Upgrade zvuku k PC (nove monitory + DAC?)
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Upgrade zvuku k PC (nove monitory + DAC?)
Ja som od reproduktorov vzdialeny asi meter.
Sumenie je zretelne pocut, teraz vecer ked je klud tak je trocha zretelnejsie ako cez den.
Problemu s pocutim som si plne vedomy kedze kazdy pocuje a vnima inac.
Sum je u mna stale konstantny, nezalezi na tom co robim.
Skusal som aj furmark co si uploadol a takisto bezo zmeny, stale konstantny.
Sumenie je konstantne aj na S-pdif vstupe do ktoreho ide signal z integrovanej zvukovky na doske.
Teraz ma este napada moznost ci nebude nahodou problem aj v tvojom PC, kedze mas dedikovanu grafiku ktora ma sice tienenie, len je otazne ci je aj dostacujuce.
Popripade aky mas zdroj.
Napriklad ja som mal na strom PC problem s tym ze pri pohybe myskou sa z PC ozyvalo jasne piskanie, vzdy som si myslel ze to pistia cievky na doske no neskor sa nahodou prislo na to ze piskal zdroj.
Taketo rusive signaly sa mozu prenasat do celej zostavy.
Netusim aky mas HW, len podotykam ze aj to stoji za zvazenie.
Sumenie je zretelne pocut, teraz vecer ked je klud tak je trocha zretelnejsie ako cez den.
Problemu s pocutim som si plne vedomy kedze kazdy pocuje a vnima inac.
Sum je u mna stale konstantny, nezalezi na tom co robim.
Skusal som aj furmark co si uploadol a takisto bezo zmeny, stale konstantny.
Sumenie je konstantne aj na S-pdif vstupe do ktoreho ide signal z integrovanej zvukovky na doske.
Teraz ma este napada moznost ci nebude nahodou problem aj v tvojom PC, kedze mas dedikovanu grafiku ktora ma sice tienenie, len je otazne ci je aj dostacujuce.
Popripade aky mas zdroj.
Napriklad ja som mal na strom PC problem s tym ze pri pohybe myskou sa z PC ozyvalo jasne piskanie, vzdy som si myslel ze to pistia cievky na doske no neskor sa nahodou prislo na to ze piskal zdroj.
Taketo rusive signaly sa mozu prenasat do celej zostavy.
Netusim aky mas HW, len podotykam ze aj to stoji za zvazenie.
Spoiler: ukázať
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Tak som to este trosku skumal a cim dalej, tym viac sa rozhodujem skor nezobrat tie JBL. Celkom dost sa bojim toho problemu so sumenim a k tomu sa po hodinach citania pridala este jedna vec. Ta kalibracia, ktora ma byt jednym z hlavnych tahakov, preco zaplatit viac, je taka... menej kompletna. Cital som, ze funguje iba v spodnej cast spektra (neviem, ci je pravdiva hodnota 50-300 Hz). To by nebola az taka katastrofa, ale docital som sa, ze to v tejto casti spektra dokaze nahodit iba jeden filter (resp. jednu hodnotu pre EQ). Takze je jedno kolko to nameria peakov a dipov, vzdy to tam supne iba jednu korekciu a je vybavene. Ked si pozriem graf posledneho merania odozvy, tak u mna od 40 do 500 Hz vidim tak 4 dipy a 3 peaky.
Zatial som teda nakloneny Adamom A7X (alebo Adamom vseobecne). Tych usetrenych 200,- € mozem vrazit do basovych pasci do izby. Tie pasce uz zvazujem dlhsie, tak mozno toto bude vhodna vyhovorka, preco zase minut peniaze.
Este si skusim o tom nieco pocitat.
Zatial som teda nakloneny Adamom A7X (alebo Adamom vseobecne). Tych usetrenych 200,- € mozem vrazit do basovych pasci do izby. Tie pasce uz zvazujem dlhsie, tak mozno toto bude vhodna vyhovorka, preco zase minut peniaze.
Este si skusim o tom nieco pocitat.
Mam doma Adam A5X. Dlho som sa rozhodoval medzi A5X a A7X. Nakoniec som rád že som zobral "len" A5X.
Výkon A5X je na môj panelákový byt predimenzovaný. Ak A7X tak jedine rodinný dom, najlepšie samota - lazy.
K A7X som chcel ísť aj kvôli basom, čítal som totiž že na A5X mi basy môžu chýbať, radili mi dokonca kúpiť subwoofer.
Ešte šťastie že som tak neurobil. Basy sú absolútne dostatočné. Veľmi rád si pozriem večer kvalitný HDrip, už viackrát sa mi stalo že som zadriemal, naskočila akčná scéna - zmena hudby, repra nie že by ma zobudili - zhodili ma z gauča, smrť v očiach, studený pot na čele.
Výkon A5X je na môj panelákový byt predimenzovaný. Ak A7X tak jedine rodinný dom, najlepšie samota - lazy.
K A7X som chcel ísť aj kvôli basom, čítal som totiž že na A5X mi basy môžu chýbať, radili mi dokonca kúpiť subwoofer.
Ešte šťastie že som tak neurobil. Basy sú absolútne dostatočné. Veľmi rád si pozriem večer kvalitný HDrip, už viackrát sa mi stalo že som zadriemal, naskočila akčná scéna - zmena hudby, repra nie že by ma zobudili - zhodili ma z gauča, smrť v očiach, studený pot na čele.
- zoom
- Používateľ
Otazka je, ci tie basy dokazu zahrat potichu. Pretoze hlasito hrat a pri tom basovat, dokaze vselico. Hrat potichu plny makky bas dokaze asi len subwoofer. Ten A5X mi doma hral a potichu to nebolo uplne ono, aj ked andrejsvk pisal, ze moj setup nebol koser. Ale este jedna vec ma taha k A7X -- ten reprak je vacsi, takze sa mi hore pohodlne zmestia 2 barbiny, tak ako som zvyknuty teraz . Ked si toto andrejsvk precita, tak sa chyti za hlavu a vytaha ma za usiska. Na druhej strane, ked A5X sa da ladit potenciometrom s basmi smerom hore, tak v pripade potreby sa da A7X pokrutit smerom dole.
Zatial som si teda urobil koliecko od Adamov k JBL a spat k Adamom. Ale teraz mam uz z toho dost dobry pocit a som rad, ze som vycital kopec informacii. Hlavnu ulohu u mna hra ten sum/brum (a strach z neho). Este si o tom par dni budem citat a rozhodnem sa. Som uz ale odhovoreny od externeho DACu (poficim zatial na Essence ST). A zrejme uz konecne pojdem do nejakeho room treatmentu a zacnem basovymi pascami v dvoch rohoch.
Zatial som si teda urobil koliecko od Adamov k JBL a spat k Adamom. Ale teraz mam uz z toho dost dobry pocit a som rad, ze som vycital kopec informacii. Hlavnu ulohu u mna hra ten sum/brum (a strach z neho). Este si o tom par dni budem citat a rozhodnem sa. Som uz ale odhovoreny od externeho DACu (poficim zatial na Essence ST). A zrejme uz konecne pojdem do nejakeho room treatmentu a zacnem basovymi pascami v dvoch rohoch.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
uplne sa vykasli na basove pasce
pozicaj si zvukovku s fantomom, meraci mikrofon(ten ti mozem aj ja pozicat) a sprav si vlastnu korekciu, pomozem ti
pozicaj si zvukovku s fantomom, meraci mikrofon(ten ti mozem aj ja pozicat) a sprav si vlastnu korekciu, pomozem ti
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- zoom
- Používateľ
Aby bolo topicu ucinene zadost, finalne som sa rozhodol pre Adam A7X. Posledna kvapka bola 5-rocna zaruka oproti 3-rocnej pri JBL. Samozrejme mi ho teraz pred nosom vypredaju na Thomannovi.
Momentalne mam PC v izbe spolu s TV, takze room treatment by prospel obidvom aplikaciam.
Co sa tyka merania, tak vybavu mam. Ako externu zvukovku s fantomom mam Tascam US-122mkII [link] spolu s mikrofonom Peavey PVR 2 [link]. K tomu nejaky bezny XLR kabel, tusim tento. Meral som uz odozvu izby, odtial viem tie peaky a dipy. Teraz som vsak preusporiadal entertainment room + pribudol gauc, tak by bolo nacim to odmerat znovu a pozriet sa, ako sa zmenila situacia. Takze vybavenie je, mozem zrobit, co rozkazes.
Zacital som sa do roznych PEQ a pozeram Room EQ pre Foobar. Hadam by som si mohol kupit USB meraci mikrofon. Odstrani to problem s celym nastavovanim externej zvukovky. Ako je pisane na tej stranke, MiniDSP UMIK-1 alebo Dayton Audio UMM-6 vyzeraju dobre a maju aj genericky kalibracny subor (pripadna sa da kupit nakalibrovany UMIK-1). To len tak bokom.
Momentalne mam PC v izbe spolu s TV, takze room treatment by prospel obidvom aplikaciam.
Co sa tyka merania, tak vybavu mam. Ako externu zvukovku s fantomom mam Tascam US-122mkII [link] spolu s mikrofonom Peavey PVR 2 [link]. K tomu nejaky bezny XLR kabel, tusim tento. Meral som uz odozvu izby, odtial viem tie peaky a dipy. Teraz som vsak preusporiadal entertainment room + pribudol gauc, tak by bolo nacim to odmerat znovu a pozriet sa, ako sa zmenila situacia. Takze vybavenie je, mozem zrobit, co rozkazes.
Zacital som sa do roznych PEQ a pozeram Room EQ pre Foobar. Hadam by som si mohol kupit USB meraci mikrofon. Odstrani to problem s celym nastavovanim externej zvukovky. Ako je pisane na tej stranke, MiniDSP UMIK-1 alebo Dayton Audio UMM-6 vyzeraju dobre a maju aj genericky kalibracny subor (pripadna sa da kupit nakalibrovany UMIK-1). To len tak bokom.
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
hello,
zveziem sa vam tu na tomto vlakne.
v podstate riesim podobnu dilemu, studiove monitory a do najuzsieho vyberu sa dostali a5x vs a7x.
spomenulo sa tu, ze a5x do paneloveho studia postaci, a ze bassuje dostacujuco.
otazka moja znie, co je dostacujuco?
pretoze bassuje takmer kazdy reprak.
a chcem teda vediet, aky je v tych bassoch rozdiel. ja totiz potrebujem aby ten bass bol pocut,
neskresleno a neorezano, plno a syto a nie stylom, ze ten reprak to uz nevlada a hra ako keby z posledneho.
aj ked, udajne je na panelakove studio a7x overkill, ja nikdy nepocuvam/netvorim hudbu na nejakych
extra hlasitostiach.
+ chcem, rsp rad by som sa vyhol subwooferu.
mate skusenosti niekde s nejakymi obchodmi v ba a okoli, kde by sa dali tieto adamy vyskusat?
d.
zveziem sa vam tu na tomto vlakne.
v podstate riesim podobnu dilemu, studiove monitory a do najuzsieho vyberu sa dostali a5x vs a7x.
spomenulo sa tu, ze a5x do paneloveho studia postaci, a ze bassuje dostacujuco.
otazka moja znie, co je dostacujuco?
pretoze bassuje takmer kazdy reprak.
a chcem teda vediet, aky je v tych bassoch rozdiel. ja totiz potrebujem aby ten bass bol pocut,
neskresleno a neorezano, plno a syto a nie stylom, ze ten reprak to uz nevlada a hra ako keby z posledneho.
aj ked, udajne je na panelakove studio a7x overkill, ja nikdy nepocuvam/netvorim hudbu na nejakych
extra hlasitostiach.
+ chcem, rsp rad by som sa vyhol subwooferu.
mate skusenosti niekde s nejakymi obchodmi v ba a okoli, kde by sa dali tieto adamy vyskusat?
d.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
ak budes robit korekciu mikrofonom, tak a5x ti daju 50Hz bez poklesu, a7x 40Hz bez poklesu
pisem bez poklesu a nie -3dB, bo nemas v rohoch basove pasce
pisem bez poklesu a nie -3dB, bo nemas v rohoch basove pasce
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- paranoid.asian
- Používateľ
vdaka za odpoved, ale ja si to zial neviem nijak predstavit.
nie je nejaka moznost v (okoli) ba si ich vypocut?
nie je nejaka moznost v (okoli) ba si ich vypocut?
- zoom
- Používateľ
Exkurzie zvycajne nerobim, ale kebyze velmi chces, tak si mozes prist vypocut A7X do mojho akusticky skveleho panelakoveho bytu. Izba ma 4x4 metre, takze modalne frekvencie 41 Hz a 82 Hz. Taktiez mam neprijemnu rezonanciu na cca 125 Hz. Ovsem toto plati, ked budem mat Adamy doma. Thomann ich ma vypredane, potom napisal, ze ich dostanu 30.9.2014, nasledne boli dostupne skladom, hovorim si fajn, vecer objednam. Vecer uz boli zase vypredane a opat je tam datum 30.9.2014.
Tak ked sa k nim niekedy dostanem, mozem sem napisat a mozes sa rozhodnut, co a ako.
Tak ked sa k nim niekedy dostanem, mozem sem napisat a mozes sa rozhodnut, co a ako.
- paranoid.asian
- Používateľ
dakujem za ponuku. nechcem moc otravovat zase, skor som mal na mysli nejaky shop.
ale tak, napis ked ich budes mat a chut na chvilu ich predviest.
v podstate si ich chcem kupit do podobne velkej izby ako mas ty.
btw, dnes som nieco riesil na thomann a doteraz ich mali ako ty popisujes skladom.
a zrazu bola dostupnost 30.9 a par dni predtym tiez.
ale tak, napis ked ich budes mat a chut na chvilu ich predviest.
v podstate si ich chcem kupit do podobne velkej izby ako mas ty.
btw, dnes som nieco riesil na thomann a doteraz ich mali ako ty popisujes skladom.
a zrazu bola dostupnost 30.9 a par dni predtym tiez.
Do Thomannu treba napísať dotaz na dostupnosť tovaru.
Vždy sa mi potom ozvali a napísali že zabezpečujú tovar o ktorý mám záujem.
Dokonca aj keď som chcel B-stock špecifické repra napísali že nemajú hneď ale že oslovia klientov či niekto nechce upgradovať.
Notifikovali ma aj keď tovar už naskočil skladom, ak ale nieje zadaná objednávka predajú prvému kto zadá objednávku.
Vždy sa mi potom ozvali a napísali že zabezpečujú tovar o ktorý mám záujem.
Dokonca aj keď som chcel B-stock špecifické repra napísali že nemajú hneď ale že oslovia klientov či niekto nechce upgradovať.
Notifikovali ma aj keď tovar už naskočil skladom, ak ale nieje zadaná objednávka predajú prvému kto zadá objednávku.
- paranoid.asian
- Používateľ
vdaka za info.
btw, tie b-stocky tam su.
btw, tie b-stocky tam su.
- zoom
- Používateľ
Tak akoze presiel mesiac a Adamy nikde. Zacinam byt nepokojny. Najprv na Thomannovi svietilo, ze sa naskladnia 30.9.2014. Par dni pred tymto datumom sa dostupnost zmenila na "Na otazku". Za posledne dni sa cena zahadne zmenila na 525,- € [klik]. To je o 100,- € viac na jeden kus (+200,- € za par).
Myslel som si, ze to je nejaky vymysel Thomanna, ale tak nejak sa na tuto cenu preorientovavaju vsetky vacsie a serioznejsie obchody [klik]. Hned po nastupe tejto ceny sa vypredal aj B-stock. Neviem, co Adam vymysla, ale nebudem tym nosatym platit takyto raketovy narast ceny za nic. Zostalo este zopar obchodov so starou cenou aj skladovymi zasobami (napr. tu a tu), ale neviem, ci to mam teraz rychlo objednat, alebo pockat, co sa bude diat. Pritom A3X, A5X, aj A8X su normalne cely cas skladom. Len moje A7X su nikde ako naschval.
Myslel som si, ze to je nejaky vymysel Thomanna, ale tak nejak sa na tuto cenu preorientovavaju vsetky vacsie a serioznejsie obchody [klik]. Hned po nastupe tejto ceny sa vypredal aj B-stock. Neviem, co Adam vymysla, ale nebudem tym nosatym platit takyto raketovy narast ceny za nic. Zostalo este zopar obchodov so starou cenou aj skladovymi zasobami (napr. tu a tu), ale neviem, ci to mam teraz rychlo objednat, alebo pockat, co sa bude diat. Pritom A3X, A5X, aj A8X su normalne cely cas skladom. Len moje A7X su nikde ako naschval.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Tak to nepotesi.
Hladas este nejake shopy alebo uz hladas alternativu?
V ceskom shope som nasiel za 460€, klik.
Popripade uvazoval si aj nad pouzivanymi?
Blizko mna som nasiel inzerat na A7 aj so subacom, kablami a stojanmi klik.
Podla toho co som nasiel tak rozdiel medzi A7 a A7x je ze A7 su trcoha slabsie ale so subacom by nemuseli byt zle.
Este treba dodat ze su biele.
Zhodou okolnosti idem piatok domov tak by som ti to vedel zobrat.
Hladas este nejake shopy alebo uz hladas alternativu?
V ceskom shope som nasiel za 460€, klik.
Popripade uvazoval si aj nad pouzivanymi?
Blizko mna som nasiel inzerat na A7 aj so subacom, kablami a stojanmi klik.
Podla toho co som nasiel tak rozdiel medzi A7 a A7x je ze A7 su trcoha slabsie ale so subacom by nemuseli byt zle.
Este treba dodat ze su biele.
Zhodou okolnosti idem piatok domov tak by som ti to vedel zobrat.