Prave na fightoch to malo dropy a ked sme dvihli rozlisenie na 1920x1200, tak to uz nestihalo. Asi pockam na Haswell, aj keby nedavali GT3 grafiku do desktopu, tak GT2 by mala byt o daco vykonnejsia od HD4000. Potom sa uz iba rozhodnut, ci nejaky novsi NUC, alebo thin mini-ITX.CageJ napísal:HD4k potiahne DOTU na TOP detaily, ale ja radsej znizujem na stredne kvoli fightom
Uvaha: Kupit VGA? IvyBridge? Cakat na Haswell?
Re: Uvaha: Kupit VGA? IvyBridge? Cakat na Haswell?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
nevidim vyznam menit i5 3570K s HD4000 za haswell s GT2, vyhodnejsie je kupit za 1/3 zlomok ceny vga, ako davat za MB a CPU 200-250€ a kto vie ake budu ceny na zaciatok
ked chces minimalisticke, idealne pasivne riesenie, nemas moc na vyber 

To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak to bude úplne pasívne nejak úžasné prevádzkové parametre to hlavne v hre mať nebude či už z IB alebo z haswellom
ktorý práve kôli GK naberie nejeké waty navyše
stále sa mizdá že niektoré veci sa riešia zložito miesto jednoducho a z pochybným výsledkom
ktorý práve kôli GK naberie nejeké waty navyše
stále sa mizdá že niektoré veci sa riešia zložito miesto jednoducho a z pochybným výsledkom

Kamos ma NUC a je spokojny. Ja by som chcel cosi podobne, ale skor ma laka pasivna skrinka s moznostou osadit aj 2.5" HDD kvoli ulozisku. Ale je moze, ze klesnu ceny SSD natolko, ze sa uskromnim s 256GB SSD, kde uz co-to ulozim a je to fakt krpate.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2010, 16:32
haswel bude mat menej wattov nez IB , len ked zapojis aj integrovanu tak nieco mozno pribudne ale stale to bude menej nez IB nie ? a ako funguju tie dosky ? som cital ze ASUS ma akusi ulitilu ze ked si na ploche a tak , tak sa pouzije integrovana grafika aby sa usetrila , ale vsak to je blbost lebo ked mam zapojeny minitor na grafike tak mi nemoze prepnut na integrovanu grafiku ze ?
Tak podla mna je to blbost.. lebo Nvidia ani ATI to nepouzivaju v desktope.. a v notebookoch to funguje vselijako...
Inac spotreba nebude podla mna nizsia... +/- to iste..
Inac spotreba nebude podla mna nizsia... +/- to iste..
- dexterav
- Sponzor fóra gold
fakt neviem to má vísť nejaký zázrak o ktorom neviem?
v ideálnom prípade treba počítať s takým postupom aký urobil IB vs SB , dokonca aj tá GT3 do toho zapadne podobne asi
takisto celková spotreba nebude nijak extra odlišná napr IB a SB rovnakých prametrov majú spotrebu takmer identickú

v ideálnom prípade treba počítať s takým postupom aký urobil IB vs SB , dokonca aj tá GT3 do toho zapadne podobne asi
takisto celková spotreba nebude nijak extra odlišná napr IB a SB rovnakých prametrov majú spotrebu takmer identickú
- rix_o
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
ivi TDP 77W
haswell 84W,
je to TDP, ale aj prikon bude vyssi, narast kvoli IGP je to malo ale napr gtx660 ma v idle 7W, tak naco by robili prepinanie do IGP, aby bolo na HD4x00 8W alebo 5W, nevidim vyznam
haswell 84W,
je to TDP, ale aj prikon bude vyssi, narast kvoli IGP je to malo ale napr gtx660 ma v idle 7W, tak naco by robili prepinanie do IGP, aby bolo na HD4x00 8W alebo 5W, nevidim vyznam
- dexterav
- Sponzor fóra gold
samozrejme pokiaľ to nesúri nieje problém, ale ak na to čakáte kôli nejakému zázraku mno neviem neviem
takisto ak má niekto SB/IB nemyslím že by si nejak pomohol všetky momentálne pokroky sú iba v rámci, aby sa nepovedalo
čo sa GK týka , tam je síce relatívne veľký skok ale FPS niesú všetko
aj pri HD3000 sa popísalo aká je dobrá, +- HD5470 ale neskorej sa ukázalo že má dosť problémov z kompatibilitou v hrách a ten výkon tiež nakoniec nebol až taký extra, kedže bud držala krok z hd5470 alebo riadne zaostávala
podľa mňa má intel na poli GK slušné resty a dlho ešte mať bude

takisto ak má niekto SB/IB nemyslím že by si nejak pomohol všetky momentálne pokroky sú iba v rámci, aby sa nepovedalo
čo sa GK týka , tam je síce relatívne veľký skok ale FPS niesú všetko
aj pri HD3000 sa popísalo aká je dobrá, +- HD5470 ale neskorej sa ukázalo že má dosť problémov z kompatibilitou v hrách a ten výkon tiež nakoniec nebol až taký extra, kedže bud držala krok z hd5470 alebo riadne zaostávala
podľa mňa má intel na poli GK slušné resty a dlho ešte mať bude
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 22. Okt, 2010, 16:32
Virtu LucidLogix:
Na základe technológie Virtu LucidLogix poskytujú základové dosky funkciu prepínateľnej grafiky, ktorá umožňuje používateľom vychutnať si grafický výkon integrovanej a diskrétnej GPU. Deje sa tak pomocou automatického prechodu na integrované GPU pri prehrávaní HD videa, prekódovaní videa a aplikáciách pre všeobecné použitie aby sa znížila energetická spotreba systému, alebo prepnutie na diskrétnu GPU pre plný výkon pre hardcore 3D hry a to všetko bez zásahu používateľa.
to znamena ze by to aj preplo ale treba mat prepojene obe grafiky nie ?
Na základe technológie Virtu LucidLogix poskytujú základové dosky funkciu prepínateľnej grafiky, ktorá umožňuje používateľom vychutnať si grafický výkon integrovanej a diskrétnej GPU. Deje sa tak pomocou automatického prechodu na integrované GPU pri prehrávaní HD videa, prekódovaní videa a aplikáciách pre všeobecné použitie aby sa znížila energetická spotreba systému, alebo prepnutie na diskrétnu GPU pre plný výkon pre hardcore 3D hry a to všetko bez zásahu používateľa.
to znamena ze by to aj preplo ale treba mat prepojene obe grafiky nie ?
- molnart
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
preplo by to, keby to fungovalo http://diit.cz/clanek/asrock-h77-pro4-m ... ucid-virtu