Chcem sa spýtať. Kedysi dávnejšie som čítal na nete (už neviem presne kde) že zahraničné mobily na slovenské siete nebudú fungovať.
Príklad: Jednoducho si objednáte fon z e-bay-u, vložíte SIM kartu, zapnete, a mobil pôjde ale volať sa nebude dať.
Je to naozaj tak ? Hlavne tých odolných (outdoorových) fonov je hodne anglických značiek ktoré majú super parametre a sú cenovo prijateľnejšie ako tunajšie.
Nefunkčnosť/Funkčnosť zahraničného mobilu na SK sieťach
Nefunkčnosť/Funkčnosť zahraničného mobilu na SK sieťach
Naposledy upravil/-a Mythos v St 25. Sep, 2013, 23:29, upravené celkom 1 krát.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Nefunkčnosť/Funkčšnosť zahraničného mobilu na SK sieťach
Nie, nic take ako nefunkcnost zahranicneho mobilu pri pouziti z ich pohladu v zahranici neexistuje.
Existuju ale nasledovne moznosti obmedzenia :
1) SIM lock - kartu ineho operatora nez toho originalneho tam nedas, resp. telefon ti ho nebude akceptovat. Toto je to, co robi stale este u nas napriklad Telelom. 112 pojde volat aj nadalej aj bez SIM karty.
2) chybajuca podpora pasiem pouzivanych nasim operatorom. Prakticky to znamena telefon zakupeny pre pouzitie v americkych ci azijskych GSM/3G/LTE sietach. V takomto pripade ti vzdy bez vynimky pojde volat a pojde ti 2G internet. Rozdiely medzi USA a EU su totiz iba v 3G a LTE pasmach. Vid http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... MTS-FDD.29 .
Staci sa teda spytat, ci je ten anglicky telefon sim free, resp. ci nie je sim locked; a spytaj sa ci podporuje europske 3G frekvencne pasma.
Existuju ale nasledovne moznosti obmedzenia :
1) SIM lock - kartu ineho operatora nez toho originalneho tam nedas, resp. telefon ti ho nebude akceptovat. Toto je to, co robi stale este u nas napriklad Telelom. 112 pojde volat aj nadalej aj bez SIM karty.
2) chybajuca podpora pasiem pouzivanych nasim operatorom. Prakticky to znamena telefon zakupeny pre pouzitie v americkych ci azijskych GSM/3G/LTE sietach. V takomto pripade ti vzdy bez vynimky pojde volat a pojde ti 2G internet. Rozdiely medzi USA a EU su totiz iba v 3G a LTE pasmach. Vid http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... MTS-FDD.29 .
Staci sa teda spytat, ci je ten anglicky telefon sim free, resp. ci nie je sim locked; a spytaj sa ci podporuje europske 3G frekvencne pasma.
Super ... Vďaka !
Do budúcnosti už budem vedieť.
Asi pred rokom som pozeral na nejaký outdoorový Samsung (Tuším ten Xcover niektorí) ale v SR ho nemali a nakoľko som nemal plné poznatky o tých sieťach tak som to nechal radšej tak.
Do budúcnosti už budem vedieť.
Asi pred rokom som pozeral na nejaký outdoorový Samsung (Tuším ten Xcover niektorí) ale v SR ho nemali a nakoľko som nemal plné poznatky o tých sieťach tak som to nechal radšej tak.
Život je nekonečný rad príležitostí k učeniu a odkrývaniu jeho tajomstiev. Ani smrť nemôže tomu zabrániť, pretože so samotným životom tvorí jednotu.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Mam fon kupeny v ALDI v madarsku.. je to nejaky telenor fon, ziadna znacka... vlozim sim telenor, fon ide.. vlozim akukolvek inu simku, slovensku, cesku, o2, or, telekom... fon vypise: Insert correct sim..ale fo, s usb nabkou, kreditom, micro sd kartou, usb kablom stal 7€...
Takze, ak to bude nieco ako Nokia, SE, Samsung, ist by to malo. Ak je to fon brandovany na operatora - teda ze ma este aj znacku operatora nemusi ist.. Bacha na fony z USA, ktore su len na ich siet, nemaju 900/1800Mhz siet...
Takze, ak to bude nieco ako Nokia, SE, Samsung, ist by to malo. Ak je to fon brandovany na operatora - teda ze ma este aj znacku operatora nemusi ist.. Bacha na fony z USA, ktore su len na ich siet, nemaju 900/1800Mhz siet...
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Vypise ti ze "Incorrent sim" lebo je SIM locked. Otazkou je vzdy, ci ho dokazes unlocknut, kedze operator ti ho zjavne neodblokuje.
No však práve ... tie hodne slušné fony sú práve aj z USA.
Pred pár dňami sa mi zaľúbil KYOCERA Torque - ale nakoľko sú to fony práve z USA tak si na ňom veru "nepochutím" osobne na Slovensku. Inak mám už hodných pár rokov SAMSUNG Star GT-S5230 a som mega spokojný - bol mi darovaný, ide z neho volať a posielať SMS a čo je pre mňa mimoriadne podstatné vydrží mi pri mojom používaní tak cca. 20 dní bez nabíjačky nie jak tie nové "hnoje" !
Pred pár dňami sa mi zaľúbil KYOCERA Torque - ale nakoľko sú to fony práve z USA tak si na ňom veru "nepochutím" osobne na Slovensku. Inak mám už hodných pár rokov SAMSUNG Star GT-S5230 a som mega spokojný - bol mi darovaný, ide z neho volať a posielať SMS a čo je pre mňa mimoriadne podstatné vydrží mi pri mojom používaní tak cca. 20 dní bez nabíjačky nie jak tie nové "hnoje" !
Su aj v GSM. Ten telefon by musel byt aspon tri band 850/900/1800. http://en.wikipedia.org/wiki/GSM_frequency_bandsfaugusztin napísal:. V takomto pripade ti vzdy bez vynimky pojde volat a pojde ti 2G internet. Rozdiely medzi USA a EU su totiz iba v 3G a LTE pasmach. Vid http://en.wikipedia.org/wiki/UMTS_frequ ... MTS-FDD.29 .
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438