Projekt: Gray Matter

Všetko o zdrojoch, skrinkách a ich modifikovaní, o projektoch a modifikáciách všeobecne...
Používateľov profilový obrázok
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 08. Dec, 2009, 17:21

Re: Projekt: Gray Matter

Príspevok od používateľa sh4d0wko »

Obrázok
Obrázok
Obrázok

Myslím že to celkom vyšlo, nieje to síce úplne zarovno, ale lepšie ako pred tým :-)

Dnes možno budem už aj striekať, aj keď neviem kde :? Nechcem aby sa to zaprášilo ...

Paracord ešte stále neprišiel, biely poslali v pondelok a čierny ešte len dnes :?
kramer
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 07. Jan, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa kramer »

Najlepšie je to striekať v kúpelni a pusti pred tým sprchu. Voda by mala zachytiť väčšinu prachu v ovzduší. Celkovo v kúpelni je najmenej prachu v ovzduší samozrejme ak je kachličkovaná a nieje tam koberec.
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Fúha, no dal si mi chrobáka do hlavy teraz :D Pri mojom štastí ostriekam niečo čo už nikdy nevyčistím ale porozmýšlam o tom :-)
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Tak som spravil prvý nástrek vrchnej plochy, striekal som to u priatelky, koberec nemajú ale ani kachličky, starý umakart + linoleum ale to nevadí, prach na to padal aj tak ale nieje ho tam veľa, aj tak ho vybrúsim 2000ckou pod vodou keď to zaschne, ešte pred tým ale nastriekam druhú stranu pravepodobne len sa bojím toho že to neuschne poriadne a horná strana sa "znehodnotí"... zajtra to ale budem striekať naopak, najprv spodná strana a až potom vrchná, striekať budem už doma kde máme kachle ale to sú úž detaily a v sobotu na dome... potom to necham odstáť týžden-dva, jemne vybrúsim 2000ckou a vyleštím do zrkadla :-)

Potom už na to dám prenášacou foliou nejakú decentntú nálepku "gray matter" bud bielou alebo striebornou farbou, čisto text

Obrázok
Obrázok
Obrázok
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Tak menší update,
backplate bol asi uplne zbytočný pretože medzi GPU a sponou z K2 mám asi 2mm a aj keby tam bol priestor tak backplate nevidno lebo ten chladič je fakt hovado...

Včera som cpu taktoval dostal som sa +/- na 4ghz stable pri 60 stupnoch v burne, potom ale skapala grafika alebo čo sa stalo...
viac tu: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 18&t=96807

dnes ju idem odniesť na RMA snad to vybavija rýchlo a bez problemob - bojim sa že budú nadávať že na DVI-D vstupe je troška zaškreté lebo som sa do toho prvy den snažil napchat DVI-I až potom som si uvedomil že je to zlý port...

Dnes prišiel čieny parracord ktorý poslali neskôr ako biely, no biely stále nedorazil... Idem skúsil osleevovať aspon nejaký ten kábel nech sa mi to dostane do ruky...
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Takto to zatial vyzerá, GPU je dead, v pondelok idem na RMA snaď to vyriešia rýchloo..

Začal som sleevovať čiernym paracordom zdroj... čo som chcel čiernou už mám, už len počkať na biely paracord, ten mal prísť už minulý týždeň ale stále nič...

zatiaľ mám sestrinu GPU aby som robiť nejaké tie veci mohol, ale keď si príde po PC tak zas budem odkázaný iba na mobil :D

Dávam nejaké fotky, na odpojenie pinov zo zdroja som použil listy na pílku :D sú dostatočné tenké a ešte som ani jeden nezlomil, nemusím kupovať kliešte za 15€ ktoré použijem raz... ide to s tým rovnako rýchlo možno aj lepšie lebo môžem každý jeden list pílky dávať zasúvať samostatne ale pri klieštoch idú obe naraz a počul som na to negatívne ohlasy že prvý ide ľahko ale druhý sa tam pchá dosť blbo...

Taktiež som si konečne skrátil kábel od Phobye ktorý bol 3PIN MALE na 4xPIN FEMALE... dal som tam dalšie 2 FEMALE, viac by vraj zalman regulátor nezvládol a viac mi ani netreba - 1x intake 2x outtake 1x psu a keď bude nový chladič na GPU tak asi 2x gpu vent... pôvodný kábel mal asi 60cm teraz má odhadom 10cm čiže nezaberá ani toľko miesta...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa ericc64 »

super pracicka :good:

Objednam si aj ja ten Paracord ... Ked sa ale mozem opytat : Ako ukoncujes koniec ? Napr na tom 24pin , navlaceny kabel s paracordom pichnes dovnutra do diery a potom co ? davas na koniec buzirku ? alebo ako ti tam ten paraord na konci kabla drzi :)

diky
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D - sooon RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: Gigabyte Z790 EAGLE AX CPU: Intel Core i5-12400 + AC Freezer 36 RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1
COOLING PC1 → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

V zdroji dávam bužirku a pri 24PIN konektori to robím heatshrink-free metódou čiže zatavím paracord na konektor...

Kukni YouTube lebo je na to vela metód, ja dám paracord na také najtenšie miesto na PIN-e zapálim zapalovačom a prstamy to "natiahnem" a keď to ztuhne o pár sekúnd tak to tažko stiahneš dole... dnes som si ale všimol že sa mi na 8PINe jeden uvolnil ale ten bol asi zle spravený ostatné držia super...

Dnes som si aj trocha upravil zdroj... 2x4PIN čo mi šiel som v živote nepoužil, tak som si ho spravil modulárny :D
Ten konektor čo som si kúpil bol najlepší čo som na rýchlo vedel zohnať, bol to nejaký 9PIN, stihol som ho zlomiť a je škaredý ale je dnu v zdroji čiže mi to je jedno :D

A začal som si robiť aj "skrinku" na ten 3PIN-6x3PIN lebo sa mi nepáčilo že to bolo vidno ten hrubý kábel, tak si spravím niečo ako "hub" na 3 pin z plexi skla, dnes som to vyrezal polepil vybrúsil zajtra to budem striekať na čierno...

A tak isto som odniesol na RMA grafiku... "krabica, CD, manual, redukcia pin, poskodene konektory DVI, jeden silnejsie" som si práve prečítal na internete čo ma dosť znepokojuje kedže z DVI konektoru bola iba troška olúpaná ta biela hmota vo vnútri... a to som spravil už prvý deň ked som sa omylom snažil napchať DVI-I do DVI-D či naopak teraz neviem... dúfam že nebudú sprostý

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Mini update, dnes prišlo 5M LED pásikov bielej, svieti to pekne ale zatial mi je to na prd kedže nemam window bočnicu a aj tá by mi zatial bola na prd kedže mám zatial stolik ktorý má skryté PC resp nevidno bočnice...

Peniaze za biely paracord mi dnes angličania vrátili, pravdepodobne sa to stratilo, a práve si idem po 10M bieleho paracordu priamo v ke za 4,50€...

Zajtra asi dosleevujem zdroj úplne tak ho pofotím poriadne
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

Zdroj hotový :cool:

Obrázok

škoda že tie káble zo zdroja sú také pokrútené a ani násobné vyrovnávanie im nepomáha... ale to už pokrútim ked to bude na doske aby to dobre vyzeralo :-)

Len ten biely paracord čo som včera kúpil mi neprišlo ako 10m balenie, ostal mi kúsok fakt... a to som chcel ešte osleevovať káble na mobo z predného panelu (usb, power...) a nejaké molex+sata káble

No asi budem musieť dokúpiť

EDIT:
tak som si spravil zo PSU-3xSATA kábel iba 1xSATA na SSD ktorý som pripevnil do zadu (suchý zips+obojstranná páska) a osleevoval ho...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
kovinator
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 20. Jún, 2013, 23:25

Príspevok od používateľa kovinator »

na striedacku biela-cierna by sa mi to viac pacilo ale aj toto vyzera dobre :good:
Spoiler: ukázať
CASE Fractal North Black, CPU: AMD Ryzen 9950x, COOLER Noctua NH-D15 Chromax Black, MB: Asus Rog Strix B650E-E, RAM: Kingston Fury 2x32GB DDR5 6000CL36, GPU: Gainward Phantom 4070ti Super, PSU: Asus Rog Strix 850W Gold Aura, SSD: Samsung 990 Pro 4TB, Samsung 990 Evo 1TB, HDD: WD Red 8TB SC : S.M.S.L M2, HP: Beyerdynamic DT 990 Premium 250 Ohm + Cable Mod / KZ ZAS + AZ09 Pro/ KZ ZST KEYBOARD: Keebio Iris rev 4 + Zilents V2 67g + MDA Big Bang 2.0/ SteelSeries 6gv2 + PBT keycaps , MOUSE: Razer DeathAdder v3 hyperspeed

BUILD LOG: http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... =6&t=99040
CASE Fractal R4 Black, CPU i5-4670k + Coollaboratory Liquid Ultra @ 4.5 GHz 1.2 V, COOLER Raijintek Ereboss @ Black & White + Alpenföhn WingBoost2 + Arctic MX-4, MB MSI Z97S SLI Krait Edition, RAM Corsair Vengeance LP 1x8GB CL9 1600 MHz Black, Kingston HyperX 1x8GB CL10 1600MHz White PSU Seasonic M12II-520W, SSD Samsung 840 Pro 128 GB, Samsung 750 Evo 500GB HDD Seagate Barracuda 3TB 7200.14, Seagate Barracuda 4TB
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

Super robota! :good:

Mne naopak viac reže takéto sleevovanie s oddelenými farbami, 100 ľudí 100 chutí.
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
sh4d0wko
Používateľ
Používateľ

ahojte :)

takže,
-všetky káble osleevované až na usb z predného panela, je príliž hrubý, a ja múdry som z neho dal dole tú gumu ochrannú alebo ako to nazvať v nej boli ešte nejaké strieborné vlákna čo šli do čierneho kábla čiže som si odfajčil 1 usb na prednom paneli ale to vyriešim potom ked kupim predny panel usb 3.0 na r3
-chladič a 3pin hub dostriekané, spokojný nie som lebo to mohlo byť lepšie ale čo už nezabijem sa kvôli tomu...
-nastriekal som aj zadný panel na mobo na bielo nech to ladí
-spravil som si zo zváračského drôtu spony na ventilatory na cpu chladiči pretože tie pôvodné majú taký "výklenok" ktorý mi ide blízko GPU a neviem či som tým neodpálil GPU ktorú mam teraz na RMA ked sa dotkli omylom... nastriekal som ich na čierno, nieje to majstrovske dielo ale nevyzera to tak zle ked je to na chladiči, na to ake je to nesymetrické a krivé mimo neho :D

dnes som to poskladal pozapajal všetko stlačim power a nič... skontroloval som všetko a stale nič... vymenil som power za reset a ani to tlačidlo nešlo, dal som tam jedno stare tlačidlo čo som našiel a bum ide to... čiže som si asi nejak dofakoval káble na power a reset, musim prist ešte na to kde je problém :-/ šikovnosť moja neoupštaj ma

pridavam nejaké fotos, zlá kvalita lebo som mal blbe svetlo v izbe a blbo to zaostrovalo...

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Slayerik
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 02. Jún, 2013, 22:24

Príspevok od používateľa Slayerik »

nooo tak ten chladič vyzerá veľmi veľmi dobre! spozoroval si nejaký pohyb s teplotami?
už treba len, aby výrobcovia dosiek začali robiť aj bielo/čierne kombinácie, niečo také by som veľmi uvítal :)
akurát ten i/o panel na matičnú mi príde trochu stratený, no jak sa tam strčí, možno to nebude také "prázdne"

obdivujem, že pri tom koľko blbostí sa ti už stalo, pokračuješ ďalej :good: teším sa na ďalší update a držím palce!
MB: ASRock Z77 Extreme6 ; CPU: Intel i5-2500 + Scythe Ashura Shadow + Noiseblocker eLoop; GPU: MSI GTX 650Ti Boost Edition OC Twin Frozr III ; RAM: Corsair Vengeance 8GB (Kit 2x4GB) LP 1600MHz DDR3 White ; PSU: OCZ Silencer MKIII 500W; SSD: Samsung SSD830 128GB ; HDD: Seagate Barracuda 1TB SATA III; Case: Fractal Design Arc Midi R2 + 2xNoctua A14 + Corsair AF140 ; Razer DeathAdder 3.5G Black + SteelSeries QcK mini ; Tesoro Durandal Ultimate ; Creative Fatal1ty HS800 headset ; LG IPS2453VQ
ericc64
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: So 01. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa ericc64 »

Vyzera to paradne :cool:

Ak si testoval teploty, to by aj mna zaujimalo, co si nameral :)
Delid CPU --- AM5 / 1700
PC1: MB: Asus ROG CROSSHAIR X670E GENE CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D - sooon RAM: G.SKILL 32GB 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB VGA: ??? SSD: WD Black SN850 1TB PSU: FSP Hydro Ti PRO 1 000W CASE: Streacom BC1 LCD: 32" ASUS ROG Swift PG32UCDM KEYBOARD / MOUSE / PAD: Logitech MX Keys + Logitech G305 + A4tech X7 SOUND: Creative Gigaworks T20 II + Bang & Olufsen Beoplay H95
PC2: MB: Gigabyte Z790 EAGLE AX CPU: Intel Core i5-12400 + AC Freezer 36 RAM: G.SKILL 48GB 8000MHz CL40 Trident Z5 RGB VGA: ASUS DUAL RX 6600 SSD: Kingston KC3000 1TB PSU: ???? CASE: Streacom BC1
COOLING PC1 → CPU: Alphacool Core 1 + TG AMD Mycro Direct-Die Pro RGB V1 VGA: ??? RAM: IceManCooler Nickel Block + Heatsink RADIATOR: TECO TK 2000 Chiller PUMP: 3x D5 TUBING: EK 16/12 FITTING: Barrow 16/10 + Koolance QD3 FANS: 10x ARCTIC P12 PWM PST CONTROLLER: Aquacomputer OCTO FLOW SENSOR: Aquacomputer High Flow LT FILTER: IceManCooler F40 Glass Filter

Návrat na "Zdroje, skrinky ich modifikácie a projekty"