ahojte,
chcem sa spýtať ako na zmenu IP adresy samotného routra. Bývam v rodinnom dome ktorý má tri podlažia (dolné, stredné, horné), na strednom poschodí je router od T-comu (poskytovateľa internetu) a zároveň je natiahnutá sieť na dolné a horné poschodie. Môj PC je na treťom poschodí a zároveň tu je aj switch na ktorý by som potreboval napojiť ďalší router (nie od poskytovateľa) aby šíril Wifi. Totižto moji dvaja bratia nemajú LAN sieť a fičia len na Wifi (2x USB prijímač TP-LINK). Momentálne je na switch napojené zariadenie Unifi UBIQUITI ktoré robí 95-98%tný signál Wifi na hornom poschodí, no potrebujeme toto zariadenie použiť na dolnom poschodí. Toto zariadenie by som chcel zameniť za router D-Link DSL-2741B ktorý dokáže wifi vysielať. Bolo by to vôbec možné, teda fungovalo by to?
Vďaka.
Zmena IP adresy routra
Re: Zmena IP adresy routra
ved ubiquinty preloz dole a novemu napis taku ip, aby nemala koliziu v stieti.
thats all.
thats all.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Stačí spojiť router D-Link priamo s PC a IP sa dá zmeniť v jeho nastaveniach? Teda tej AP?
No.. Staci napojit na pc, na krabici mas napisanu adresu, meno, heslo. Nastavis mu ip, mozno ssid, heslo na wifi a hotovo.
-
- Pokročilý používateľ
No ale keď ho spojím cez LAN k PC, tak nemám internet a to rozhranie na danej IP mi nechce načítať. Rozhranie z CD pýta DSL kábel, WLAN stále svieti a pritom vzadu ani nieje WLAN prípojka. Napojil som aj kábel ktorý ide cez switch od routra ktorý dodal poskytovateľ internetu do tohto routra a potom som napojil môj PC. Internet mi išiel ale opäť, rozhranie mi načítať nechce.
ved to zapajaj do zltych, nie do DSL.
resetni ho, zapoj na pc (do zlteho), internet nemas mat, na cd sa vykasli, daj 192.168.1.1, nakonfiguruj ho a a potom napoj na switch a daj mu net do zlteho. Takto by mal fungovat ako router, nie ako ADSL router.
resetni ho, zapoj na pc (do zlteho), internet nemas mat, na cd sa vykasli, daj 192.168.1.1, nakonfiguruj ho a a potom napoj na switch a daj mu net do zlteho. Takto by mal fungovat ako router, nie ako ADSL router.
-
- Pokročilý používateľ
lacikaboss, ďakujem ti za pomoc. Toto som robil prvýkrát. Najprv som router reštartoval (30 sekúnd) ale zároveň bol prepojený cez switch a mal som aj prístup na internet a nešlo mi spustiť rozhranie routra. Takže som to skúsil ešte raz, odpojil som sa od internetu, reštartoval som router na 15 sekúnd a následne som zapojil LAN kábel do PC, nastavil router (wifi) a funguje. Ešte raz vďaka.
rado sa stalo