Windows Home Server 2011 ta bude stat okolo 50 euro, a vyzaduje to 160GB disk, ale da sa to nainstalovat aj na 64GB disk ked je to nutne. OpenMediaVault a FreeNAS potrebuju okolo 2-3GB. Bezny Windows Server asi nema zmysel riesit, kedze Standard edicia stoji 500 euro ci tak nejak, ak sa dobre pamatam.
Rozdiel... Nuz, OMV a FreeNAS maju webove rozhranie s moznostou riesenia dalsich veci cez SSH ci pripadne inych rieseni dodatocne nainstalovanych v pripade OMV. Windows Home Server obsluhujes cez specialnu aplikaciu, do ktorej sa mozu doinstalovat moduly pre dalsie funkcie.
Datove ulozisko
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
- Lord Anakin
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Apr, 2008, 14:00
Re: Datove ulozisko
to co cakam od toho zariadenia som pisal v prvom poste ... nevidim dovod investovat dalsich 50eur ked tu istu funkcionalitu dokaze softver zadarmo ... plus ratam s tym ze nejake tie linux zaklad aplikacie budu mat asi nizsie hardwerove poziadavky ale sa mylim ?
dalsie donistalovane aplikacie do WHS su zadarmo ?
dalsie donistalovane aplikacie do WHS su zadarmo ?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
To zavisi od aplikacie .
- Lord Anakin
- Používateľ
no dobre ostavame teda pri systeme zalozenom na linuxe nejako... cize co tam nahodit ? ... alebo si na to mam vytvorit uz vlakno v inej sekcii ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> mp3turbo to mi chces povedat ze bude trpiet disk v serveri ako systemovy disk ?
nic taketo som nepovedal. Tvoja otazka je nepresna, nenapisal si aky konkretny disk mas na mysli - zrejme SSD kedze sme sa o tom bavili.
Vyber Windows versus Linux versus cokolvek ine "co tam nahodit" nejdem rozoberat, to je nadlho a bez uspesneho konca Vsetky varianty maju svoje vyhody aj nevyhody a su to zivotaschopne veci.
nic taketo som nepovedal. Tvoja otazka je nepresna, nenapisal si aky konkretny disk mas na mysli - zrejme SSD kedze sme sa o tom bavili.
Vyber Windows versus Linux versus cokolvek ine "co tam nahodit" nejdem rozoberat, to je nadlho a bez uspesneho konca Vsetky varianty maju svoje vyhody aj nevyhody a su to zivotaschopne veci.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Lord Anakin
- Používateľ
jj myslel som SSD ... nebude dobry na system pre server ?
Ako poskusat toho mozem viacero nie ? ... len viem ze tych variacii co sa tyka linuxu a podobnych veci je proste vela tak si necham poradit od niekoho kto sa vyzna v tomto smere ... co sa tyka okien tak jedine WS2011 ... ale v druhom tabore neviem
Ako poskusat toho mozem viacero nie ? ... len viem ze tych variacii co sa tyka linuxu a podobnych veci je proste vela tak si necham poradit od niekoho kto sa vyzna v tomto smere ... co sa tyka okien tak jedine WS2011 ... ale v druhom tabore neviem
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> jj myslel som SSD ... nebude dobry na system pre server ?
ale coby nebol, jasne ze bude - ssd je dobre na vsetko, zvlast pre server kde sa toho zvykne mliet daleko viac a daleko intenzivnejsie ako na kancelarskom desktope.
>> co sa tyka okien tak jedine WS2011 ...
a to uz zas preco ? Podla mna idealny system na hranie je Win2012 Server datacenter edition
ale coby nebol, jasne ze bude - ssd je dobre na vsetko, zvlast pre server kde sa toho zvykne mliet daleko viac a daleko intenzivnejsie ako na kancelarskom desktope.
>> co sa tyka okien tak jedine WS2011 ...
a to uz zas preco ? Podla mna idealny system na hranie je Win2012 Server datacenter edition
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.