Zdravím,
aké nevýhody prináša mať na graf. karte iba mini HDMI výstup namiesto klasického HDMI?
Dajú sa v pohode kúpiť redukcie predpokladám...? Neutrpí tým signál?
Alebo radšej zháňať GK s klasickým HDMI?
Malo by to byť kritériom pri výbere, alebo sa radšej zamerať na podstatnejšie parametre?
Ďakujem za rady.
Mini HDMI vs klasické HDMI
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Mini HDMI vs klasické HDMI
Mini HDMI je ten isty konektor v mensej verzii, nic viac,nic menej. Redukciu aj kabel zozenies bez problemov, napr. mne GABO prave dnes dorucil takyto kabel pre moj NUC, ktory ma tiez iba mini HDMI konektor :
http://www.tichepc.sk/LOGILINK-Kabel-HD ... -1-5m.html
http://www.tichepc.sk/LOGILINK-Kabel-HD ... -1-5m.html
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vyhoda je, ze to zabera menej miesta a zmesti sa tam viacej konektorov, resp. viac prieduchov pre vetranie. inac k takym kartam sa vacsinou dodava aj redukcia (moja ju mala). aj ked ja by som grafiku s monitorom cez hdmi by som neprepajal. neviem vysvetlit preco, ale u mna hdmi patri k telke a nie k pocitacu.
Spoiler: ukázať
- trojan4x4
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 17. Feb, 2013, 15:55
To je dôvod alebo predsudok ?
Samozrejme, že ak mám na výber, tak napojím radšej HDMI ako VGA. A DVI/HDMI je imho skoro to isté...K telkám patrí diaľkové a nie HDMI
Samozrejme, že ak mám na výber, tak napojím radšej HDMI ako VGA. A DVI/HDMI je imho skoro to isté...K telkám patrí diaľkové a nie HDMI
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
HDMI je prakticky DVI + SPDIF. Jediny prakticky rozdiel medzi HDMI a DVI moze byt u "hyperaktivnych" televizorov, kde v pripade HDMI obcas aplikuju rozne farebne upravy, pripadne roztiahnutie obrazu (overscan) a podobne. U drvivej vacsiny televizorov sa ale tieto "vylepsenia" daju povypinat. U monitorov som sa s podobnymi uletmi este nestretol, takze tam je HDMI prakticky mensie single-link DVI.
Nevyhodou HDMI je nedostatocna priepustnost pre 4K, kde zvlada iba 30Hz.
No a microHDMI, miniHDMI aj HDMI su technicky ten isty konektor, maju iba mierne odlisne zapojenie a vyrazne odlisne rozmery. Pre skonvertovanie z jedneho na druhy ale nepotrebujes nic ine ako samotne drotiky, kedze je to iba o tej velkosti a pripadne inom premiesani pinov aby sa menej rusili.
Nevyhodou HDMI je nedostatocna priepustnost pre 4K, kde zvlada iba 30Hz.
No a microHDMI, miniHDMI aj HDMI su technicky ten isty konektor, maju iba mierne odlisne zapojenie a vyrazne odlisne rozmery. Pre skonvertovanie z jedneho na druhy ale nepotrebujes nic ine ako samotne drotiky, kedze je to iba o tej velkosti a pripadne inom premiesani pinov aby sa menej rusili.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja viem ze vo funkcnosti nie je rozdiel, ale mam k hdmi psychicke predsudky ze nezvlada vyssie rozlisenia ako 1920x1080 (viem ze dnesne s tym uz nemaju problem). ale napr. ked som kupoval monitor tak som dva roky odkladal kupu lebo som chcel displayport. a najbliziu tiez odlozim kym nebude mat display port 1.3. je to ako ked niekedy si vyberiem tuhu z pera a predstavujem si ze je to nahy clovek niekde na sibiry v minus patdesiatke a musim ho obliect aby nezamrzol, alebo ked idem cez cestu tak musim prekrocit urcity bod (napr. prasklinu v asfalte) za ktorym som uz pre auta nezranitelny