TV do 600E

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
tarezni
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07

Re: TV do 600E

Príspevok od používateľa tarezni »

Ale mna nezaujima co ma on doma,co vie o telke.Tu ide o to,ze trepe take nezmysli,az to boli.On nepise aky obraz mam ja,ale aky obraz maju vsetky LED LCDcka bez vynimky a tu je vidiet ako dava zcesty.

Mna nezaujima kolko je u nas signalov,naco?Ja sa na odbornika nehram,ja pisem o tom,co je realita a co mam doma.

Kluc neriesim,tak neviem o com tocis.No vidis,ty si pozeraj cam ripy,ja kukam len FULL HDcka xP

No vidis,to je zaujimave,ze ja z 4 m vidim presne kedy kukam TV digital 576 a kedy pozeram program ktory je FULL HD 1080.Ale ak ty tam rozdiel nevidis,tak preco by on nemohol ten rozdiel vidiet,pretoze on tam je ;) Respektive ten jeden meter navyse urobi tak vela?Neblazni :laugh:

Ano,presne take som myslel,take Rio bolo az moc prehnane,ako pises,same farbicky,ale dalo sa na to kukat,bolo to pekne,no nedavno som pozeral Rise of the Guardians a Wreck-It Ralph o tom konkretne hovorim a bolo tam par scen,ktore boli fakt pastva pre oci.

Mam UPC,ale bitrate ma nikdy nezaujimalo,take veci neriesim,som klasicky spotrebitel s narokom na pekny obraz,ked porovnam FULL HD film z kluca a HD program,tak tam rozdiel nevidim,mozno koli spominanej 4m vzdialenosti.
andrejsvk napísal:By ti padla sanka, keby si Zoomovu tv videl :D
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... ro#p421820
Ale mna nezaujima aky ma on telkac :rolleyes:
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

>> Mna nezaujima kolko je u nas signalov,naco?Ja sa na odbornika nehram,ja pisem o tom,co je realita a co mam doma.

napriklad nato ze je to velmi dolezite pre posudenie nutnosti fullhd pripadne moznosti akceptovania hd-ready. Ja som chcel naznacit tolko, ze u nas okrem DVB-S2 nemas absolutne ziadnu moznost chytit poriadny fullHD signal a aj to S2 ma hodne daleko od plnej kvality pretoze bitrate... ale to uz trepem dokola to iste. Povedane inak : ani satelit nema rovnako kvalitny obraz ako blueray.

>> ja z 4 m vidim presne kedy kukam TV digital 576 a kedy pozeram program ktory je FULL HD 1080.

to je v poriadku a suhlasim, ja som pisal ze nezbadas rozdiel medzi hd-ready teda 720p a fullHD teda 1080p. Ty porovnavas PAL 576i a fullhd 1080p - musis pozornejsie citat co ini ludia pisu.

>> Mam UPC,ale bitrate ma nikdy nezaujimalo,take veci neriesim,som klasicky spotrebitel s narokom na pekny obraz,ked porovnam FULL HD film z kluca a HD program,tak tam rozdiel nevidim,mozno koli spominanej 4m vzdialenosti.

a keby si este porovnal tvoj kluc so skutocne kvalitnym signalom, to by si potom rozhodne videl. Plus si dovolim zdoraznit ze "spotrebitel s peknym obrazom" je nieco ine ako "profesionalne kvalitny obraz" ale nezachadzajme do detailov (hlavne tam ide o nedostatok dynamickeho rozsahu panelu, nekvalitnu ciernu farbu, presytene nerealne farbicky presne aj ako si ty vyzdvihol, neschopnost posudit dynamicke sceny kde je sakrarozdiel medzi plazmou a LCD/LED uz len z povahy veci rovnako ako medzi Fabiou a Ferrari a podobne, tych parametrov je proste tisic). Hovorim, toto neriesme dalej, nema to vyznam. Ja som napriklad extremne citlivy na skackavy obraz, co sa preratava z interlaced kamier - viacmenej akykolvek panning na tych slovenskych srackovych serialoch ma pomaly nuti na davenie (a to jeden z nich bol nakrucany Red kamerami, co s tym signalom porobili mi je fakt zahadou). Ak vies o com rozpravam...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
tarezni
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07

Príspevok od používateľa tarezni »

Pozri ja mam moznyh 2. dodavatelov TV signalu a koli cene a zvyku svojho povodneho menit nebudem a satelit si asi nemozem a ani nehcem montovat,takze v podstate na vyber nemam.Je to mozne,no uz je tam urcite mensi rozdiel nez pri HD a FULL HD.

Nie,porovnaval som telku,ze vidim rozdiel medzi 576i a fullhd 1080i.Telku mam len s i.

Nepozeram filmy z kluca,ale z teroveho disku,ten kluc som len dal priklad,ked som sa pytal ci bude niekedy jeho buduci telkac pouzivany na FULL HD.Na 60GB kluc nahravam TV ;)
Ale "profesionalne kvalitny obraz" tu nikto neziada ani neriesi,pri takejto cenovej hladine je bezpredmetne co i len sa o nom bavit.O ciernej farbe viem,ale nieje to nic tragicke,dokonca si dovolim tvrdit ze je uplne v pohode,cierna nieje uplne cierna,ale je skor sivo cierna,no urcite neni siva,akoby si niekto mohol mysliet,tie presytene farby sa daju v pohode nastavit.Kukavam na tom da sa povedat ze denno denne filmy a urcite tam nieje neake trhanie obrazu pri akcnych scenach akoby niekto tvrdil,predtym som kukal na monitore filmy (je uvedeny v popise) a obraz je urcite len a len lepsi,krasne plynuly.Uz som v minulej teme spominal,ze som jedneho pekneho dna v predajni Orange na stene videl zavesene 3D LED LCD (3D bolo vypnute) a z obrazu som bol zhrozeny,cista telenovela,az ma ten obraz skoro odradil od kupy tejto telky,no nastastie sa tak nestalo.Cize ako hovoria odbornici,spravnym nakalibrovanim sa da aj z takmer low-endovej telky spravit mensi zazrak.Ja viem ze to nema vyznam,ale to co hovori o LCD/LED sa neda proste ignorovat.Nie neviem o com rozpravas,ako pisem nepotrebujem sa take nieco ucit a ani ma to popravde nezaujima.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000
Používateľov profilový obrázok
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

Recka F5500 http://www.avforums.com/reviews/Samsung ... eview.html
jednoznacne by som bral radsej panak X60
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
zwARO
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 13. Okt, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zwARO »

cize do 600E je najlepsia volba tento televizor pre klasicky tv signal
http://plazmove-televizory.heureka.sk/p ... x-p50x60e/
Andre
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Andre »

aj pre neklasicky signal :-D
z 2,5m nerozoznas 50" hd plazmu od fullhd (teraz neriesim hd signal zobrazeny na fullhd plazme)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65

Návrat na "Nákupná poradňa"