Chcem sa opytat, mam zariadenie - hlavny router, na ktory je cez switch dalej pripojenych viacero AcessPointov.
Tymto samozrejme router prideluje IPcky, kedze APcka mam nastavene na DHCP, a teda prvemu prideli napr 192.168.1.100. Cez tuto IPcku viem bezproblemov konfigurovat aj zariadenie daleko odomna, teda je to skvele. Nemusim ist k APcku aby som ho mohol konfirugovat.
No kedze povodna stavba a sietovanie kablami nepredpokladali ze na inych miestach bude potrebnych viac LAN kablov pre kablove pripojenie a bol tam privedeny len jeden, tak sa niekde nakupili aj routre, ktore su napojene stale na ten hlavny router o ktorom pisem vyssie.
Lenze tymto routrom ten vrchny priradi uz len jednu IPcku, a oni si vytvaraju vlastnu podsiet - ale to je jasne, len problem je ten, - alebo skor otazka - je mozne nastavit tieto routre tak, aby som ich vedel konfigurovat/spravovat na dialku podobne ako APcka z hlavneho routra? NAstavil som im LANkovu IPcku podla poschodi na ktorych su napr na 192.168.4.254.. lenze po zadani tejto IPcky z PC pripojeneho do prveho hlavneho routra sa mi nezobrazi tabulka s heslom, tak ako to robi ked sa napojim na IPcku AccessPointu..
Ide vzdy o router TP-LINK TL-WR1043ND , a AccessPoint TP-Link TL-WA901ND.
Thanks
Sprava AP cez hlavny router - je mozne spravovat aj router?
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Sprava AP cez hlavny router - je mozne spravovat aj rout
Pridam aj fotku:
teda AP1 AP2 viem konfigurovat z PC pripojeneho k hlavnemu routru zadanim IPcky 192.168.1.100 alebo 101..
no routre neviem konfugurovat na dialku, iba tak ze sa napojim "pod nich"...
teda AP1 AP2 viem konfigurovat z PC pripojeneho k hlavnemu routru zadanim IPcky 192.168.1.100 alebo 101..
no routre neviem konfugurovat na dialku, iba tak ze sa napojim "pod nich"...
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
jednoduche, na routroch nastavis len portforwarding a budes moct sa pripajat
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
pockat ale ako?
viem ze takto viem forwardovat nejaky PC - ftp server port21 pocitaca ktory by bol pod routrom2 alebo 3, ale ako nastavim aby som mohol riesit priamo router? teda dostal sa na jeho konfiguracnu stranku?
viem ze takto viem forwardovat nejaky PC - ftp server port21 pocitaca ktory by bol pod routrom2 alebo 3, ale ako nastavim aby som mohol riesit priamo router? teda dostal sa na jeho konfiguracnu stranku?
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
tak mas 2 moznosti, router je len zariadenie co len forwarduje packety medzi roznymi subnetami
1. nechas na hlavnom routry zapnuty DHCP server a podla jednotlivych IP AP|routrov nastavis scopy a na malych routroch zapnes DHCP relay a teda vypnes DHCP servery a budu sa ti chovat ako AP.
2. forwardnes na malych routroch napr ip 192.168.1.5:999 na 192.168.1.1:80 ( hkavny router)
ll tymto docielis, aby si sa vedel od hociktoreho bodu priopojit k velkemu routru.
tvoj problem z velkeho routra na male, ak nastavis externy access cez WAN, default je blokovany
1. nechas na hlavnom routry zapnuty DHCP server a podla jednotlivych IP AP|routrov nastavis scopy a na malych routroch zapnes DHCP relay a teda vypnes DHCP servery a budu sa ti chovat ako AP.
2. forwardnes na malych routroch napr ip 192.168.1.5:999 na 192.168.1.1:80 ( hkavny router)
ll tymto docielis, aby si sa vedel od hociktoreho bodu priopojit k velkemu routru.
tvoj problem z velkeho routra na male, ak nastavis externy access cez WAN, default je blokovany
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs