Zdravím,
vyskytol sa mi taký problém. Chcel som si nainštalovať hru SIMS 3 ale keď som CD od hry vložil do mechaniky, v tento počítač mi ju nenašlo. Káble boli všetky pozapájané a v poslednom čase sa na PC nič veľké nerobilo. Aktuálne má počítač 2 roky. Tak som kúpil novú mechaniku, ktorá tam v tomto momente je. Ide o typ LG GH24NS. Zapojil som ju cez pôvodné káble SATA. Žiadna zmena. Skúsil som reinštalovať windows 7 ultimate. Z CD to nešlo tak mi to známy spravil z USB ale vytrápil sa s tým. Reinštalácia windowsu tak nepomohla. Napadlo ma, či nemôže byť zlý kábel, že by sa vnútri nejako prepálil alebo niečo, tak som z druhého PC vytiahol kábel a vymenil som ho. Opäť žiadna zmena. Keď som niekoľko krát skúsil reštartovať PC, tak po XY-tom raze mi ju začalo konečne zobrazovať. Ale zobrazovalo mi to tak, že sa objavil len názov CD (Sims 3) a ikonka bola taká ako keď niečo odinštalujete a na ploche má byť od toho ikona, ale nanačíta to jej vzhľad. Tak som to skúsil spustiť, hru začalo inštalovať a vyhodilo mi to error, že sa nevie nájsť nejaký súbor. (ide o originál hry)
Tak som našiel na youtube návod, že toto sa dá odstrániť tak, že tie súbory stiahnem na plochu do zložky Sims 3 a potom to nainštalujem z tej zložky. To vyšlo a hru som nainštaloval. Problém tam bol však ten, že mi veľké súbory (tak na 1Gb) nechcelo preniesť. Tak som tam popreťahoval tie menšie a nakoniec že skúsim aj tie veľké. Tie potom už išli. Tak som bol šťastný, že sa to akosi samé opravilo a šiel som inštalovať doplnky. Vložil som ho do DVD mechaniky a nezobrazilo ju v tento počítač. Tak som to poskúšal opäť to poreštartovávať a zobrazilo mi to. Opäť len názov a bez ikonky (na druhom PC ikonku zobrazí). Ale keď som to chcel inštalovať seklo to. Proste to nenačítalo. Tak som reštartoval PC a odvtedy mi to už nezobrazuje mechaniku vôbec.
V BIOSE ju nájde. Vylúčil som možnosti chybnej mechaniky (nefunguje ani tá 2 roky stará ani táto nová), vylúčil som reinštaláciu windowsu (spravil som a nepomohlo), vylúčil som chybný kábel (skúsil som z druhého PC, kde fungoval a tu nefunguje).
Napadlo ma, že by som mohol stiahnúť nový FIRMWARE z oficialnej stránky LG. Keď som ho stiahol, tak v readme.txt bolo napísané, že ho nemám inštalovať pokiaľ mechniku nie je vidieť, pretože to takéto problémy nerieši.
Teraz som úplne v koncoch a neviem čo mám ďalej robiť. Skúšal som vkladať aj iné CD napríklad Crisis 2 ale to isté.
Zostava: Intel core i3, mechnika LG GH24NS, 4GB RAM, 32-bit Windows 7 Ultimate servis pack 1
Ďakujem za každú reakciu.
Nenájde mi CD/DVD mechaniku
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Nenájde mi CD/DVD mechaniku
BIOS vidi mechaniku, a Windows nie? SKusal si nejaku Live ediciu Windowsu, pripadne Hirens Boot Cd a windows mini?
Skusal si externu USB mechaniku?
Skusal si externu USB mechaniku?
Spoiler: ukázať
Presne tak. Nie neskusal som Live ediciu Windowsu a Hirens Boot cd ani nepoznám. Externú usb mechaniku nemám ani som nesjúšal
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Ako si robil reinstalaciu Windowsu?? Format systemoveho disku a tak instalacia? Z mechaniky?? Ked sa windows nainstaluje, isto mechaniku uvidis. Tak fakt neviem kde moize byt problem. Este - mas priradene pismeno mechanike?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38
ja mam v podstate ten isty problem na mohom notebooku z blueray mechanikou... tiez si s tym neviem rady raz to ide inokedy nie...
Battletag: Expodan#2226
Windows som inštaloval z USB kľúča. Keď sa tam tá mechanika objaví, tak má priradené písmeno tuším D.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
Aku mas dosku?
Skusal si ju zapojit v inom konektore na doske?
Prehodit do ineho?
Disk mas tiez SATA nie.. tak skus dat mechaniku inde...
AK nepomoze, skus PATA mechaniku na IDE133 port, ak ho mas na doske...
a este jedna vec: skus iny kabel
cize najprv prehod do ineho SATA portu dosky, ak nepoomoze, skus iny kabel... ak nepomoze, skus PATA mechaniku, ta by mala ist. Ale tu si musis kupit
Skusal si ju zapojit v inom konektore na doske?
Prehodit do ineho?
Disk mas tiez SATA nie.. tak skus dat mechaniku inde...
AK nepomoze, skus PATA mechaniku na IDE133 port, ak ho mas na doske...
a este jedna vec: skus iny kabel
cize najprv prehod do ineho SATA portu dosky, ak nepoomoze, skus iny kabel... ak nepomoze, skus PATA mechaniku, ta by mala ist. Ale tu si musis kupit