Najdolezitejsia rada najprv:
Ak planujes notebook pouzivat normalne, teda sltacat klavesy a pouzivat touchpad (to su prakticky jedine vstupy od pouzivatela), nekupuj lacne Acer a spol produkty. Notebook, kde bez chyby nenapises ani par riadkov semestralky ti bude na nic. Touchpad, ktory nezareaguje na kazde 4 stlacenie a donuti ta pouzivat mys je zbytocny. Z tychto dovodo by som sa urcite poobzeral po standardnej kvalite biznis notebookov.
Biznis DELL, HP, Lenovo su OK

. Dalsie menej dolezite info pisem len pre ludi, citlivych na hluk:
Mal som nejeden notebook tychto vyrobcov a vsetky boli clekom OK samozrejme s nejakym to ale. DELL 6400 (blby touchpad), 6420 (blby touchpad) a HP Elitebooky 8440p a 8530p. Regulacia otacok ventilatora problematicka, HP kvalita nie je taka kvalitna, aj ked konstrukcia je pevnejsia ako u DELLov. HWInfo 64 ci 32 nie je realne funkcne na kazdom HPcku :\. Taktiez problem s minimalnou urovnou otacok ventilatora sa tym neda obist. U HPciek zvyknu panty casom povolovat, klavesnica tiez nevydrzi vecnost. U DELL je rozdiel priamo v kusoch. Mal som vedla seba 2 rovnako vybavene notebooky s rovnakym BIOSOM a pravdepodpbne oba vyrobene v cine, no jeden (ten moj) hucal ako rucny vysavac pri minimalnom vytazeni GPU aj CPU a ten druhy bol pekne tichy. Ked zapol ventilator mama si myslela, ze jej vyviera voda od zemiakov = jasny dokaz otravnosti tychto veci. Oba ventilatory boli plne funkcne a pre moj som kupil uplne novy original ventilator a hlucnost ta ista.
Lenovo Thinkpad maju aspon k dispozicii TPFancontrol, ktore ozaj funguje a da sa pouzivat. U lenova som sa zas stretol so smradom z lepciacich pasok, ktorymi lepsia kable v notebooku

(mal som len X200ku).
Poslednu dobu pozeram po Lenovo T420, ale tiez sa obavam ventilatora - zalezi asi od kusu

. A samozrejme, treba hladat konkretny typ notebooku podla recenzii.
Dlhodobo pouzivam len asus ul20a, ktory je clekom tichy, ma jasnu obrazovku, zazracne dlhodobo funkcnu klavesnicu a Synaptics touchpad, ktory je aspon funkcny a hnusny nekvalitny 6bit TN panel. Oproti novym Asus ultrabookom je na tom konstrukcne o dost lepsie. Mal som si ich moznost osahat na poslednom Edsystem fore a boli hrozne. Asus ma casto problem s nizkou maximalnou urovnou jasu (hlavne ten dvojdisplayovy kusok a ich tablety).
Nie ze by bol moj post nejako extra uzitocny, ale nevyuzit moznost stazovat sa do vzduchu je na nezaplatenie.
Rady od promoterov produktov na otazku, co s hlucnym ventilatorom:
Asus - vypnite notebook a nepouzivajte,
DELL - my o nicom nevieme N_N (hlavne ze pouzivaju stare dell notebooky s vylupnutymi tlacidlami a tychto info je plny internet),
HP - nase notebooky su tiche a spolahlive bez akehokolvek naznaku sebakrititky.
Vlastne, aj tak ti ludia nevedeli, co predavaju

a slecny naokolo ani nevedeli, preco su tam.