potrebujem si kúpiť nový PC, preto by som uvítal vaše konkrétne rady, aké komponenty kúpiť podľa požiadaviek.
- PC, ktorý zvládne veľa naraz spusteného rôzneho softvéru - relatívne náročný prekladateľský softvér, milión tabov v Chrome, rôzne wordy, pdfká, muzika, video atď., low-cost kancelárska zostava toto asi neutiahne
- nebudem hrať žiadne hry ani robiť s grafikou, preto asi extra grafika nebude potrebná, stačila by asi tá, čo je na procesore
- rozpočet na PC ideálne 550 eur, keďže ešte potrebujem kupiť nový 23-24 palcový displej, čo je ďalších najmenej 130 eur
- chcem, aby sa všetko otváralo a spúšťalo okamžite, žiadne 10-sekundové vyčkávanie na otvorenie obyčajného pdfka a podobne, preto seriózne uvažujem aj SSD 64 alebo 120GB na windows a softvér
- chcem najlepší pomer cena/výkon, na image mi nezáleží
- primerane tichý
- potenciál na prípadný upgrade o nejaký čas, takže žiadne staré sockety, dosky a tak
- DVD mechaniku netreba, použijem zo starého PC
- vrátane Win7/8 (64 bit), ak sa to ešte zmestí do ceny
- sorry, ak som niekde hore napísal blbosť, veľký expert na hardware nie som
Pôvodne som vlastne chcel kupovať laptop, ale PC s rovnakým (ak nie lepším) výkonom bude snáď stáť aj o pár stovák menej, tak som sa nakoniec rozhodol pre PC, ani s laptopom by som po byte aj tak nechodil.
Okrem toho sám si to poskladať netrúfam, preto ak viete o lacnom eshope (ideálne v BA), ktorý za bagateľ ponúka aj poskladanie PC z u nich zakúpených komponentov, tak to bude super bonus. Prípadne ak mi to niekto z vás vie poskladať, nainštalovať win, nastaviť a zoptimalizovať, tak kričte. Je mi jasné, že nie zadara, za dobrú robotu sa platí

Ďakujem