Zapomněl jsem dodat, že sluchátka by měla sloužit i pro občasný přenos. Nechci teda žádné těžké a velké "monstra"...Odar napísal:Vzhladom na to, ake ma poziadavky na sluchadla, ktore by v buducnosti chcel http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 1#p1165911 by som typoval, ze je to prast, alebo uhod. Tisic nezmyselnych poziadaviek a jedina rozumna je medzi nimi, aby mali dobry zvuk. Co riesi pri sluchadlach hmotnost? Pokial nemaju 5 kg, tak to neriesim. Kvalitna konstrukcia (kovova) --> to si priamo odporuje s poziadavkou na hmotnost do 200 g. Kvalitne materialy --> co su to kvalitne materialy? Aj plast moze byt kvalitny. Nemusi to byt zrovna titan, ani uhlikove vlakno. Dostatocne velke nausniky --> tomu ma ako clovek rozumiet? Aby do nich zmestil cele usi? Alebo aj pre slona? Co si mam pod tym predstavit? Design --> ??? WTF ??? Nech si kupi Beats
Hmotnost, čím nižší tím lepší (alespoň pro mě). Nepotřebuji žádné 300g monstrum, to vážně ne!
Kovovou konstrukci mají zmíněné Momentum s hmotností 190g. Samozřejmě, kovová konstrukce není povinnost, ale v žádném případě nechci lesklé plasty nebo nějaké nekvalitní zpracování, které navíc začne vrzat atd...
Náušníky stejné nebo podobné velikosti jako u Philips Stretch. Prostě klasická velikost. Žádné monstra jako např. sennheiser hd800....
Design není na prvním místě, ale sluchátka typu Audio-Technica ATH-A700X, mě svým designem moc neoslovily...
Asi mám trochu šílené požadavky, ale bohužel. Sluchátka používám i přes 10 hodin denně. A už by to chtělo už něco pohodlnějšího, kvalitnějšího a zvukově pokročilejšího, než u Philipsů za tisíc korun (když začínaly stály něco přes 2.5K).
Jediné sluchátka, které vše kromě jedné věci splňují sem jmenují Sennheiser Momentum Over ear. Jedinou věcí, co nesplňují jsou náušníky. V reálu jsou opravdu malá. Na fotkách vypadají opravdu hodně velice, ale skutečnost je jiná.
Odar: Už jsem to tady psal...Odar napísal: No proste, aby som to zhrnul. Tedd by mal namiesto vypisovania na net zdvihnut zadok a ist si niekde par sluchadiel do cca 7 litrov vypocut. Aby vedel, co moze od nich voci svojim terajsim Philipsom ocakavat. Nakolko ma pocit, ze sluchadla podla jeho poziadaviek neexistuju (a ja sa stavim, ze fakt neexistuju ), tak by som si v prvom rade na vlastne usi zistil, co take sluchadla za 7 litrov vobec dokazu posluchacovi ponuknut.
Potom by som riesil to, ci investujem do zvukovej karty dalsich 6 litrov, alebo nie. On ide totizto na to uplne opacne, ako by mal
V Praze v shopu Audigo jsem měl možnost vyzkoušet min. přes 30 sluchátek. Vyzkoušel jsem snad všechny i ty nejdražší nad 15k (včetně Beyerdynamic T 1)
No, žádný WOW dojem se nekonal (a to ani u těch nejdražších, které by mě dokázaly ohromit pohodlím, ale tam se spíš platí hodně za zvuk). To pohodlí prostě není na takové úrovni, jak bych si představoval...
Původně jsem chtěl jít do Sennheiser Momentum Over ear, ale ty náušníky jsou v reálu tak malé a celá ta konstrukce působí dost zvláštním dojmem. Na fotce působí velkým dojmem, ale v reálu to jsou opravdu malá sluchátka. Podle recenzí jsem očekával jsem hodně "luxusní" zvuk, ale zvuk byl ještě horší než u starých Philipsů (přímo jsem je tam porovnával).
Když jsem tam zkoušel zvuk na jiných sluchátek, u některých to bylo horší než u starých Philipsů. U těch dražších nad 10K, to už bylo konečně trochu lepší než ty staré Philipsky, ale i tak jsem odcházel zklamaný.
Mělo nějaký vliv při porovnání se starými Philpsky samotný smartphone (testováno na 3 songs), na kterém jsem to poslouchal a porovnával? Lepších výsledků jsem se dočkal až u sluchátek nad 10K (ale žádný WOW dojem to teda nebyl, což chápu vzhledem k tomu, že jsem tam nezapojil nějakou tu krabičku jako c5d, ale i tak. Ale asi jsem narazil na limit u mého smartphonu).
Jsou adekvátní sluchátka např. Sennheiser Momentum over ear?dexterav napísal:rozdieľ tam je a podľa mňa velký, z adekvátnym repro alebo slúchadlamiOdar napísal:Toto je vec, na ktoru ti nikto nikdy neodpovie, pretoze kazdy ma ine vnimanie a pre kazdeho je subjektivny rozdiel v kvalite rozny. Co pre jedneho moze byt "rozdiel 3 tried", pre ineho to moze byt "zanedbatelny rozdiel".Tedd napísal:Jaký bude výsledný rozdíl v kvalitě zvuku při porovnání s Asus Xonar essence stx II? Extrémní? Velký? Pouze malý? Nebo na stejné úrovni?
kto rozdiel nepočuje treba navštíviť ORL
Zvuk mi totož u nich nepřišel na žádné vysoké úrovni. Přišli mi dokonce horší, než moje staré Philips Stretch (asi sem si ně hodně zvykl). Ale asi bych ty Momentum musel poslouchat minimálně celý den, aby si udělal závěr. Co jsem četl recenze, tak zvuk tam hodně vychvalovali, jak je úžasný. No čekal jsem něco úžasného, nakonec to bylo velké zklamání.