Procesor a MB

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Romik
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 18. Sep, 2014, 20:43

Procesor a MB

Príspevok od používateľa Romik »

Zdravim. Chcel by som spytat ktore z vyberu na: https://toptechcashback.com/sk/sk/pages ... qualifying sa oplati a ci vobec, lebo planujem zmenu a rad by som aby mi procesor vydrzal viac menej bez problemov zase aspon takych 5 rokov ako moj phenomII x3 720. Lebo ak sa nemylim tak momentalne tie procesory vykonovo stagnuju tak by som sa nemal bat dakeho rychleho zastaravania. Dakujem
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Re: Procesor a MB

Príspevok od používateľa mp3turbo »

co chces prosim ta riesit na intelackych produktoch ? To nie je amd, intel proste chodi 15 rokov a ani nemrkne okom, pokial mu netrepes 2V napajanie.

Okrem toho tie procesory maju standartne tri roky zaruku a potom proste su zastarale - pre info, pred tromi rokmi bol uvedeny nadherny i5-2500. Chcel by si ho dnes ?

Napriklad si mozes uvedomit aj to, ze TROJjadrovy phenomil co mas teraz je vlastne kripel - nevysli styri jadra, tak mu jedno ufikli mikrokodom a bezi len na troch. Cize vlastne si si od zaciatku kupil zaprdkovy nepodarok.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Používateľov profilový obrázok
BiFino
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 19. Jan, 2013, 18:24

Príspevok od používateľa BiFino »

Ja by som bral: ASUS MAXIMUS VII RANGER + i5-4690K
Spoiler: ukázať
CPU: AMD RYZEN 9 5900X
MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
RAM: G.SKILL F4-4000C19D-32GTZKK @ 3800 MHz CL16
VGA: ASUS TUF GeForce RTX 3080 GAMING 10G
SSD: Samsung 970 PRO 512 GB
SSD 2: Samsung 960 EVO 1 TB
SSD 3: HDD: 2x 4 TB Samsung 870 EVO raid0
PSU: Seasonic Prime Ultra 850 W Titanium
Case: Fractal Design Define 7 Black – TG + 6x Noiseblocker NB-eLoop Fan B14-PS Black Edition
CPU cooler: Be quiet! DARK ROCK PRO 4
Monitor: LG 34GN850
Myš: Logitech G Pro Wireless
Klávesnica: Fnatic RUSH Pro Silent, Red MX Cherry Switches
Podložka: SteelSeries QcK Edge, XL
DAC: SMSL M3
Slúchadlá: Beyerdynamic MMX-300 2. Generation
Romik
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 18. Sep, 2014, 20:43

Príspevok od používateľa Romik »

mp3turbo napísal:
Mal som skor na mysli vykonovo, neobmedzoval ma nikde az na par hernych titulov ktore boli narocnejsie na CPU. A chcel by som procesor ktory by udrzal vykon do dalsej vymeny za x rokov, podla toho ako ma intel tendenciu vydavat nove procesory vykonnejsie len o par percent. Mozno som sa nevyjadril v predoslom dost jasne, ale dakujem za prednasku.
BiFino napísal:
Takze 4970k sa mi neoplati brat? Resp. nepredlzilo by to jeho konkurencie schopnost dlhsie do buducna?
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Nepredlzilo by to zivotonost, vykon na jadro je podobny a HT nevyuzijes v hrach :) takze ta 4690K je urcite gaming riesenie.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD

Návrat na "Nákupná poradňa"