2012 a ovladace novembra 2012. Dalej by som sa zameral na velkost ovladacov - nemame radi bloatware. Zo skusenosti mozem dlhodobo pochvalit Canon, ktory proste nainstaluje par megove ovladace a je pokoj a cisto. Opak je taka domaca inkjet HP tlaciaren so stovkami MB somarin, ktore sa navyse spustaju pri starte pocitaca.

No a este zopar rad, na co si dat pozor:
- Nie kazda tlaciaren musi podporovat scan-to-send, tj. ze nascanujes dokument a ona ho odosle ako obrazok alebo PDF priamo na e-mail v sieti. Toto je super funkcionalita do kancelarie, ktora usetri tony casu, ale zisti si, ci kupovana tlaciaren to ma. Plati klasicke pravidlo you get what you pay for. Tie lacne mozu mat len taky scanner-nepodarok, ze ides k tlaciarni, zapnes scanovanie, ides k PC, das na dialku softwarovo scanovat, vratis sa k tlaciarni, vypnes scanovanie a podobne nezmysly.
- Nebral som do uvahy ziadne ceny tonerov a ceny za jednu vytlacenu A4. Ak to nejako treba, budes si to musiet sam prepocitat. Taktoez si daj pozor, ze k novej tlaciarni nemusi nutne byt pribaleny toner, zober hned jeden z obchodu navyse. Ked sa nespotrebuje hned, spotrebuje sa neskor. Konkretna skusenost opat s Canonom (velka A3 MFP), kde toner nebol sucastou dodavky).
- Ked si uz nejaku aj vyberies, popozeraj na nu recenzie po nete. Mozes najst zapory, o ktorych sa nikde nedozvies. Jeden priklad za vsetky: nejaka priblba HP MFP vec, ktora nema podsvieteny displej. Takze v sere tam do toho mozes zmurit. V datasheete samozrejme toto napisane nenajdes.

Bottom line: Cokolvek kupis, kup perboha tlaciaren so sietovym pripojenim a najlepsie aj scan-to-send funkciou. Podakujes neskor.
doubleR
Nový používateľ
Nový používateľ

Vdaka moc za rady. Tie cannon-ky sa mi zdaju sympaticke, plus kamos jednu ma (sice v domacnosti) ale je s nou spokojny a nevytkol jej nic okrem skenovania (zevraj tam sem tam treba vycistit daku listu aby to nerobilo ciary pri skenovani) vytlaci na toner nejakych 2000stran, co by mohlo byt v pohode..konkretne ma tuto: Canon i-Sensys MF4570DN. Rozhodujem sa teda medzi nou a tymito dvoma: Canon i-Sensys MF-4870dn, Canon i-Sensys MF-4890dw. Ak som si spravne vsimol tak 4890 ma naviac DADF a medzi 4570 a 4870 je v hlucnosti a 5 riadkovom lcd displeji..len skoda, ze nemaju to skenovanie do mailu ako si spominal, ale co som sa pytal kamosa, tak vravel ze to skenovanie je pohodlne, nahadze do podavaca papiere a da skenovat cez tlaciaren po sieti (v obrazkoch alebo pdf)..tak sa snad bude kazda z nich dobra volba
CPU: Intel® Core™i5-750 processor 2,66GHz, MB: MSI, So1156, iP55, VGA: MSI R4890-CYCLONE-OC, 1024DDR5/256b, RAM: 4GB 1600MHz DDR3, HDD: WD 7501 AALS 750GB, 7200RPM, Serial ATA II. 32MB, CASE: Max Cube Amoris 6010+++Xbox360+++PS2
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

No kamos mozno pohodlne skenuje, ale ako vravis, ma to doma sam pre seba. Chodit z kanclu do ineho kanclu a nazad, aby som si nieco scanoval, to by ma nebavilo. Ako, kup co chces, ale ak su peniaze na tuto funkciu, tak do kancelarie by som to urcite zobral. Opat, nevieme tvoje podmienky, takze ak je to mini-firma o dvoch ludoch a tlaciaren bude medzi nimi na stole, tak to taka katastrofa nebude.

Ten Canon sa mi paci akosi najmenej z toho vyberu, ale to je skor tym, ze mi je znacka Canon pomerne nesympaticka. Vsimol som si este, ze maju rozlisenie tlace 600x600 dpi, pricom snad vsetky ostatne tlaciarne maju viac (1200x1200, 1200x600, 2400x600). Neviem, ci to zavazi na kvalite tlace, alebo su to len nejake marketingove cisla na sposob kontrastu pri LCD monitoroch.

Este by som ti ukazal jednu tlaciaren: Brother MFC-7860DW, ~300,- € - ma 27 stran za sekundu, duplexne tlacenie, ADF na scanovanie (ale neviem ci duplex alebo simplex), WiFi, nativne rozlisenie tlace aj scannera 2400x600 dpi a hlavne scan-to-network (e-mail, FTP, subor, atd). So znackou Brother vsak nemam absolutne ziadne skusenosti. Cnet aj PCMag tomu dali 3,5/5.

Vsak potom sem napis, ze co si kupil.
jesus1992
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38

Príspevok od používateľa jesus1992 »

stran 27 za sekundu? nie je to trosku prehnane cislo? :D a este jedna vec 600 dpi je v pohode je to dobre v tom ze aspon tie PDF alebo obrazky nezaberajú velke množstvo dát čo je zbytočné... hlavne ak to chce človek poslať na mail... a taktiež je to bezproblémovo čitateľné...
Battletag: Expodan#2226
doubleR
Nový používateľ
Nový používateľ

Zatial je to firma v jednej miestnosti s jednym PC, ale len zatial ono tam tych PC bude viac..tak hladam teda nieco vhodnejsie pre firmu a pozeram teraz tie dve tlaciarne OKI MB461 a Lexmark MX310dn obidve vizeraju simpaticky, viac asi ale ten Lexmark, len tu znacku ja nepoznam..
doubleR
Nový používateľ
Nový používateľ

Kupil sa ten Canon 4890 tak uvidime ci bude dobre sluzit, vdaka za rady

Návrat na "Nákupná poradňa"