Je pravda, ze SAMOLED dipleje (One S, SGS, SGS3) vydrzia dlhsie, ako SAMOLED+ (SGS2, SGS4,..). Je ale treba si uvedomit, ze displej funguje na zaklade super malych organickych light-emmiting diod, ktore tvoria subpixely. Vsetky typy LED sa postupne opotrebuvavaju, to je tusim dane fyzikalne. V pripade malickych OLED v displejoch je to opotrebuvavanie ovela rychlejsie. Mal som niekolko SGS2 a bolo vidno, ako starsie modely mali ovela nizsi jas ako novsie a hlavne opotrebenie nebolo rovnomerne, ale boli tam doslova vypalene obrazce. Velmi casto to bola iba horna notifikacna lista, pripadne cela klavesnica. Toto posobilo velmi, ale velmi rusivo, kedze pri zobrazovani hocicoho ineho ako toho, co tam bolo vypalene, to jednoducho tahalo zrak. Napriklad pri hrani hier svietil vrch displeja (tam, kde je normalne notifikacna lista) ovela silnejsie ako zvysok.
Dalsia vec bola, ze dosledkom menej intenzivneho jasu musel clovek nastavovat jas vyssie ako obvykle, co o dost viac zralo baterku a mobil sa dost zahrieval.
Aby som nekydal len na SAMOLED+, tak musim povedat, ze mierne vypaleny displej som videl aj na Galaxy Nexuse, ktory ma sice PENTILE, ale tych pixelov tam ma trosku viac (hustejsie). Neviem, ako je to s novsimi modelmi. Jednak tie mobily nie su take stare, aby sa an nich dalo nieco pozorovat a jednak s nimi nemam take skusenosti, ako s S2, alebo gnex.
Inak ale musim povedat, ze v One S je ten displej velmi kvalitny. Teda aspon na mojom. Kupoval som ho v auguste tu na fore a vtedy mal cca rok a displej krasne silno svieti, ako keby bol novy. Na druhej strane som cital viac recenzii One S, kde kritizovali prave displej a velke zmodranie pri zmene pozorovacich uhlov, co je typicke pre PENTILE matricu. Avsak musim povedat, ze na mojom displeji sa zmodranie absolutne vobec neprejavuje. Aj ked sa pozeram z nejakych 170 stupnov, tak vidim farby normalne a nie modre. (Normalne farby, to je tema na dalsiu debatu, kedze AMOLED displeje vykresluju farby intenzivnejsie a menej realnejsie, avsak mne presne to vyhovuje)
To mozem potvrdit. Na mojom starsom telefone to vsak vidno len velmi, velmi slabo, pri absolutnej tme v miestnosti a ak sa na to clovek sustredi.Broslowski napísal:No staré amoledy - konkrétne ten v ONE S skutočne trpel neduhom, že sa pri tmavom pozadí objavovali vyblednuté škvrny ale skutočne nemám čas to momentálne hľadať. Myslím že sa to riešilo v diskusii pod recenziou http://pc.zoznam.sk/node/7179/talk