rozhodne jeden z tych lepsich, navyse ma rozlisenie 1920x1200 (teda 16:10) a nie tych standartnych 1920x1080 (16:9).
Neveril by si aky obrovsky rozdiel dokaze tych 120 riadkov navrch spravit. Napriklad ked robis s monitorom na vysku ako ja, dostavas namiesto slabo pouzitelnych 1080 bodov na sirku relativne slusnych 1200, co je rozdiel jak howado.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
ine monitory ktore su rovnako dobre pripadne o kusok lepsie ako tento Dell, su podstatne drahsie.
V jednom znamom cesko-slovenskom obchode so zelenym ufonom som tento model videl oznaceny ako VYPREDAJ. Poviem ti tak, ja ked budem vybavovat firmu mnohymi monitormi, chcel som presne tento model. Ak ho vyhodia z ponuky a nenahradia adekvatnym a rovnako drahym nastupcom, tak som pekne v pytli lebo neviem co namiesto toho !! Existuje len jeden jediny LACNEJSI (ale v ziadnom pripade nie lepsi !!) aktivny 24" monitor lenze ten ma iba 1920x1080 rozlisenie a preto ku nam do baraku nesmie. Existuju len dva lacnejsie 24" monitory s rozlisenim 1920x1200, avsak obidva su TN, su lacnejsie o 20eur [pche, TN namiesto IPS za usetrenu dvacku?!] a to takisto do baraku nesmie.
Lepsia kombinacia vlastnosti, vybavy, parametrov a hlavne KVALITY OBRAZU A CENY ako tento konkretny Dell model momentalne na trhu nie je, aspon ja o nej neviem. 200eur bez dph za takyto monitor, respektive milimeter pod dve stovky, to je fakt klobuk dole aspon trikrat - objednavaj okamzite a modli sa aby ho este mali.
jasne ze uzasnuty - kto pozna len TN monitory musi padnut na zadok. A padnes znovu aj ty, ked si poznacis originalne nastavenia a potom ich zmenis takto :
na linkovanej stranke si pozri odchylky farieb a silno drž sánku. Z jednej diskusie na tomshardware vyberam "I currently own an eIPS monitor, and will never go back to TN.".
Ja som to absolvoval asi pred siedmymi rokmi... cesta naspat naozaj nemozna.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nikdy som si nemyslel že sa ešte takto bude doťahovať správa farieb
Ako vidím kus od kusu je to individuálne ... najlepšie je asi zapožičať si sondu, poriadne si to nastaviť, spraviť si profil a hotovo. Zatiaľ sa mi pozdáva nastavenie default a RGB ako popísal andrej ... každopádne ešte budem skúšať
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.