No ak sa budeme držať starej teórie, tak je predsa snáď jasné, že 10^96 gramu v jednom centimetri kubickom je ďaleko väčšia hustota ako čierna diera a teda to musí všetko priťahovať. Problém je akurát v tom, že priestor je okolo teba zo všetkých strán, čiže sa priťahovanie "vyrovná", resp. malo by ťa roztrhať.
/EDIT: Odporúčam prečítať si komenty ľudí, čo robili review na ten článok(kontrola pred publikovaním.)
Čas?!
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Re: Čas?!
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
pozriem klasicky večer - necítim žeby ma trhalo, občas ma ide roztrhať keď čítam vladové komenty čiže môžeme predpokladať že jeho hustota je ďaleko vyššia ako hustota čiernej diery?
Vo vákuu však nežijeme že áno. A teória sa zakladá aj na nekonečnom delení častíc - čiže z môjho porozumenia podľa nej absolútne vákuum neexistuje. pozri celú prednášku ak ti nevyhovuje ten "Štúdiový Štýl" nájdeš na YT aj prednášky zo škôl
Vo vákuu však nežijeme že áno. A teória sa zakladá aj na nekonečnom delení častíc - čiže z môjho porozumenia podľa nej absolútne vákuum neexistuje. pozri celú prednášku ak ti nevyhovuje ten "Štúdiový Štýl" nájdeš na YT aj prednášky zo škôl
No kedysi som videl 5 min z toho videa, nieže by tam boli hovadiny, ale príliš ma to nebavilo pozerať.Broslowski napísal:vidím že sa chápeme k tvojej otázky: dá sa zodpovedať myslím celkom presne zapojením teórie Nassim Harameina http://resonance.is/ . Študujem to už nejakú tú dobu, pomerne zaujímavé. V Skratke, nič sa nestane bez toho aby si to nik nepamatal, vždy si to bude pamätať vesmír, s ktorým sme samozrejme absolútne spätý, a každá jedna entita/človek/strom/ryba/planéta/galaxia/celý vesmír má k tejto udalosti prístup z hocakého miesta (dá sa to napísať krajšie aj popísať - lepšie je však vzhliadnuť jeho jednu prednášku napr: http://www.veoh.com/watch/v211655826NC9 ... lack+Whole+(2011 )
A ešte teraz skúškové, to si tak skoro nepozriem
We'll bang, ok?
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
@Broslo: Ja som si tú prednášku práveže pozrel celú.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
Čo je čas? Ako prvé si musíme uvedomiť, že tok času interpretuje mozog pozorovateľa. Rýchlosť akou náš mozog spracováva informácie určuje ako rýchlo pre nás bude čas plynúť. Napríklad taká vážka vidí čas zpomalene, pretože jej mozog spracuje obraz rýchlejšie. Keď odignorujeme existenciu všetkého živého a videli vesmír z nejakej nadmnožiny, tak by čas vlastne neexistoval, resp. by neexistoval tok času. Celý vek vesmíru by sa udial v jeden moment. Vesmír by nemal konkrétnu formu do doby, kedy by sme ho začali pozorovať. Trochu mi to pripomína kvantovú mechaniku. Aj napriek tomu je vesmír kontinuálny. Čiže ak by sme ho začali sledovať a na chviľu prestali a znova začali, tak by sme nemohli vidiet stav v akom bol vesmír pred tým, než sme ho pozorovali prvý krát aj napriek tomu, že všetko sa deje naraz. WTF?!?!?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Nemas tam chybu ?
kazdopadne,ak chces vesmir prestat pozorovat,musis vystupit mimo jeho casopriestor a to si nejak neviem prestavit
nema tam byt potom ? ved ako mozes nieco pozorovat predtym,ako to zacnes pozorovat ? jedine ze by si pozoroval vzdialeny vesmir,cize minuslostČiže ak by sme ho začali sledovať a na chviľu prestali a znova začali, tak by sme nemohli vidiet stav v akom bol vesmír pred tým, než sme ho pozorovali prvý krát
kazdopadne,ak chces vesmir prestat pozorovat,musis vystupit mimo jeho casopriestor a to si nejak neviem prestavit