s povodnym chladicom to ale asi uz nevyskusam, tomu som pri vyberani musel poodlamovat tie plastove nozickyfelipe25 napísal:Pravdedobne si sa stal obetou jedneho zo zleho kusu Gelidu.. Pisalo sa to uz aj na fore, ze po nasadeni bol problem.. Ja by som skusil dat dole ten chladic a vyskusat s povodnycm chladicom /nemas co stratit, ak tam tie ciary nechces../
http://www.alza.sk/gelid-solutions-tran ... sk#recenze
pozri hodnotenia..
"Montaz je tragicka, treba vybrat celu dosku, po dotiahnuty mi zacal PC vypinat a zistil som ze mi kovova cast co sa montuje na zadnu cast dosku spaja jeden kondenzator, tak som to musel extra odizolovat"
a podobne...
Krepé čiary po výmene vetráku
Re: Krepé čiary po výmene vetráku
MB: ASUS P8Z77-V LX2 | CPU: Intel Core i5 3570K + Gelid Tranquillo 2 + Noctua NF-F12 | RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9 LP | GPU: MSI GTX970 Gaming | System SSD: Samsung 840 EVO 120GB | Games SSD: Samsung 850 EVO 500GB | HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 2TB | HDD2: WD Red 3TB | PSU: Super Flower Leadex 80Plus Gold 850W | Case: Nanoxia DS1 | Soundcard: Asus Xonar DGX | Mouse: Razer Diamondback | Keyboard: Logitech K350 | Screen: LG IPS237L-BN | Repro: Mackie CR4 |OS: Windows 7 64bit EN
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
tak si zozen box od niekoho co si hned poriesil iny chladic
Spoiler: ukázať
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
To neije problém, ak dáš dole gelid a dáš tam ten box od intelu s tým, že dáš na CPU kvapku pasty, pritlačíš chladič a necháš ho len volne položený, tak sa tomu nič nestane Navyše nebudeš robiť záťažový test, a CPU sa ti tej kvázy skúške ani len nezahreje, aspoň budeš mať istotu, že či je to tým gelidom alebo nieGAZ napísal:s povodnym chladicom to ale asi uz nevyskusam, tomu som pri vyberani musel poodlamovat tie plastove nozickyfelipe25 napísal:Pravdedobne si sa stal obetou jedneho zo zleho kusu Gelidu.. Pisalo sa to uz aj na fore, ze po nasadeni bol problem.. Ja by som skusil dat dole ten chladic a vyskusat s povodnycm chladicom /nemas co stratit, ak tam tie ciary nechces../
http://www.alza.sk/gelid-solutions-tran ... sk#recenze
pozri hodnotenia..
"Montaz je tragicka, treba vybrat celu dosku, po dotiahnuty mi zacal PC vypinat a zistil som ze mi kovova cast co sa montuje na zadnu cast dosku spaja jeden kondenzator, tak som to musel extra odizolovat"
a podobne...
takže odmontuj backplate gelidu a chladič. Na cpu daj čerstvú pastu a polož box na CPU. Kľudne si nechaj dosku na stole položenú. Na doske spojíš len dva kolíky a PC sa zapne ( nájdeš v manuály - power )
fuha, ja asi fakt v okoli nemam nikoho kto si dnes este sklada kompy (som z Presova, nie BA kde je kopec ludi)felipe25 napísal:tak si zozen box od niekoho co si hned poriesil iny chladic
aktualny status vseobecne:
po prepnuti na VGA vystup nevidim ziadne artefakty, aj po opatovnom zapojeni 8GB RAM, a to som mu pustil aj Prime95 na 5 minut, teplota idle 44-47, po 5min v load-e max 64 C, neviem ci to je normalne, ale urcite je to menej ako s BOX.
je mozne ze som nejakym sposobom odpiekol len iGPU vystup pre HDMI? co by som dokazal prezit, kedze tak za mesiac aj nieco planujem kupit GPU (ak teda kvoli tomuto nebudem musiet menit MB alebo aj viac), a ak by to islo z tej cez HDMI normalne, tak ma iGPU HDMI nemusi velmi trapit nie?
ale stale som somar z toho co sa deje, co som potentoval a co s tym...
MB: ASUS P8Z77-V LX2 | CPU: Intel Core i5 3570K + Gelid Tranquillo 2 + Noctua NF-F12 | RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1600 MHz CL9 LP | GPU: MSI GTX970 Gaming | System SSD: Samsung 840 EVO 120GB | Games SSD: Samsung 850 EVO 500GB | HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 2TB | HDD2: WD Red 3TB | PSU: Super Flower Leadex 80Plus Gold 850W | Case: Nanoxia DS1 | Soundcard: Asus Xonar DGX | Mouse: Razer Diamondback | Keyboard: Logitech K350 | Screen: LG IPS237L-BN | Repro: Mackie CR4 |OS: Windows 7 64bit EN
mozno to skusim s tym BOX-om neskor, este si pockam ci tu niekto nepride na nejaky iny dovod, aspon zatial kym to relativne funguje do toho nebudem chvilku sprtat aby som to nepokazil este viac, aj tak uz dnes velmi nestiham.
- trojan4x4
- Používateľ
Tá teplota v idle je dosť vysoká, ako máš vetranú skrinku ? Miestnosť ? ja mám s mojím CPU v kľude 35°C
tak zase si vezmi ze mas uplne ine CPU, to nemozes porovnavat. a jo, zda sa mi ze som videl niekde ludi pisat ze im ide aj o par stupnov menej (nieco pod 40) ale to moze byt fakt skrinkou, mojim zlym nanesenim pasty alebo hocicim. skrinka je vetrana jednym vstavanym vetrakom vpredu, a jednym vzadu ktory som tam namontoval teraz. v izbe je primerane horuco ako prasa vzhladom na pocasie...trojan4x4 napísal:Tá teplota v idle je dosť vysoká, ako máš vetranú skrinku ? Miestnosť ? ja mám s mojím CPU v kľude 35°C
kazdopadne, s BOX chladicom ta 3570K davala aj 83C, teraz o cca 20 menej, cize zlepsenie...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
teploty v idle sú viacmenej irelevantné , pokiaľ sú tie v loade ok
v loade mam tych 64, cize o 20 zlepsenie oproti predtym, na nete sice pisu idle teploty aj okolo 30 (oproti mojim 44-47), ale tak to moze byt vselicim...dexterav napísal:teploty v idle sú viacmenej irelevantné , pokiaľ sú tie v loade ok
k tomu preco mi ide VGA v pohode a HDMI blbne ta nenapada nic? resp. ci je safe prdnut tam o mesiac externu a kaslat na to...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
možno si niečo poškodil na tom výstupe
tými bodkami sa často vyznačuje poškodený DVI/HDMI konektor alebo ked je zle zasunutý kábel
tými bodkami sa často vyznačuje poškodený DVI/HDMI konektor alebo ked je zle zasunutý kábel
bodky myslis na displeji nie?dexterav napísal:možno si niečo poškodil na tom výstupe
hm, tak moze byt ze konektor, lebo I/O board nepasuje na mm presne do skrinky, a preto bol HDMI kabel ako keby trocha nakrivo. VGA tam pekne pasuje...ale HDMI bol nakrivo aj doteraz a isiel OK...
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- predfcerom som daval tranqilo na ASUS Z77 LX2, ties s 3570K a neboli ziadne problemi, CPU bol na na chladici v paste otlaceny pekne rovnomerne, s IGP ziadne problemi neboli... na 4200Mhz pri 1.17V v Burne mal okolo 60C
- osobne to vidim bud na blbo nasadeny chladic alebo sa daco stalo s doskou
- nieje IGP pretaktovana? alebo nieco blbo v biose nastavene?
- Q: ako si mohol ulomit nozicky na boxe??? to som este nezazil...
- osobne to vidim bud na blbo nasadeny chladic alebo sa daco stalo s doskou
- nieje IGP pretaktovana? alebo nieco blbo v biose nastavene?
- Q: ako si mohol ulomit nozicky na boxe??? to som este nezazil...
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- trojan4x4
- Používateľ
Pravdepodobne to bude mať súvis aj s tým tranquillom, ktovie či je aj správne nainštalované. Bodli by fotografie