Tymto samozrejme router prideluje IPcky, kedze APcka mam nastavene na DHCP, a teda prvemu prideli napr 192.168.1.100. Cez tuto IPcku viem bezproblemov konfigurovat aj zariadenie daleko odomna, teda je to skvele. Nemusim ist k APcku aby som ho mohol konfirugovat.
No kedze povodna stavba a sietovanie kablami nepredpokladali ze na inych miestach bude potrebnych viac LAN kablov pre kablove pripojenie a bol tam privedeny len jeden, tak sa niekde nakupili aj routre, ktore su napojene stale na ten hlavny router o ktorom pisem vyssie.
Lenze tymto routrom ten vrchny priradi uz len jednu IPcku, a oni si vytvaraju vlastnu podsiet - ale to je jasne, len problem je ten, - alebo skor otazka - je mozne nastavit tieto routre tak, aby som ich vedel konfigurovat/spravovat na dialku podobne ako APcka z hlavneho routra? NAstavil som im LANkovu IPcku podla poschodi na ktorych su napr na 192.168.4.254.. lenze po zadani tejto IPcky z PC pripojeneho do prveho hlavneho routra sa mi nezobrazi tabulka s heslom, tak ako to robi ked sa napojim na IPcku AccessPointu..
Ide vzdy o router TP-LINK TL-WR1043ND , a AccessPoint TP-Link TL-WA901ND.
Thanks