chyba ram?
chyba ram?
Zdravim.
Potreboval by som poradit.
Pocitac sa mi zacal z nicoho nic vypinant. Zamrzol a hned vyplo obraz...myslel som ze prestali byt kompatibilne ramky tak som dal jednu von, vsetko bolo asi mesiac dobre potom mi to zacali robit aj samostatne. Nemohol som uz pc ani spustit nezapinalo obraz a ked mi aj nabehol po cca 5min sa zas vypol. Poradili mi ze to moze byt doska lenze ta mi dnes prisla z reklamacie a je v poriadku. Tak teraz neviem ci mam dat tie ram na reklamacku alebo chyba moze byt aj inde. Za kazdu radu budem vdacny.
Ram mam - ZEPPELIN 2x 4GB DDR3 1600MHz CL11 gold
Potreboval by som poradit.
Pocitac sa mi zacal z nicoho nic vypinant. Zamrzol a hned vyplo obraz...myslel som ze prestali byt kompatibilne ramky tak som dal jednu von, vsetko bolo asi mesiac dobre potom mi to zacali robit aj samostatne. Nemohol som uz pc ani spustit nezapinalo obraz a ked mi aj nabehol po cca 5min sa zas vypol. Poradili mi ze to moze byt doska lenze ta mi dnes prisla z reklamacie a je v poriadku. Tak teraz neviem ci mam dat tie ram na reklamacku alebo chyba moze byt aj inde. Za kazdu radu budem vdacny.
Ram mam - ZEPPELIN 2x 4GB DDR3 1600MHz CL11 gold
Re: chyba ram?
otestovať RAMky si skúsil?
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Nie to som neskusal..mozes mi poradit ako sa to da?
stiahni si memtest a skús to cez to (ale ja som amatér poznám len tento SW na to možno ti niekto poradí ešte iné)
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
len horsie bude ked nespustim PC ^ ^ zajtra si pojdem pre tu dosku a uvidim skusim ci ho zapnem a ked hej ci vobec ten test stihnem spravit skor ako sa vypne
memtest nespustas z windowsu, ale budes si musiet pripravit bootovacie usb/cd. memtest stiahni tu: http://www.memtest.org/#downiso a je tam aj pripravena instalacka na usb> "Download - Auto-installer for USB Key (Win 9x/2k/xp/7) *NEW!*"
potom nabootuj z pripraveneho usb a nechaj bezat aspon dake dve hodinky [cim dlhsie tym hlbkovejsie testy robi, ale daky koniec to nema, myslim ze to moze ist aj donekonecna, na zakladny test staci par hodin chodu bez chyb]
potom nabootuj z pripraveneho usb a nechaj bezat aspon dake dve hodinky [cim dlhsie tym hlbkovejsie testy robi, ale daky koniec to nema, myslim ze to moze ist aj donekonecna, na zakladny test staci par hodin chodu bez chyb]
no nic vobec mi to nejde spustit ludia...pustim PC pipne mi tam par krat nieco a koniec pc ako keby sa zapina ale obraz nenabieha...neviete kde moze byt ta chyba?
Odsleduj kolkokrát ti to "pipne". Nasledne si stiahni manual k zakl. doske a pozri, co znamenaju tie pipania - nieco ako error list podla počtu pipnuti.
piplo to 3x dnes jak som bol zaniest tie ram mi tiez technik vravel ze si mam pozret manual ze podla toho budem vediet co to je...ale nwm kde ho najdem a uz vobec nie slovensky
piplo to 3x dnes jak som bol zaniest tie ram mi tiez technik vravel ze si mam pozret manual ze podla toho budem vediet co to je...ale nwm kde ho najdem a uz vobec nie slovensky