Klud, napisal som ti vsetko podstatne, co bolo treba. Poznamky o Apple zariadeniach ilustruju skutocnost, ze napriek tomu, ze nimi opovrhujem, tak ti viem objektivne zrhnut nejake klady, ktore by pre teba mohli byt podstatne. Mal by si to brat ako velke plus, ze vobec nieco dobre vypustim z ust na tu znacku (give credit where credit is due). To, ze si bol doteraz spokojny, je ti teraz k nicomu, kedze Apple nema nic pre teba (Stefan Velky I. usudil, ze stylus uz nikto nikdy nebude potrebovat). Potrebujes ekosystem Apple, ale Wacom digitizer (nema Apple). Android aj Windows svet ma vo svojej ponuke table s aj bez Wacom digitizerov.
Osobne si myslim, ze pokial mas iPhone a zostavas pri nom, je blbost kupovat Android tablet. Kedysi davno, ked som pozeral testy, tak Apple malo trosku lepsie zvladnutu tu kapacitnu dotykovu vrstvu - nerobilo to take vlnky pri diagonalnych ciarach. Najvacsi problem je prave v styluse. Bezny kapacitny ma na konci velku gulicku, co je uplne zle na pisanie a kreslenie. Existuje aj nejaky workaround s ostrym hrotom (
aPen), ale vyzaduje to baterie a prijimac. Podla mna o nicom. Stale to ale zabija ta dotykova vrstva. Pozri si
toto video, cca 24. sekunda, ked vyfarbuje spodnu cast torty zelenou linkou. Uplne vidis, ako sa drobny pohyb pera vobec nepremieta do toho, ako ide ta zelena ciara. Proste pisanie malych veci sux a to uz toto pero je lepsie nez bezny stylus.
Naproti tomu si pozri
toto video, ako Wacom zaznamenava este aj roztrasenu ruku aj pri pisani malych exponentov. Nuz, mas tazke rozhodovanie. Co sa tyka najlepsej volby, nic nie je najlepsie. V Android svete nie je najlepsi tablet. Vsetky maju nejake klady a zapory (aj ked len subjektivne, napr. vzhlad).
PS: Este k tomu Nexus 10 - nesiel by som do toho. Moj nazor je, ze ked uz obetujes iOS spojenie a pojdes do Androida, tak by si to mal vyvazit nejakym velkym kladom (Wacom). Inak mozes rovno ostat pri iPade.