STENLY napísal:len totálny idiot môže vstúpiť do jamy plnej levov

alebo jamy plnej zaslepených a sfanatizovaných levov?
dexter - myslím že Ty tomu tiež rozumieš veľmi dobre ako ja, len nechceš si zbytočne nahlodávať renomé, alebo sa Ti nechce argumentovať. A ešte, ja neviem či si tému nečítal, ale spýtam sa Ťa. Potrebuješ 3xxx extréma? Alebo potrebuješ na hry 3xxx procák s X79 chipsetom? Odpoveď je úplne jednoduchá, NiE. Stačí 2600K, alebo 3570K, na základnom takte. V momente ako prídu hry, ktoré vyťažia viac procák, tak bude OC na mieste, ale nie týchto základných modelov, ale len plnohodnotných [2011] ako máš Ty. A tam to zase preplácaš finančne. OC procákov má zmysel LEN pri robote, NiE pri hrách, pri hrách len ojedinele a minimálne. Vieš to sám veľmi dobre, viem to ja, ale budeš mi tu slepo dávať argumenty ako spravíš 100% skok. Ja viem že spravíš, ale pozri sa na akom HW. Potrebuješ na to hyperdrahú dosku a super chladenie. Jednoducho nikdy nedosiahneš overclockers dream, že si kúpiš shit za pár eur a dostaneš z neho niečo hyper. A dať zo 670 680tku a ušetriť stovku, super, máš dve rovnaké karty, s rovnakým výkonom, akurát jedna je pocitovo rýchlejšia, gratulujem
Ku ostatným sa nevyjadrujem, jednoducho som sem dal pádne argumenty s praktickou aplikáciou OC v reálnom živote, nie len v teórii, alebo pocitoch. Či už spravíte z 670tky 680tku, alebo 7850tky 7870tku je to úplne jedno, lebo praktická aplikácia výkonu daných grafických kariet je 0vá. Hry sú stavané tak, aby na OC ktorý prevediete nezáležalo. To že to nechcete vidieť a budete sa utešovať buď zbytočným [z 40-60 fps na 55-60 fps stabilne], alebo slabučkým [z 20 fps na 25 fps] prírpastom FPS na faktoch nič nezmení.
Čiže raz a naposledy, vitálny skok je z 20 fps, kde je hra skoro úplne nehrateľná na 40 fps, kde máte základ dobrej hrateľnosti, a tento skok Vám žiadna grafika s akýmkoľvek OC jednoducho neposkytne. A či hráte hru na 60 fps, alebo 70 fps, alebo 40-60 fps a potom na 55-60 fps, je úplne, ale úplne lautr jedno
Ináč sa mi páči ako neviete uviesť matematický argument, reálny, podložený praxou a nie teóriou, a tak ma nazývate idiotom a nepohodlným, či nechceným. Jednoducho dať argument že z 20 fps je 25 "dobré" je len o pocite, v praxi to znamená holý bačov falus. Dať druhý argument že zo 72 framov dáte 80-90 framov je opäť len o pocite, ale v praxi je to jalové. Dať argument že procák pretočíte o 100% je opäť jalové, lebo naň potrebujete hyper dosku a hyper chladenie. Čiže celé OC je ako som na začiatku napísal len pre dva dôvody. Pre dobrý pocit "podarilo sa mi to" a ten je jediný ktorý uznávam. Alebo pre skutočných hlupákov, ktorí si myslia že za pár korún dosiahnu výkon high-endového hardwaru a sami tomu neveria
ZoranICS - mýliš si pojmy s dojmami. Nikto ma o ničom nepresvedčil. Dali ste mi pár odkazov, ktoré len potvrdzujú prax. Nikto sem nehodil odkaz na overclock z nehrateľného na hrateľné. Vždy len na viac framov, ktoré netreba, alebo mizerný OC, ktorý v reále nepocítim. Čiže to že sa tu piati fanatici na OC potlapkáte po pleci nezmení nič na faktoch, ktoré nemáte ako vyvrátiť, ani svojím subjektívnym pocitom