Ahojte,
Kupil som si novú dosku Asrock 980DE3/U3S3, samozrejme som preinštaloval celý OS, a po znovu poskladaní PC som zistil že mi sekajú už načítané videá na youtube (chrome aj firefox) a tak isto aj v prehravači Windows media player obraz aj zvuk, ale napríklad vo VLC už nie, všetky drivre mám aktuálne, tak isto mám aktuálne všetky runtime (Flash,Shockwave,C++,DX11...) aj systemové, všetko ostatné funguje super, tak isto aj hry. Mal som ešte podozrenie na neaktuálny driver na chipset, ale nikde som žiadny iný nenašiel, netuším v čom može byt problém, vie mi niekto poradit?
Dakujem.
Win 7 Ulti 64bit
AMD 6100 sixcore 3,3Mhz
GPU Nvidia GTX560 TI 1GB DDR5
RAM 8gb DDR3 1333
Chipset AMD 760G
HDD 1TB 7500ot. SATA3
Nova MB a sekanie videii
Re: Nova MB a sekanie videii
Vo VLC problem nemam, prave naopak..
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mno videá na youtyblbe sekajú často na hocičom, hocikedy, podľa nálady
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
problem sekania videi z youtube nieje u teba, ale je ten, ze youtube k tebe tie videa pusta pomaly. ber tak, ze je to streamovanie, ked pozeras video, pri case mas posuvnik a tam vidno, ako stiha nacitavat dalsie sekundy, ked sa to zasekne, tak ti video sekne, a je to dokaz, ze to nieje chyba PC, ale proste stream sa zastavil. ked si tie videa stiahnes do PC pojdu no problem aj v 1080p ale v streame nieje nikdy 100% spolahlivost. mozes mat aj intel i7 32gb ram a neviem co a nepomoze to. aj rychly net, pretoze youtube spomali prietok dat od seba a nepomoze ani to.
zato hovorim x ludom co sa chvalia ze maju 1Gbit od operatora linku ze aj keby ju realne mali celu /co nemaju, maju ju zdielanu 1:55, 1:30/, nikdy im druha strana nepusti full speed, a nikdy nevyuziju plne pasmo, je to proste len na papieri, nerealne../.
Ine bolo, ked mali ludia DSL a 2Mbps,to je pomale, a vacsina druhych stran nema problem pustit aj 10-20-30Mbps. Ale ani premiove sluzby ked si clovek zaplati a taha nepustia nikomu cez den viac ako 1-2MB/s k uzivatelovi, aj ked ten ma 5x rychlejsi net. Zda sa mi ze max. v noci som tahal niekedy okolo 7MB/s..
To iste youtube, ich pozeraju miliony ludi online, cize traffic obrovsky, ak spomalia speed od seba k uzivatelom, vsetkym to zacne sekat.. bohuzial.
zato hovorim x ludom co sa chvalia ze maju 1Gbit od operatora linku ze aj keby ju realne mali celu /co nemaju, maju ju zdielanu 1:55, 1:30/, nikdy im druha strana nepusti full speed, a nikdy nevyuziju plne pasmo, je to proste len na papieri, nerealne../.
Ine bolo, ked mali ludia DSL a 2Mbps,to je pomale, a vacsina druhych stran nema problem pustit aj 10-20-30Mbps. Ale ani premiove sluzby ked si clovek zaplati a taha nepustia nikomu cez den viac ako 1-2MB/s k uzivatelovi, aj ked ten ma 5x rychlejsi net. Zda sa mi ze max. v noci som tahal niekedy okolo 7MB/s..
To iste youtube, ich pozeraju miliony ludi online, cize traffic obrovsky, ak spomalia speed od seba k uzivatelom, vsetkym to zacne sekat.. bohuzial.
Ale to nevysvetluje prečo sa to deje aj na iných stránkach a dokonca aj pri videách v pc, a tuším že YT si video stiahne niekam do cache a potom ho prehráva, ciže aj keby som mal PC úplne bez netu, tak by malo stále hrat, a doteraz som takéto problémy nikdy nemal, stretol som sa už s čímkolvek, ale tomuto stále neviem príst na vysvetlenie
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
a tuším že YT si video stiahne niekam do cache a potom ho prehráva, ciže aj keby som mal PC úplne bez netu, tak by malo stále hrat
ano, tvoj pc si stiahne celu databazu z YT, a potom Ti ju bez pripojenia na net prehrava, srandujes, vsak?
ano, tvoj pc si stiahne celu databazu z YT, a potom Ti ju bez pripojenia na net prehrava, srandujes, vsak?
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
s formatom disku ci bez? ak si neformatoval, tak uz vies preco ti to blbne_elone_ napísal:samozrejme som preinštaloval celý OS,
znovuposkladani? to si reinstaloval windows pred vymenou dosky ci co?_elone_ napísal:a po znovu poskladaní PC
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
felipe25 napísal:a tuším že YT si video stiahne niekam do cache a potom ho prehráva, ciže aj keby som mal PC úplne bez netu, tak by malo stále hrat
Nikto tu nehovorí o celej databáze YT pisal som o jednom videu.. nechaj si načítat video potom si odpoj ethernet a prehraj si ho znovu, uvidíš že pojde..
Zle som to sformuloval, logicky až po výmene MB musíš preinštalovat windows, pretože všetky aktuálne drivre ti nesedia a hlavne ten na chipset, disk som samozrejme sformátovalshiro napísal:s formatom disku ci bez? ak si neformatoval, tak uz vies preco ti to blbne_elone_ napísal:samozrejme som preinštaloval celý OS,znovuposkladani? to si reinstaloval windows pred vymenou dosky ci co?_elone_ napísal:a po znovu poskladaní PC
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nie vzdy a nie celeNikto tu nehovorí o celej databáze YT pisal som o jednom videu.. nechaj si načítat video potom si odpoj ethernet a prehraj si ho znovu, uvidíš že pojde..
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2