LCD monitor - pomoc s výberom

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Mythos
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 29. Aug, 2010, 15:01

LCD monitor - pomoc s výberom

Príspevok od používateľa Mythos »

Zdravím Vás.

Rád by som si zaobstaral LCD monitor. LCD na notebooku nieje kto vie čo ...
Min. požiadavky:

- (min.) Full HD
- 23"-24"
- IPS panel

- cenovka tak do 300€ cca. 7700 Kč -> čím menej tým lepšie

Určenie: na bežnú prácu, pozeranie filmov, hranie PC hier, úprava foto (nie často)

Zatiaľ to vyzerá na DELL U2412M

Pár ľudí je tu (asi ešte stále) spokojnými vlastníkmi tohto monitoru. Stále sa za tie peniaze nedá nič lepšie zohnať ? :)

Vaše názory ...

Vopred ĎAKUJEM ! :)
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
Fester182
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Nov, 2007, 08:00

Re: LCD monitor - pomoc s výberom

Príspevok od používateľa Fester182 »

som za to dell :)
PS4 + OPTOMA HD 141X
Ked ta tlaci topanka, tak ju nevyzuvaj, skus ju rozchodit
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

rozhodne jeden z tych lepsich, navyse ma rozlisenie 1920x1200 (teda 16:10) a nie tych standartnych 1920x1080 (16:9).

Neveril by si aky obrovsky rozdiel dokaze tych 120 riadkov navrch spravit. Napriklad ked robis s monitorom na vysku ako ja, dostavas namiesto slabo pouzitelnych 1080 bodov na sirku relativne slusnych 1200, co je rozdiel jak howado.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Mythos
Používateľ
Používateľ

fester -> vďaka

turbo -> jeden z lepších ... má zmysel sa pozrieť aj po nejakom inom ? Ak hej po akom ? Ak nie tak asi v pondelok objednávam :)
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
mArtinko5MB
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32

Príspevok od používateľa mArtinko5MB »

Nema to zmysel :]
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ine monitory ktore su rovnako dobre pripadne o kusok lepsie ako tento Dell, su podstatne drahsie.

V jednom znamom cesko-slovenskom obchode so zelenym ufonom som tento model videl oznaceny ako VYPREDAJ. Poviem ti tak, ja ked budem vybavovat firmu mnohymi monitormi, chcel som presne tento model. Ak ho vyhodia z ponuky a nenahradia adekvatnym a rovnako drahym nastupcom, tak som pekne v pytli lebo neviem co namiesto toho !! Existuje len jeden jediny LACNEJSI (ale v ziadnom pripade nie lepsi !!) aktivny 24" monitor lenze ten ma iba 1920x1080 rozlisenie a preto ku nam do baraku nesmie. Existuju len dva lacnejsie 24" monitory s rozlisenim 1920x1200, avsak obidva su TN, su lacnejsie o 20eur [pche, TN namiesto IPS za usetrenu dvacku?!] a to takisto do baraku nesmie.

Lepsia kombinacia vlastnosti, vybavy, parametrov a hlavne KVALITY OBRAZU A CENY ako tento konkretny Dell model momentalne na trhu nie je, aspon ja o nej neviem. 200eur bez dph za takyto monitor, respektive milimeter pod dve stovky, to je fakt klobuk dole aspon trikrat - objednavaj okamzite a modli sa aby ho este mali.
Mythos
Používateľ
Používateľ

Objednané ... po konzultácii som ho objednal od zeleného mužíčka miesto iného obchodu ktorí to mal lacnejšie.

Dúfam že mi ho čoskoro dodajú a vopred sa teším ! :)
Potom napíšem dojmi. :)
Mythos
Používateľ
Používateľ

Tak monitor mám doma.

Je to strašný rozdiel oproti tomu čo som mal. Som plne spokojný a aj užasnutý. :red:

Snažím sa spraviť nejako customizáciu ... hádam časom sa mi to podarí. :-)
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jasne ze uzasnuty - kto pozna len TN monitory musi padnut na zadok. A padnes znovu aj ty, ked si poznacis originalne nastavenia a potom ich zmenis takto :

http://www.flatpanelshd.com/review.php? ... 1312883832
Picture preset: Custom Color
Brightness 43
Contrast 75
Sharpness: 50
Gamma PC
Aspect ratio: Wide 16:10
R 97
G 92
B 94

na linkovanej stranke si pozri odchylky farieb a silno drž sánku. Z jednej diskusie na tomshardware vyberam "I currently own an eIPS monitor, and will never go back to TN.".

Ja som to absolvoval asi pred siedmymi rokmi... cesta naspat naozaj nemozna.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

to nastavenie ti nemusi sadnut, napr mne vobec, tu je moje
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 15#p907314
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Mythos
Používateľ
Používateľ

Nikdy som si nemyslel že sa ešte takto bude doťahovať správa farieb :)

Ako vidím kus od kusu je to individuálne ... najlepšie je asi zapožičať si sondu, poriadne si to nastaviť, spraviť si profil a hotovo. Zatiaľ sa mi pozdáva nastavenie default a RGB ako popísal andrej ... každopádne ešte budem skúšať :)

Návrat na "Nákupná poradňa"