Monitor na pracu v kancelarii
- sensilux
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 05. Jún, 2007, 08:00
Monitor na pracu v kancelarii
Pozdravujem Vas,
v robote mame notebooky s mensim rozlisenim, som po operacii s ocami a moje oci su po celodennej praci strasne unavene, cervene, palia a potrebujem monitor...
Ma to byt na pracu s dokumentmi, office, a pod...ziadne hry, ziadne HDMI mi netreba, DVI postacuje, repraky na monitore mi tiez netreba, hlavne taky monitor, kory by "setril" zrak a aby bola zataz co najmensia, takze asi co najlepsie rozlisenie a este nejake veci, ale do toho uz vidite vy
Na rychlo som nasiel nejake monitory, co poviete na tieto dva? Ktory by som mal zobrat na moje poziadavky? Moj rozpocet je do 150eur.
1. http://www.alza.sk/22-eizo-s2202wha-bk-d220441.htm
2. http://www.alza.sk/24-benq-gl2450h-d931786.htm#video
Za skore reakcie vopred Vam dakujem
v robote mame notebooky s mensim rozlisenim, som po operacii s ocami a moje oci su po celodennej praci strasne unavene, cervene, palia a potrebujem monitor...
Ma to byt na pracu s dokumentmi, office, a pod...ziadne hry, ziadne HDMI mi netreba, DVI postacuje, repraky na monitore mi tiez netreba, hlavne taky monitor, kory by "setril" zrak a aby bola zataz co najmensia, takze asi co najlepsie rozlisenie a este nejake veci, ale do toho uz vidite vy
Na rychlo som nasiel nejake monitory, co poviete na tieto dva? Ktory by som mal zobrat na moje poziadavky? Moj rozpocet je do 150eur.
1. http://www.alza.sk/22-eizo-s2202wha-bk-d220441.htm
2. http://www.alza.sk/24-benq-gl2450h-d931786.htm#video
Za skore reakcie vopred Vam dakujem
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Monitor na pracu v kancelarii
akesi "setrenie" zraku monitorom je blbost, ked sa bavime o lcd monitoroch. Neviem kto taku kravinu vymyslel.
Monitor si akurat nastavis tak, aby sa ti s nim pohodlne pracovalo (jas, kontrast, farby...)
Ak ti ide o velkost pisma, to si vies vo windowse nastavit, aj ked ti je nativne rozlisenie monitora male. Uvedom si, ze ked mas 22" a 1680x1050, tak na 24" s 1920x1200 budes mat text +- tak isto velky, akurat ti monitor naraz zobrazi viac, pretoze je vacsia plocha displeja.
Monitor si akurat nastavis tak, aby sa ti s nim pohodlne pracovalo (jas, kontrast, farby...)
Ak ti ide o velkost pisma, to si vies vo windowse nastavit, aj ked ti je nativne rozlisenie monitora male. Uvedom si, ze ked mas 22" a 1680x1050, tak na 24" s 1920x1200 budes mat text +- tak isto velky, akurat ti monitor naraz zobrazi viac, pretoze je vacsia plocha displeja.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- sensilux
- Nový používateľ
ale nenapisal si ktory z tychto dvoch, alebo hoc nejaky treti ktory ty si myslis zeby bol lepsi ako monitor z notebooku, by bol vhodny do kanclu...
TN panel v tomto prípade jedno veľké nie. Hlavne čo sa týka wordu a podobných vecí ostrosť písma je lepšia na IPS. Keď som nastupoval do práce ako prvý monitor som mal benq TN panel a zo začiatku ma veľmi pálili oči. Momentálne mám v práci tento monitor http://www.alza.sk/24-lg-ips2453vq-d417495.htm a som úplne spokojný.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
- sensilux
- Nový používateľ
No IPS displej je podla mna tiez dobry, videl som v NAY vystaveny nejaky a ten obraz mi prisiel dost dobry, ale konkretne ten, co mas ty, tak ma nevyhodu podstavca, nemozes si nasavit vysku asi...vyzera dost labilne...
Tak hej podstavec čo sa týka LG nie je bohviečo ale tak mne to nerobí problém mám ho stále len položený na stole a viem si nastaviť výšku stoličky.
CPU: i7-9700k MB: GIGABYTE AORUS Z390 PRO GPU: Gainward GeForce® GTX 1080 Ti Phoenix RAM: G.SKILL Aegis 16GB KIT DDR4 3000MHz PSU: Corsair RM650W SSD: Samsung 980 1TB Case: NZXT H700 Monitor: Dell AW2721D
- xsi69
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Minulý rok som kupoval 5x to eizo http://www.alza.sk/22-eizo-s2202wha-bk-d220441.htm
Môžem len doporučiť !
Je tam kvalitný panel a rozdiel vo farbách oproti 2412m som si ani moc nevšimol.
Akurát má horší design(hrubý), ale zas má PIVOT čo je jedno veľké +
Ber ho!
+ má funkcie pre šetrenie zraku- periodicky vyskakujúce info, že sa máš nachvíľu pozerať aj niekam inam
@Purejoke raz si kúpiš monitor s pivot a nemusíš prestavovať stoličku
Môžem len doporučiť !
Je tam kvalitný panel a rozdiel vo farbách oproti 2412m som si ani moc nevšimol.
Akurát má horší design(hrubý), ale zas má PIVOT čo je jedno veľké +
Ber ho!
+ má funkcie pre šetrenie zraku- periodicky vyskakujúce info, že sa máš nachvíľu pozerať aj niekam inam
@Purejoke raz si kúpiš monitor s pivot a nemusíš prestavovať stoličku
Spoiler: ukázať
Niektorí u nás ešte stále hľadia do dell 19-tiek, ktoré tak príjemne blikajú.Takže kolegovia s IT oddelenia by asi nepovažovali to, že si musím nastaviť stoličku ako pádny argument nato aby ma vybavili novým monitorom.xsi69 napísal:@Purejoke raz si kúpiš monitor s pivot a nemusíš prestavovať stoličku
Ak môžem poradiť, skús to riešiť softvérovo.
Stiahni si program f.lux (http://justgetflux.com/) (ospravedlnujem sa za reklamu )...
Mne tento program veľmi pomohol nakoľko niekedy do PC čumím aj 15 hodín nonstop, hlavne v noci a po dvoch dňoch používania som už postrehol, že nemám také unavené oči ako kedykoľvek predtým...
Program upravuje farby obrazovky podľa denného/nočného svetla.
Zo začiatku si budeš na to určite zvykať tak 2-3 hodinky, obrazovka sa ti bude zdať oranžová, ale to po chvíľke prejde
PS: je to veľmi obľúbený program programátorov
Stiahni si program f.lux (http://justgetflux.com/) (ospravedlnujem sa za reklamu )...
Mne tento program veľmi pomohol nakoľko niekedy do PC čumím aj 15 hodín nonstop, hlavne v noci a po dvoch dňoch používania som už postrehol, že nemám také unavené oči ako kedykoľvek predtým...
Program upravuje farby obrazovky podľa denného/nočného svetla.
Zo začiatku si budeš na to určite zvykať tak 2-3 hodinky, obrazovka sa ti bude zdať oranžová, ale to po chvíľke prejde
PS: je to veľmi obľúbený program programátorov
- sensilux
- Nový používateľ
tak uz som to nahodil, tak uvidim, ale tusim ze sa to meni hlavne v nocnych hodinach, nakolko pracujem ciste len cez den, neviem ci to bude ma nejaky ucinok . Ale aj tak dakujem, nahodene to mam...
Má to účinok aj cez deň, používam ho stále
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
ja robim na lenovo a dell, oci bolia ak je nespravne nastaveny alebo sa v nom odraza svetlo, akonahle je s tiahnuty jas na minime, su dobre podmienky je to omnoho lepsie. Tiez odporucam vyskusat nejake "cviky na oko" pocas prace, napr. po urcitom case preostrit na vzdialeny objekt atd.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
ja robim na lenovo a dell, oci bolia ak je nespravne nastaveny alebo sa v nom odraza svetlo, akonahle je s tiahnuty jas na minime, su dobre podmienky je to omnoho lepsie. Tiez odporucam vyskusat nejake "cviky na oko" pocas prace, napr. po urcitom case preostrit na vzdialeny objekt atd.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X