Hojte,
dúfam že sa tu nájde dakto šikovný čo mi helfne s excelom. Mám XMLko kde je časový údaj zapísaný nasledovne
1 min 2 sec
57 sec
2 min 47 sec
potreboval by som z tohto údaju nejako dostať minúty prípadne skundy, napadá niekoho ako to urobiť? ďakujem
Excel - Písaný čas ako čas
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Re: Excel - Písaný čas ako čas
Myslim, ze by sa to dalo, iked ma napada len trosku krklomne riesenie. Predpokladam, ze teda mas v exceli jeden stlpec, kde su tieto hodnoty ako text.
1. zorad ich podla velkosti (A --> Z)
2. oznac cely stlpec, potom Udaje --> Text na stlpce (v druhej ponuke daj oddelovac "medzeru") ...rozhodi text do viacero stlpcov
3. pouzi napr. funckiu Time, zadas spravne polia argumentov a vypluje ti cislo vo formate casu (zmen si na format aky potrebujes)
4. tento vzorec bude treba upravit pri riadkoch, kde si mal povodny text v skratenej forme (napr. len sekundy), preto som pisal ako 1. krok si to usporiadat
Neviem ci som to spravne pochopil, snad som to odhadol spravne.
1. zorad ich podla velkosti (A --> Z)
2. oznac cely stlpec, potom Udaje --> Text na stlpce (v druhej ponuke daj oddelovac "medzeru") ...rozhodi text do viacero stlpcov
3. pouzi napr. funckiu Time, zadas spravne polia argumentov a vypluje ti cislo vo formate casu (zmen si na format aky potrebujes)
4. tento vzorec bude treba upravit pri riadkoch, kde si mal povodny text v skratenej forme (napr. len sekundy), preto som pisal ako 1. krok si to usporiadat
Neviem ci som to spravne pochopil, snad som to odhadol spravne.
- overlordslovak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Re: Excel - Písaný čas ako čas
mas stlpec kde je napisane co si pisal? tak potom sa pohraj s nastavenim cislo,,,alebo to sem hod a nieco vymyslime...
i7