Reklamacia PC hry
Re: Reklamacia PC hry
asi tak ... SW nie je tovar.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
hned som vedel, ze je problem s Rome Total War II... bohuzial, myslim, ze nemas sancu
Spoiler: ukázať
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
nie som pravnik, ale myslim, ze slovensky pravny poriadok vyraz EULA nepozna. navyse u nas ani nemoze byt reci o tom, ze primas nejake podmienky kliknutim mysi na monitore. navyse tie podmienky nie su ani v slovencine.Snake napísal: A ty si uvedom, ze nakup softveru nie je nakup tovaru, takze sa jedna o nakup sluzby na ktoru sa dava zaruka ktora je uvedena v EULA.
ak sa mylim, tak si to necham rad vysvetlit
Pozri si "Licenčné ujednanie" a "Licenčná zmluva". A ano, kliknutie je dostatočný súhlas na právny úkon, nakoľko software ťa vždy vyzve aby si si dané ujednanie prečítal, pokiaľ s ním nesúhlasíš, software sa nespustí/nenainštaluje, tj nie je možné bez tvojho výslovného súhlasu software používať.
.
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
ja si myslim, ze by mal ten, ktory mi licenciu poskytuje velky problem dokazat, ze moj klik bol platny pravny ukon.
"Právne úkony musia mať obecne, ... , svoj určitý, zrozumiteľný prejav vôle, ktorý musí byť naviac ešte v správnej forme. O zhode medzi vôľou a jej prejavom nemôže byť rovnako pochýb."
http://sk.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vny_%C3%BAkon
nemozeme niekoho random klikanie po obrazovke, kde je napisane nieco v jazyku, ktoremu nerozumieme, brat ako suhlas s nejakou licenciou. to proste nejde
ale kedze sa v tom vobec nevyznam, tak bude lepsie o tom vobec nepolemizovat verim, ze kedze si s tym robil, tak o tom budes vediet viac a je mozne, ze mas pravdu. nemame tu na fore nejakeho pravnika?
"Právne úkony musia mať obecne, ... , svoj určitý, zrozumiteľný prejav vôle, ktorý musí byť naviac ešte v správnej forme. O zhode medzi vôľou a jej prejavom nemôže byť rovnako pochýb."
http://sk.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1vny_%C3%BAkon
nemozeme niekoho random klikanie po obrazovke, kde je napisane nieco v jazyku, ktoremu nerozumieme, brat ako suhlas s nejakou licenciou. to proste nejde
ale kedze sa v tom vobec nevyznam, tak bude lepsie o tom vobec nepolemizovat verim, ze kedze si s tym robil, tak o tom budes vediet viac a je mozne, ze mas pravdu. nemame tu na fore nejakeho pravnika?
- stevo_k1
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Aug, 2013, 11:29
tiez nie som pravnik, a nevyznam sa v tom preto som aj napisal "ze to plati, ak neexistuje nejaky specialny paragraf". Mozno je kupa licencie k pouzivaniu softwaru sluzbou v zmysle zakona o ochrane spotrebitela potom plati nieco podobne lebo vacsinou je tam vsade "predaj tovaru alebo poskytnutia sluzby". A pokial sa spotrebitel domaha prava garantovaneho zakonom, tak akakolvek licencna zmluva je aj tak irelevantna lebo ak by aj v nejakom bode obmedzovala tieto prava tak by bola v tom bode neplatna. Tie eula zmluvy pre spotrebitela su kvoli angloamerickemu pravu, u nas to funguje trochu inak