zdravím,
chcel by som sa poradiť ohľadom kúpy nového notebooku, bude využívaný hlavne na programovanie , ale aj na hranie hier (nepotrpím si ultra detaily). Bude prenášaný ale nie veľmi často (v priemere možno tak 2-3 krát tyždenne), tak isto z vlastnej skúsenosti viem že programovať na malo 13" ntb je nenormálne kontraproduktívne.
Čo som našiel , tak sa mi veľmi páči tento z dôvodu ssd, procesoru a grafickej karty ktorá mi úplne stačí. Ja viem že ma asi väčšina vás ukameňuje za veľkosť a poradí mi menší + kúpiť monitor, no mne sa tá veľkosť aj celkom páči
https://www.alza.sk/dell-inspiron-7720-d409847.htm
čo sa týka ceny vyššie ako tento by som ísť nechcel
som otvorený všetkým návrhom a nechám si poradiť , lebo určite sú tu ľudia ktorú majú oveľa viac skúseností
//edit ... určite musí mať numerickú klávesnicu
notebook
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: notebook
na programovanie je rozlisenie displeja (a nasledne aj jeho velkost = dlhodoba prakticka citatelnost) extremne dolezite. V plejade miliard notebookov ti neviem poradit konkretny kus, hladaj vsak 1920x1080 rozlisko (check, you got it there) a matny displej (unknown, nie je napisane takze hladaj na dellackej sajte).
Ostatne parametre ako mnozstvo pamate, SSD a podobne lahko doriesis v pripade atraktivnej cenovky. Ja mam tiez dokupene 128GB SSD a povodny 500GB 7200rpm disk v externom sufliku s tym ze idem zakupit namiesto DVD taky plastovy bazmeg a bud budem mat v masine pridavnu bateriu namiesto DVD alebo originalny disk podla toho co potrebujem viac.
Dolezite su samozrejme aj sympatie, kvalita klavesnice, usporiadanie klaves sa naucis lebo tam nemas na vyber a kazdy notebook to ma inak, v uplne najhorsom si vies pripojit externu klabosnicu. No je to tazke rozhodnut... inak v hentom konkretnom pripade velke bacha na to "ssd" pretoze to je len taka mala prďárina a nie normalne SSD. Hentie hybridne riesenia teda klasicky disk s SSDckom nacapenym na chrbate sa vobec nechytili a nevyzeraju byt buducnost. 128GB SSD stoji okolo 90eur bez dph, henta 32ka sluzi len ako cache a zavisi od sikovnosti software ako ucinna. Ako iste vies, cele je to tradeoff medzi kapacitou/cenou/vykonom.
edit : a externy monitor si rozhodne nedaj vyhovorit. Kup si radsej lacnejsi notebook, napriklad https://www.alza.sk/msi-cx70-0nf-204cz-d384147.htm (pozor neviem ci ti bude vyhovovat, aj ta znacka taka nic moc, problemy s pantami v jednom kuse atd), ale externy monitor si rozhodne dopraj. Dve pracovne plochy 1920x1080 su rozhodne lepsie ako jedna a to ti hovorim ako uzivatel troch monitorov pricom jeden z nich je 30".
Ostatne parametre ako mnozstvo pamate, SSD a podobne lahko doriesis v pripade atraktivnej cenovky. Ja mam tiez dokupene 128GB SSD a povodny 500GB 7200rpm disk v externom sufliku s tym ze idem zakupit namiesto DVD taky plastovy bazmeg a bud budem mat v masine pridavnu bateriu namiesto DVD alebo originalny disk podla toho co potrebujem viac.
Dolezite su samozrejme aj sympatie, kvalita klavesnice, usporiadanie klaves sa naucis lebo tam nemas na vyber a kazdy notebook to ma inak, v uplne najhorsom si vies pripojit externu klabosnicu. No je to tazke rozhodnut... inak v hentom konkretnom pripade velke bacha na to "ssd" pretoze to je len taka mala prďárina a nie normalne SSD. Hentie hybridne riesenia teda klasicky disk s SSDckom nacapenym na chrbate sa vobec nechytili a nevyzeraju byt buducnost. 128GB SSD stoji okolo 90eur bez dph, henta 32ka sluzi len ako cache a zavisi od sikovnosti software ako ucinna. Ako iste vies, cele je to tradeoff medzi kapacitou/cenou/vykonom.
edit : a externy monitor si rozhodne nedaj vyhovorit. Kup si radsej lacnejsi notebook, napriklad https://www.alza.sk/msi-cx70-0nf-204cz-d384147.htm (pozor neviem ci ti bude vyhovovat, aj ta znacka taka nic moc, problemy s pantami v jednom kuse atd), ale externy monitor si rozhodne dopraj. Dve pracovne plochy 1920x1080 su rozhodne lepsie ako jedna a to ti hovorim ako uzivatel troch monitorov pricom jeden z nich je 30".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- xcubus
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00
Re: notebook
co sa tyka mSATA SSD, to vyuziva technologiu IRST, cize dokaze s nou pracovat aj samotny win.
neupresnil si co konkretne budes vyuzivat na programovanie, co je dost zasadna vec.
Tento notas je v podstate univerzalny, no ten externy monitor je dobra vec.
chyba mi tu info aku ma zaruku. Bolo by dobre mat NBD.
neupresnil si co konkretne budes vyuzivat na programovanie, co je dost zasadna vec.
Tento notas je v podstate univerzalny, no ten externy monitor je dobra vec.
chyba mi tu info aku ma zaruku. Bolo by dobre mat NBD.