Mám tu taký problém
Hrám age II na tomto Počítači už asi 2 roky a boli s ním len minimále problémy.Nedávno som si upgradoval grafické ovládače. Najprv som si všimol že z ničoho nič mi začali v aoe blbnúť farby (nemuselo to byť len z ovládačov) a nemohol som to niako opraviť (nefungovali ani vo Forgotten empires).Tak som ho reinštaloval. Potom mi začali chodiť blue screeny. Väčšinou "Page fault in nonpage area" a občas aj "System Service Exception". Počítač mi padne asi po 6 minuách čo pustím firefox alebo chrome. Internet Explorer mi funguje. Neskôr som si všimol že akonáhle pustím už aj aoe tak mám blue screen.Niekedy sa stane že len tak sa zjavý ani nemusím nič robiť. Môžem hrať Rome II 4 hodiny a nič a pustím firefox a mám max 15min ńa to aby som urobil čo potrebujem. Inak mám BSOD. Skúšal som vymeniť RAM, spustil som Check disk, Odinštaloval som ovládače a neskôr zase nainštaloval. Opravoval som registre. Prečistil som PC. Obnovil som systém. Resetoval som pamäť základnej dosky a neviem ani čo ešte. Kompletne som preinštaloval a aktualizoval drivere. Jediné čo nechcem urobiť je reinštalácia lebo na disku mám 800Gb dát + dosť veľa inštalácií ktoré mi ale dosť dlho bez problémov fungovali. Niake nápady?
Age II empires blue screen
Re: Age II empires blue screen
Tvoj problém je to že ti nejde hra alebo že ti nejde firefox? Nepochopil som dobre čo chceš riešiť.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Jediné čo nechcem urobiť je reinštalácia lebo na disku mám 800Gb dát + dosť veľa inštalácií ktoré mi ale dosť dlho bez problémov
- to je jedine, co musis urobit, aby sme sa pohli dalej... cela reinstalacia os je casto jedina vec, ktora taketo veci da dokopy, veci pre ktore si robil ine veci ako si popisal poldna... najprv sa vyluci sw chyba preinstalovanim os, az potom sa hladaju hw chyby../ak to nieje zjavne../ aspon tak by to malo byt.
- to je jedine, co musis urobit, aby sme sa pohli dalej... cela reinstalacia os je casto jedina vec, ktora taketo veci da dokopy, veci pre ktore si robil ine veci ako si popisal poldna... najprv sa vyluci sw chyba preinstalovanim os, az potom sa hladaju hw chyby../ak to nieje zjavne../ aspon tak by to malo byt.
Spoiler: ukázať
Ak už máš toľko dát a fakt nemáš možnosť kde zalohovať (čo sa mi nechce veriť že potrebuješ 800gb ) tak je tu ešte jedna možnosť: Kúp si externý hdd s eshopu a opatrne ho rozbal zalohuj a potom ho vráť do obchodu do 7 dní ale hlavne ho nepoškoď (odomňa to nemáš)
Chcem riešiť oboje naviac mi nejde ani opera a ani chrome. Proste by som sa rád zbavil tých bluescreenov. A občas to proste padne samo od seba. Len tak. Nič nerobím a padne to...FoboSVK napísal:Tvoj problém je to že ti nejde hra alebo že ti nejde firefox? Nepochopil som dobre čo chceš riešiť.
Naposledy upravil/-a daliz39 v So 28. Sep, 2013, 12:58, upravené celkom 2 krát.
Aj tak sa dá. Zaujmavé ale je že rok som z týmy inštaláciami fungoval a zrazu po tom čo mi začal blbnúť age of empires to nefunguje. A je tu ešte taká jedna vec. Internet Explorer ktorý nemám práve v láske ako jediný zo všetkých prehliadačov funguje tak že ho môžem mať pustený kľudne aj 8 hodín a nič. Tých 800 GB dát sú ináč väčšinou fotografie, filmy alebo hry. Ako chcel by som sa nijako tomu preinštalovaniu vyhnúť a navyše neviem či sa mi toto isté neprihodí aj v budúcnosti. Ale z tým diskom je to dobrý nápadFoboSVK napísal:Ak už máš toľko dát a fakt nemáš možnosť kde zalohovať (čo sa mi nechce veriť že potrebuješ 800gb ) tak je tu ešte jedna možnosť: Kúp si externý hdd s eshopu a opatrne ho rozbal zalohuj a potom ho vráť do obchodu do 7 dní ale hlavne ho nepoškoď (odomňa to nemáš)
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
No s tym diskom neviem, kedze kazdy externy disk ma SMART.. a v podmienkach je ze kupujuci moze vratit nepouzivany tovar... ak pustim smart a uvidim ze disk bezal 10hodin (zaloha nanho , a z neho na disk), pochybujem, ze ti to vezmu.. )
Spoiler: ukázať
Hmmm to som vážne nevedel, moja chyba. Keď už nechceš preinštalovať, skúšal si pc pretiahnuť cez antivírusový program? Ak máś viacej hdd tak odpoj všetky a nechaj len ten kde je win. Nič iné ma nenapadá.
Antivírus nič neuroobil (to bude asi tým že nemám ESET ale iba free Aviru). Bohužial mám iba jeden HDD. Skúsim to asi preinštalovať. Hádam to pôjde aj keď neviem čo tým zmením (neviem aké opatrenie mám spraviť aby sa mi to v budúcnosti už nestalo)... Asi už nebudem môcť hrať tie staré hry kôli tomuto problému.FoboSVK napísal:Keď už nechceš preinštalovať, skúšal si pc pretiahnuť cez antivírusový program? Ak máś viacej hdd tak odpoj všetky a nechaj len ten kde je win. Nič iné ma nenapadá.
Ak máte niekdo niake nápady tak sa im určite potešim...