Po veľmi dlhom čase (dva roky a viac) som sem znovu zavítal s prosbou o radu. V minulosti aj vďaka Vaším radám som si kúpil NTB Toshiba Qosmio F50 10M. Spokojnosť maximálna. Časy sa menia, dnes ten notebook používam len ako "domáci PC" pripojený k TV - internet, mail a to je asi tak všetko. Záruka už dávno nieje.
Časom na ňom začal byť ventilátor neuveriteľne hlučný, počítač sa začal prehrievať, vypínať atď, veď to všetci poznáte
Vzhľadom na nedostatok času som počítač zveril do rúk odborníkov a dal ho do http://www.servis-notebookov.sk/
Veľmi šikovný a ochotný chalani, ale napriek všetkému sa im nepodarilo zohnať náhradný diel. Tak sa rozhodli pôvodný ventilátor repasovať - bol síce síce stále hlučný, ale fungoval, teplota jadier aj GK klesla z priemerných cca 60°C na 42°C (Samozrejme vymena pást atd...)
Po oprave však ventilátor fungoval zhruba mesiac, teraz odišiel úplne. Počítač je momentálne v servise na reklamácii.
Je jasné že okrem výmeny ventilátora žiadna iná cesta nieje.
Problém:
doposiaľ sa mi nepodarilo náhradný diel nikde nájsť a z toshiby dostávam podobné odpovede:
Čo by ste poradili ako Ďalej postupovať? Existujú nejaký OEM výrobcovia takých dielov? Neviete mi poradiť či daný ventilátor ja nahraditeľný niečím iným?Dobrý deň,
Na daný produkt bola zo strany výrobcu ukončená podpora, preto Vám nevieme požadovaný komponent dodať.Za pochopenie ďakujem.
s pozdravom / best regards
Ing. Daša Bindová
SWISS spol. s r.o.
Wolkrova 2, 85101 Bratislava
Ďakujem,