Ahojte ... mám jednu kuriozitku ...
pokazil sa mi chladič CoolerMaster iceberg 120l ktorý som kupoval z druhej ruky na čom by nič nebolo divné , až kým som neprišiel do alzy a chcel som ho reklamovať ... Avšak .. tento chladič bol skladaný pomocou služby ALZA INDIVIDUAL ako súčasť PC predošlého majitela ktorý celý pc rozpredal krížom krážom .. ale v záručáku sú všetky komponenty vypísane oddelene a sú v záruke.. AVŠAK ! Alza mi to odmieta prebrať nakoľko by som im musel dodať pôvodný počítač komplet v pôvodnom vyhotovení čo je skrátka nemožné... preto sa pýtam vás.. čo sa dá ak sa dá robiť ?
Ďakujem .
Alza a pokazený chladič
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 07. Júl, 2010, 22:00
Alza a pokazený chladič
Procesor INTEL Core i7-4770k Quad-Core - 3.50GHz takt na 4Ghz Doska : MSI Z97 GAMING 5
Grafická karta : GIGABYTE N78TOC-3GD Operační paměť : 4x4GB, PC3-12800, CL9-9-9-27, napětí 1.65V, XMP Monitor :27" BenQ GW2750HM operacny system Win 8.1 64bit pro pack SSD : Adata 120gb HDD 1tb WD caviar blue
Zdroj seasonic 750W
Grafická karta : GIGABYTE N78TOC-3GD Operační paměť : 4x4GB, PC3-12800, CL9-9-9-27, napětí 1.65V, XMP Monitor :27" BenQ GW2750HM operacny system Win 8.1 64bit pro pack SSD : Adata 120gb HDD 1tb WD caviar blue
Zdroj seasonic 750W
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Feb, 2012, 17:01
Re: Alza a pokazený chladič
hadat sa s nimi. Alza individual je len sluzba, a komponenty si kupujes oddelene. Keby si mal na fakture pocitac, a vypisane komponenty, je to o inom. ale su to komponenty + sluzba poskladanie. asi by som sa s nimi chvilku hadal,a argumentoval tymto.
Intel i5 13600K + Noctua NH-D14 | ASUS TUF Z690 | ASUS TUF RTX 3070 Ti O8G | 32GB 3600Mhz Kingston | Corsair HX750i | Samsung 980 pro 1TB + 970 evo plus 1TB | NZXT H7 flow | 5x 140mm arctic
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
LG UltraGear 27GP850-B / Dell U3417W | Logitech G700s + Devis Control | Logitech G915 Tactile | Lenovo T490
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
http://www.alza.sk/alza-individual-poci ... tm#recenze
-zapečatia vám skrinku a potom ju nemozte otvoriť inač stratíte záruku
druhy v hodnoteni zasa pise:
+Porušením pečeti se neztrácí záruka na jednotlivé komponenty
-Technik zapomněl zajistit grafickou kartu šroubem, takže hned při prvním přenášení počítače karta vypadla ze slotu
Takze... asi tak...
Zapecatia, lebo ju testuju.... a potom je asi jasne, ze po odpecateni zaruka pada.
Otazka ale, co viac mi da alza, ked mi to posklada ona? Zaplatim a nemozem ani otvorit PC?
Ludom vypadavaju karty, chybaju jumpre, nefunguje HDD Bombova sluzba...
-zapečatia vám skrinku a potom ju nemozte otvoriť inač stratíte záruku
druhy v hodnoteni zasa pise:
+Porušením pečeti se neztrácí záruka na jednotlivé komponenty
-Technik zapomněl zajistit grafickou kartu šroubem, takže hned při prvním přenášení počítače karta vypadla ze slotu
Takze... asi tak...
Zapecatia, lebo ju testuju.... a potom je asi jasne, ze po odpecateni zaruka pada.
Otazka ale, co viac mi da alza, ked mi to posklada ona? Zaplatim a nemozem ani otvorit PC?
Ludom vypadavaju karty, chybaju jumpre, nefunguje HDD Bombova sluzba...
Spoiler: ukázať
To je kravina... To nemozu spravit, je to doplnkova sluzba a nanu je tiez zaruka no to neznamena ze porušením zaruky zo strany uzivatela (odstranenie plomby) na tuto sluzbu pada aj zaruka na komponenty... To by neobstalo...
obchodná inšepkcia a ideš, kedže máš doklad o kúpe daného komponentu musia ti to zreklamovať...
Vypytaj si pisomne odmietnutie reklamacie - zasli ho na SOI.
To je všetko čo môžes spraviť ale IMO ak mi normálne dopredu povieš že toto ideš spraviť hneď zavolá chlapec na reklamačnom šéfovi a on mu povie že to ma prevziať.
Hlavne chladnu hlavu netreba sa vyhrazat ani nic normalne im to takto povedz a uvidis co bude.
To je všetko čo môžes spraviť ale IMO ak mi normálne dopredu povieš že toto ideš spraviť hneď zavolá chlapec na reklamačnom šéfovi a on mu povie že to ma prevziať.
Hlavne chladnu hlavu netreba sa vyhrazat ani nic normalne im to takto povedz a uvidis co bude.