Orange fiber - Reklamacka
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Orange fiber - Reklamacka
Zdravim, meral som si doma rychlost a mal som vecsinou 40mbit a to mam 100ku. volal som do orange.pokecali sme ,dosiel technik a nebol som doma, len zena.
na mojom noteboku povedal ze mi ide pomaly kvoli torentom a na zninom bol ticho ze co ide pomaly net. jemu zazrakom siel okolo 90tky.
dopocul som sa, ze za vyjazd technika sa plati 40e ak je u mna chyba. reklamovat dalej? ci ako si zistim preco mi nejde tak net ako technikovi an jeho pc. mam doma 2 rozne notebooky
na mojom noteboku povedal ze mi ide pomaly kvoli torentom a na zninom bol ticho ze co ide pomaly net. jemu zazrakom siel okolo 90tky.
dopocul som sa, ze za vyjazd technika sa plati 40e ak je u mna chyba. reklamovat dalej? ci ako si zistim preco mi nejde tak net ako technikovi an jeho pc. mam doma 2 rozne notebooky
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Re: Orange fiber - Reklamacka
Notebooky máš k router-u pripojené ako? Kábel/wifi?
Ak wifi, over si, akú normu spĺňa tvoj router a akú normu spĺňajú tvoje notebooky. Predpokladám, že tvoj router vie vyslať len 802.11g signál, ktorého teoretické maximum je 54Mbit/s, takže tvojich spomínaných 40 môže byť reál. Ak notebooky vedia prijímať štandart 802.11n, kúpa nového routera to napraví. Servisák sa predpokladám na tvoj router pripojil káblom, tvoj router buď na LANoch, alebo na WANe, alebo na oboch zvláda len 100Mbit, preto mu to šlo nejakých tých 90Mbit.
Ak wifi, over si, akú normu spĺňa tvoj router a akú normu spĺňajú tvoje notebooky. Predpokladám, že tvoj router vie vyslať len 802.11g signál, ktorého teoretické maximum je 54Mbit/s, takže tvojich spomínaných 40 môže byť reál. Ak notebooky vedia prijímať štandart 802.11n, kúpa nového routera to napraví. Servisák sa predpokladám na tvoj router pripojil káblom, tvoj router buď na LANoch, alebo na WANe, alebo na oboch zvláda len 100Mbit, preto mu to šlo nejakých tých 90Mbit.
-
- Pokročilý používateľ
router mam nkovy, kablom sa pripajam ku konvertoru. router neriesim. ja som notes napojil a slo 40mbit technikovi 90, naposjil som zenin a to iste
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Intel má takú pri*ebanú utilitu, ktorá má zryćhlovať internet a pracuje s nejakými proxáčmi, ani neviem ako sa volá, beží v taskbare a robí presne takéto psie kusy. Ešte technická, speedtest.net na proxine najbližśie ku Tebe dáva tiež 40 mbps?
Potom ešte kukni nastavenie sieťovky na noťasi, ale tak tá appka mi to robila už XY krát.
Potom ešte kukni nastavenie sieťovky na noťasi, ale tak tá appka mi to robila už XY krát.
CPU: Intel Core i7 2600K Golden Sample @ stock clock/undervolted MB: Gigabyte Z77X-UP7 RAM: Corsair XMS3 1600 MHz 4 x 4 GB VGA: ASUS GTX680-DC2-2GD5-V2 SSD: 2 x Intel 520 240 GB @ i400 @ raid0 stripe 32 kB cluster 128 kB HDD: SG ST3000DM [3TB], WD2001FASS [2TB] + kopa externých 1 a 2 TB PSU: Corsair HX 850W SOUND: Creative X-Fi Titanium HD COOLiNG:Noctua NH-D14 @ 2x U.L.N.A. + 1 x Noctua 120mm @ L.N.A. + 4 x Fractal 120-140mm @ stock speed MB controlled [@ silent mode] SPEAKERS: Logicrap Z-5500 OS: Windows 7 x64 Professional [genuine] CASE: Fractal XL Black Pearl USB 2.0 version LCD: primary: HP LP2475w [katódový] + secondary: HP ZR224w [LEDkový :(] KB: Microsoft Natural 4000 MOUSE: Death Adder first version black GAMEPAD: X-Box 360 GamePad Wired
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Kě si dáš odmerať rýchlosť tak je vidno na speedtest.net že ti to niečo shapuje? T.j. Vyletí ti rýchlosť ku 40 a ďalej ju nevytlačí? Alebo je to meranie také že postupne ju navyšuje pomaly, a najviac z toho vyžmýka 40?
Lebo napr. ja keď si dám 100ku odmerať cez router tak mi príde ručička pri meraní na 50Mbit a tam sa trasie, t.j. je shapovaná...
Nemáš nastavené WPA security njekaé ktoré podporuje len 54MBiT? Na to ťa aj router upozorní pri nastavovaní že dané security nepodporuje väčšiu rýchlosť.
Lebo napr. ja keď si dám 100ku odmerať cez router tak mi príde ručička pri meraní na 50Mbit a tam sa trasie, t.j. je shapovaná...
Nemáš nastavené WPA security njekaé ktoré podporuje len 54MBiT? Na to ťa aj router upozorní pri nastavovaní že dané security nepodporuje väčšiu rýchlosť.
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
-
- Pokročilý používateľ
no ale ja router neriesim, mam kabel na konvertor v notese a vyskoci na 25,potom na 40 a tam trasie. sem tam vyskoci na 70, niektore dni, prisiel technik a skocilo na 90.
router mi je jedno aku rychlost da. vcera som musel konvertor resetnut bo slo to 100kB len
router mi je jedno aku rychlost da. vcera som musel konvertor resetnut bo slo to 100kB len
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Reinok
- Sponzor fóra silver
A máš garantovaných 100Mbit...? nemajú oni nejakú agregáciu, neklesne ti rýchlosť keď iný ľudia v paneláku sťahujú?
Priateľka má v bratislave tiež fiber, a raz tam bolo 100MBit, inokedy 10Mbit...
Priateľka má v bratislave tiež fiber, a raz tam bolo 100MBit, inokedy 10Mbit...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
100MBit garantovanych...dobry for. Vies co by to stalo? Trojmiestnu sumu za net si nemoze dovolit obycany smrtelnik
U orange s tymto nebyva ziaden problem a uz z prveho postu je jasne, ze chalan ma problem u seba v bookoch. Ked to technikovi ide 90Mbit, tak to musi ist aj jemu, logicke.
Mam orange fiber 100 a slape mi to na 70-90MBit podla zatazenia orange netu a viac mi neda moj 100Mbit router, takze na cistu stovku sa nikdy nedostanem.
Ci dakto iny v panelaku stahuje myslis ze ako zisti? pojde sa pytat po 20tich bytoch? Akoze, aj mne ta rychlost kolise, ale vonkoncom sa nema co drzat trvalo na 40MBit.
U orange s tymto nebyva ziaden problem a uz z prveho postu je jasne, ze chalan ma problem u seba v bookoch. Ked to technikovi ide 90Mbit, tak to musi ist aj jemu, logicke.
Mam orange fiber 100 a slape mi to na 70-90MBit podla zatazenia orange netu a viac mi neda moj 100Mbit router, takze na cistu stovku sa nikdy nedostanem.
Ci dakto iny v panelaku stahuje myslis ze ako zisti? pojde sa pytat po 20tich bytoch? Akoze, aj mne ta rychlost kolise, ale vonkoncom sa nema co drzat trvalo na 40MBit.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
aj keby celý barák naraz niečo sťahoval tak to na to nemá vplyv
Spoiler: ukázať
pokial mu to drzi na 40mbps, mam taky pocit, ze on ma nastaveny v systeme profil na staru 40mbps sluzbu... tipujem, ze do konvertora sa nevies dostat, mohlo by ti tam ukazat profil linky..
ak technik nameral 90mbps tak asi zlý profil linky nemá a dostať sa do konvertora aby mu to ukázalo profil linky bolo myslené dúfam ako vtip
-
- Pokročilý používateľ
ten profil linky je co? to pocujem prvy krat. ako a co mam zmenit borci? diky
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Shiro, prečo myslíš že 100Mbit garantovaný = minimálne 3 miestna suma...
ja mám doma 100/80 a rýchlosť je 95/83....a suma je niekde pri 50€....
Ale 40Mbit je čudných...keby to ide aspoň 50...to by som chápal obmedzenie na 54Mbps ale prečo 40....??
Ale 40Mbit je čudných...keby to ide aspoň 50...to by som chápal obmedzenie na 54Mbps ale prečo 40....??
pretože ty nevieš čo znamená slovo garantovaných
podľa mňa mu to nestíha hw zasvinený os pomalé disky alebo mu niečo robí traffic na pozadí o čom nevie ...
podľa mňa mu to nestíha hw zasvinený os pomalé disky alebo mu niečo robí traffic na pozadí o čom nevie ...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
nic nemas garantovane pri obycajnom nete pre obycajnych ludi.Reinok napísal:Shiro, prečo myslíš že 100Mbit garantovaný = minimálne 3 miestna suma...
A ak ti dakto povedal ze mas, velice rad by som videl tu zmluvu o pripojeni
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB