Pasívne 3D nie je 1080p, ale v podstate 1080i (pre každé oko sa zobrazuje iný riadok, takže každé oko vidí len polovicu FullHD rozlíšenia). Ale nemysli si že to tým pádom bude mať iba polovičný dopad na FPS, ovládač počíta obraz v tebou definovanom rozlíšení (FullHD) a až následne sa buď pred poslaním do TV alebo až priamo v TV upraví. Rovnako aj 3D filmy sú nahrané plnohodnotne a až následne sa tento obraz upraví pre pasívne 3D. Problém HDMI v aktuálnej verzii 1.4a je v tom že zvláda iba 24fps pri FullHD rozlíšení, čo je pre filmy akurát ale pre hry dosť málo.
Čo sa týka hrania tak vzhľadom k pasívnemu monitoru si budeš musieť kúpiť špeciálny ovládač pre 3D zobrazenie hier, 3Def:
http://www.tridef.com/products/pc
Druhé rozšírené riešenie je nVidia 3D Vision, tam však musíš mať nVidia grafiku a 3D Vision certifikovaný monitor (všetky sú aktívne), prípadne ak pripojíš TV cez HDMI dá sa dokúpiť nVidia 3D TV Play (neviem ako je to s monitormi cez HDMI, ale ak by aj bol problém myslím že sa to dá obísť upraveným ovládačom takže monitor sa bude tváriť ako podporovaná TV).
FPS v stereo3D režime idú dolu, záleží od režimu a konkrétnej hry ale ak to má byť čo najvernejšie tak sú cca polovičné. Myslím že 3Def má aj špeciálny približný režim podobný ako má Crysis 2/3 ktorý znižuje FPS menej (o 10-20%) ale to 3D je len približne prepočítavané a nie je také dobré, človek má z toho taký zvláštny pocit že niečo nesedí. Počítaj ale s tým že nie každá hra pôjde dobre, práve naopak, zvyčajne zbadáš viac či menej artefaktov, najmä tiene a svetlá (súvisí to okrem iného aj s rôznymi neštandardnými zlepšovákmi ktoré vývojári v hrách bežne využívajú aby si zjednodušili prácu alebo zvýšili FPS pri bežnom zobrazení, máloktoré hry sú 3D ready a ak áno väčšinou v tom má prsty nVidia) a niektoré sú priam nehrateľné.
Podporované hry pre jednotlivé technológie:
http://www.tridef.com/user-guide/supported-games (tu je blbé že tam nie je uvedené aké kvalitné je to 3D v uvedených hrách)
http://www.nvidia.com/object/3d-vision-games.html (tu je aj hodnotené ako kvalitné je to 3D, ja osobne by som horšie ako Good nehral v 3D)
Lesklý displej v žiadnom prípade neber, prídeš o oči i normálne a pre 3D to platí asi tak desaťnásobne, nemá to význam, odlesky sú viditeľné zo všetkých zdrojov svetla (napr. lampa, luster...). Ak je tam to 3D také všelijaké (predpokladám viditeľný ghosting) tak to neber lebo budeš iba sklamaný, je to veľmi rušivé a kazí to zážitok, určite vyber iný monitor. Flickering neviem, na mojom monitore ho nevidím a s inými neporadím.
Môj názor - ak chceš pasívne 3D kúp LG TV a nVidia 3D TV Play, budeš mať kvalitné stereo3D ovládače od nVidie (skutočne neviem ako je na tom 3Def v súčasnosti, možno lepšie možno horšie, skús si vyhľadať) a kvalitné pasívne 3D od LG, toto riešenie mám overené (teda 3D TV Play zakúpené nemám lebo ho nepotrebujem, mám 3D Vision monitor so zabudovaným 3D Vision vysielačom ktorý mi zaručuje licenciu). Problémom je to HDMI a 24fps pri FullHD rozlíšení (vyriešiš tým že nastavíš HD, na TV to nie je najhoršie) a zároveň počítaj s približne polovičným FPS ako máš teraz (ak sa uspokojíš s HD rozlíšením na TV tak si nastav 1280*720 a kukni FPS), takže si vieš odvodiť či ti v hrách ktoré chceš hrať bude stačiť súčasná zostava.