http://uplink.sk/xs/raid0-revenant.jpg
Je to rýchle, spoľahlivé a oproti 550/500 na single drive to má nespočet výhod. Od polovičných časov pri loadingu hier, až po prácu s gigantickými súbormi, predchádzanie načítavaniu lokácií v hrách, rýchlejšie načítavanie celkovo a najmä v Photoshope, je to fakt na nezaplatenie. Ale tak áno, odborníci vravia: "netreba toľko rýchlosti, ešte že čo, náhodou by sme mohli efektívnejšie pracovať, to by bolo, radšej počkáme tridsať sekúnd, ako by sme mali mať za 15 načítané PSDčko, že áno?"
Ja osobne si neviem predstaviť pracovný počítač bez 1000 MB/s čítanie a 1000 MB/s zápis. Čo si pozerám resource manager, tak keď pracujem v photoshope len s blbými viacvrstvovými webovými templatmi, tak tam padajú také čísla pri dekompresii layerov a smart objectov ako 500 MB 700 MB a 1200 MB z blbého 250 megového PSDčka. A či mi načíta a zoomne PSDčko za 10 sekúnd, alebo za 5, neviem ako pre Vás, ale pre mňa je to rozdiel. A samozrejme popri tom môžu bežať iné aplikácie vyťažujúce HDD, napríklad renderovanie videa, na pozadí Illu a v prepnutom okne, či na druhom LCDčku a rýchlejšie mi to skáče medzi appkami vo Windowse ako takom, ako keď som mal single Intel 520.
Takže asi toľko ku "zbytočnosti" raid0 z SSDčiek.

P.S.: A v číslach: non-raid Intel 520 Photoshop bez pluginov čistá inštlácia 14 sekúnd initial start, 4 sekundy pre-cached
raid0 z Intel 520 čistá inštalácia Photoshopu bez pluginov 5 sekúnd initial a 1,2 pre-cached
Osobne spúśťam photoshop celkom často a vypínam, už len na blbý screenshot ho otváram, tak mi to spraví celkom slušný rozdiel. Office štartuje instantne, MSi afterburner ditto, bridge tak isto, maxko do 7 sekúnd, proste raid0 je asi to najlepšie čo vymysleli pre prácu a zábavu. A samozrejme jeho mutácie s viacerými diskami [raid5 + výhoda parity etc.]