>> Teplota sa tu pohybuje aktualne na 73C na jadrach pri 4200Mhz a napati 1.344V.
ono chapes, predtym si mal 1.34V a teraz mas 1.15V, to je sakramentsky rozdiel. S tymito procesormi sa vseobecne nemusis hnat cez 1.30V pretoze tie rozdiely v dosiahnutelnych frekvenciach a realny vykonovy dopad su minimalne - prd makovy ti je platnych namiesto 4.3GHz az uzasnych 4.55GHz ktore fakt nedosahuju vsetky cipy. Chcel by som vidiet toho maximalneho frajera co dokaze dlhodobo zatazit procesor na 100.000% a chcel by som vidiet ten projekt, ktory by pri takychto cislach (teda radovo 5.8% rozdielu vo frekvencii = priblizne 2 az 4% realneho vykonu pri velmi dobrych aplikaciach) dokazal ten rozdiel postrehnut.
Ale pritom vidis, predtym si mal problem vobec ten cip udrzat v cinnosti a teraz mas skoro 20 stupnov rezervu na hranicu throttlingu. To je sakrarozdiel. A samozrejme vymenou chladica za lepsi plus spravenim prievanu v skrinke dosiahnes dalsich X stupnov len tak fikne.
Ja idem buduci tyzden preklapat G3258cku. Vobec ma netrapi ze na internete som videl napisanych 4.6GHz az 4.7GHz, proste moj ciel bude pri nejakej normalnej voltazi 4.3GHz a ked to dobre pojde, 4.4GHz, nic viac nepotrebujem lebo nepostrehnem. Uplne v pohode mi bude aj strasne slaby cip a stabilnych len 4.2GHz. Proste si prizname ze vykonovo masinu NIKDY nevyladis do posledneho mozneho percenta pretoze by si minul obrovske kvanta penazi (co taka RAM a jej pretocenie, tiez ma vplyv na vykon, ale aky pre tvoje konkretne aplikacie ? Je treba vacsiu frekvenciu alebo prisnejsie casovanie ? Priepustnost alebo latencie ? Ides robit rendering, nebude lepsie namiesto procesoru sa hnat za OpenCL/OpenGL renderingom na grafickej karte ? Akej ? Nvidia alebo AMD ? Ktory konkretny model ? S akymi frekvenciami pretoze nie je 270x ako 270x, aj tam su rozdiely medzi jednotlivymi vyrobcami ! Potom co harddisk, aky, do akeho pola ho hodit, sto nastaveni biosu, a potom nakoniec este hlucnost - kolko si schopny zniest a kolko mas penazi na kazdu jednu z tychto veci... no proste pokial vsetky tieto veci otestujes a fakt vyladis do posledneho mozneho percenta, tak budu tvoje vnucata mat brady

aj chladic mozes kupit Phanteks za 80eur alebo to co mas teraz za dvacku, o bedni za 150eur sme sa este nebavili, do nej ventilatory Noctue kde minies dalsiu takmer stovku len aby si to mal regulovane a tiche... a to len zaciname. To je ako s autom, "uz od 11990eur" u mna konkretne znamena ze dany model skromne nakonfigurujem URCITE aspon za 24.000eur
cize preto sa ja nevzduvam za poslednymi sto megahertzami z procesoru. Ked si kupis hentake SSD alebo tamtake SSD, moze byt medzi nimi obrovsky rozdiel zvlast ak vela zapisujes. Nad tymto sa uz moc vela ludi nepozastavuje a pritom mozu polahky prist o 20% realneho vykonu...
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.