Výber tabletu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
gamer222
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 08. Nov, 2008, 10:50

Výber tabletu

Príspevok od používateľa gamer222 »

caute vsetci, potreboval by som poradit s vyberom tabletu ktory bude urceny prevazne na veci tykajuce sa studia na vyske (na prednasky a cvika sa mi nechce nosit tazky ntb, plus potom citanie skript v pdf, knihy, maily, prehliadanie prezentacii, net a ostatne veci ktore s tym suvisia), obcas nejake hry, filmy, tiez chcem dobry displej na prezeranie fotiek pretoze sa vo volnom case venujem aj foteniu s normalnym fotakom a hlavne svizny system...
momentalne mam iPhone takze co sa tyka platenych aplikacii a prace so systemom tak by mi vyhovoval iPad ale pravdu povediac tak v tabletoch inych znaciek sa velmi nevyznam takze by som chcel vediet aky by bol podla vas najlepsi samozrejme aj s dovodmi preco, som otvoreny vsetkym moznostiam :) cenovo tak do tych 400 libier kedze sa bude kupovat v anglicku
NTB: ASUS GL553VE: i7-7700HQ, NVIDIA GeForce GT 1050ti 4 GB, 16 GB RAM
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Re: Výber tabletu

Príspevok od používateľa zoom »

Ako clovek, ktory by si vyrobkom od Apple nepodlozil ani stol, ti hovorim, ze pokial mas teraz gaiPhone (a vyhovuje ti ten system), tak je zbytocne kupovat nieco ine uz len kvoli zdielaniu platenych aplikacii. Navyse nove i-zariadenia sa aspon trochu snazia mat verne zobrazenie farieb, takze su od vyroby lepsie nakalibrovane (vid napr. recenzia tu, pozeraj grafy s dE 2000). Sice uz aj Tamtung pochopil, ze nie je uplne idealne mat preziarene farbicky a novy Galaxy Note 10.1 je na tom lepsie nez jeho predchodcovia, ale este to nedosahuje uroven Applu.

Co sa tyka pisania rukou na tablete, nenajdes nic lepsie ako Note seriu od Samsungu, lebo pouziva Wacom digitizer, takze ma podstatne vacsiu presnost a rozoznava aj rozne urovne pritlaku pera na displej. Stale su vsak tablety vzdialene pisaniu rukou na papier. Z mojich osobnych skusenosti by som to na stupnici od 1 do 10 ohodnotil asi takto:
3 - pisanie na beznych kapacitnych tabletoch
6 - pisanie na Note zariadeni
10 - pisanie perom na papier

Takze vzhladom na tvoj doterajsi ekosystem je najrozumnejsia volba iPad. Vzhladom na pisanie poznamok je najlepsia volba Galaxy Note 10.1 2014 edicia. Rozhodni sa sam.

PS: Keby si chcel byt velmi odvazny, tak aj nejake Windows tablety Wacom digitizer a prislusne pero k tomu (alebo si pozri tuto old school stranku).
gamer222
Používateľ
Používateľ

okej, diky za reakciu, aj ked mohol si si odpustit tie trapne poznamky o apple zariadeniach, osobne nevidim ziadny zmysel v zhadzovani inej znacky pretoze sa ti jednoducho nepaci, kazdy ma svoje preferencie a poziadavky na mobil alebo tablet a ja osobne som so ziadnym apple zariadenim este problem nemal a maximalne mi vyhovuje... stacilo uplne napisat to ostatne, pozriem nejake recenzie na ten galaxy note a pojdem si ho vyskusat ako mi sadne, tiez som zvedavy na to podanie farieb a sviznost systemu... inak ten galaxy note 10.1 je najlepsia volba spomedzi androidov? nad windows tabletom som velmi neuvazoval, pozriem nejake recenzie a uvidime
mohamed
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa mohamed »

Spoiler: ukázať

GIGABYTE B660 AORUS MASTER DDR4 | i5 13500 + Noctua NH-D14 w/2xNoctua NF-A12x25 pwm | 32GB DDR4 Kingston Renegade @4000 CL18 | ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB | Samsung 970 EVO 500GB | Samsung 980 PRO 1TB | Samsung 980 1TB | COUGAR GX600 | Fractal Design Define C TG

GEAR Dark Project KD87A TKL - Gateron Teal Switches, Glorious Model O Pro Wireless - Blue Lynx, xtrfy XGP1-L4, MSI Optix G273QPF, DELL S2422HG, Razer Barracuda X 2022, DXRACER OH/FD01/NR

nb: thinkpad e440 - i3 4000m, 2x4gb ddr3 1600, ssd crucial mx500 250gb
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Klud, napisal som ti vsetko podstatne, co bolo treba. Poznamky o Apple zariadeniach ilustruju skutocnost, ze napriek tomu, ze nimi opovrhujem, tak ti viem objektivne zrhnut nejake klady, ktore by pre teba mohli byt podstatne. Mal by si to brat ako velke plus, ze vobec nieco dobre vypustim z ust na tu znacku (give credit where credit is due). To, ze si bol doteraz spokojny, je ti teraz k nicomu, kedze Apple nema nic pre teba (Stefan Velky I. usudil, ze stylus uz nikto nikdy nebude potrebovat). Potrebujes ekosystem Apple, ale Wacom digitizer (nema Apple). Android aj Windows svet ma vo svojej ponuke table s aj bez Wacom digitizerov.

Osobne si myslim, ze pokial mas iPhone a zostavas pri nom, je blbost kupovat Android tablet. Kedysi davno, ked som pozeral testy, tak Apple malo trosku lepsie zvladnutu tu kapacitnu dotykovu vrstvu - nerobilo to take vlnky pri diagonalnych ciarach. Najvacsi problem je prave v styluse. Bezny kapacitny ma na konci velku gulicku, co je uplne zle na pisanie a kreslenie. Existuje aj nejaky workaround s ostrym hrotom (aPen), ale vyzaduje to baterie a prijimac. Podla mna o nicom. Stale to ale zabija ta dotykova vrstva. Pozri si toto video, cca 24. sekunda, ked vyfarbuje spodnu cast torty zelenou linkou. Uplne vidis, ako sa drobny pohyb pera vobec nepremieta do toho, ako ide ta zelena ciara. Proste pisanie malych veci sux a to uz toto pero je lepsie nez bezny stylus.

Naproti tomu si pozri toto video, ako Wacom zaznamenava este aj roztrasenu ruku aj pri pisani malych exponentov. Nuz, mas tazke rozhodovanie. Co sa tyka najlepsej volby, nic nie je najlepsie. V Android svete nie je najlepsi tablet. Vsetky maju nejake klady a zapory (aj ked len subjektivne, napr. vzhlad).

PS: Este k tomu Nexus 10 - nesiel by som do toho. Moj nazor je, ze ked uz obetujes iOS spojenie a pojdes do Androida, tak by si to mal vyvazit nejakym velkym kladom (Wacom). Inak mozes rovno ostat pri iPade.
gamer222
Používateľ
Používateľ

no takv vyskusal som ten galaxy tab 10 a nejako ma nenadchol, ako nic v zlom, vykonovo aj co sa ovladania tyka tak to bolo v pohode a celkom sa mi paci aj dizajnovo ale to podanie farieb je strasne, na fotky absolutne nepouzitelne, chapem ze niekomu to nevadi alebo si casom na to zvykne ale mne to dost prekaza... mal som moznost porovnat na mieste s ipadom a ten rozdiel bol vidiet hned - na ipade ovela prirodzenejsie farby, fotka aj vyzera ako fotka a nie ako nejaka omalovanka, jedinu nevyhodu co sa displeja tyka pri ipade je format ktory je sice super na fotky ale uz menej na filmy kedze nie je sirokouhly ako na samsungu... nanestastie som nikde nenasiel nexus 10 takze nemozem porovnat s nim ale poinformujem sa este kde by ho mohli mat a pojdem skusit ten...
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

http://tablety.heureka.sk/asus-nexus-7-ii-16gb-wifi/

alebo počkať na nový iPad Mini - no neviem, čo tak sledujem, ťažko povedať, či bude naozaj nový - ak by bol už s retina displejom, tak by to bolo super yahooo
http://tablety.heureka.sk/apple-ipad-mi ... md528sl-a/
http://tablety.heureka.sk/apple-ipad-mi ... md531sl-a/

sám som mal iPad...ľutujem, že som ho nedávno predal, hlavne teraz s iOS7 by to bol zážitok :-) každopádne, ak aj máš už kúpene aplikácie atď, tak ipad mini môže byť dobrá voľba
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
gamer222
Používateľ
Používateľ

hej no, iPad je momentalne po vsetkych tabletoch co som vyskusal najlepsia volba pre mna, nemam dovod menit znacku :)
nad mini som rozmyslal tiez ale bol som ho vyskusat v predajni a pre mna je az privelmi maly, ono je to super na prenasanie a aj v ruke sa dobre drzi ale ten displej mi vyhovuje viac na velkom kedze budem dost aj citat na nom knihy, skripta a tak dalej, na net tiez je lepsie mat vacsi displej a prakticky aj na vsetko ostatne,to ze je tazsi a vacsi mi neprekaza :) inak, kedy by mali prist do predaja nove iPady? niekde som videl ze ten novy ma byt o dost uzsi a tiez lahsi ako sucasny model s tym ze velkost displeja bude rovnaka tak by sa mozno aj oplatilo pockat ked ho vypustia teraz niekedy
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20

Príspevok od používateľa loleqboleq »

ťažko povedať, kedy ich predstavia...určite v následujúcom mesiaci, poprípade v novembri...ono tých rumorov je zase kopu; verím, že postupne, keď sa ich intenzita zvýši, tak sa to oplatí sledovať, dosť často tie rumory aj vyjdu...

ja si myslím, že ipad zostane rovnaký, len dostane podľa mňa A7, teda aj touch id...takže zase to bude skôr o výkone - pričom verím, že napríklad aj mini dostane možno A5X (ipad3)
alebo budú dizajnovo úplne zmenené...no tak či tak, môj ipad 4 nebol hrubý a ani nejaký neviem ako ťažký...dokonca som si ho poťažkával aj s nexus 7 a pravdupovediac pocitovo mi prišiel ipad len o trošku ťažší

a znovu...s iOS7 sa mení situácia - či iphone, či ipad, či ipod...zariadenia naberajú nový dych s ios7
netreba sa zaťažovať s neprajníkmi; často to je štýlom jedna babka povedala, poprípade osobná nechuť alebo argumenty tipu - predražený apple :facepalm: ale stačí si porovnať súhru HW a SW u applu a u androidu a zrazu je odpoveď jasná - nehovorím o windows phone - tam robia vcelku celkom dobrú robotu, fandím im
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: LG 48" C11 OLED Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
gamer222
Používateľ
Používateľ

no neviem, podla tohto tu http://www.gottabemobile.com/2013/10/02 ... te-expect/ ma byt o nejakeho 1,5 cm uzsi a o nieco kratsi aj tensi, v podstate bude dizajnovo vyzerat ako velky iPad mini, viem ze ani teraz neni nejako extra velky ani tazky ale ked bude o trochu mensi a lahsi tak to urcite nebude na skodu :) na viacerych strankach som cital ze predpokladane predstavenie bude bud 15. oktobra alebo tyzden na to s tym ze predavat sa zacne zaciatkom novembra... stat by mal tolko co teraz styrka takze sa mi velmi neoplati kupovat ju teraz, bude to tazke :D ale nejak ten necely mesiac budem musiet vydrzat, potom by ma to asi stvalo ze mohol som mat 5ku za rovnaku cenu keby som bol trochu trpezlivejsi...

Návrat na "Nákupná poradňa"