Asnod napísal:Porovnavas neporovnatelne. Staci ti to takto?
Nie, neporovnateľné to nie je, už duplom nie keď je zapnuté 16x AA, ktoré renderuje tiež viac pixelov, ako samotné 1080p.
A hranie s 4K textúrami nie je hranie na 1080p, na ktoré je tá karta určená.
Shatterhand napísal:Ešte raz - vysokú reklamovanosť má 1 konkrétny model od konkrétneho výrobcu a to je ten sapphire čo som spomínal. Ideme to zovšeobecňovať na R9 280X? Čo mám ja s tým že niekto nevie taktovať, pokazí si to a potom to dá reklamovať? Lebo práve takýto experti to oficiálne reklamujú, poznám to veľmi dobre a vedia to aj alzáci lenže musia to vziať pretože to je nedokázateľné.
Prosím ťa, trochu popremýšľaj nad tým, o čom sa tu bavíme. Prečítaj si moje príspevky znova. Jediný kto tu generalizuje si ty. Jediný kto tu zavádza si ty. Povedal si, že veľa ľudí vrátilo kartu lebo blablabla. Ja som povedal, že to je irelevantné, pretože do reklamácií sa to nezapočítava. Ja som povedal, že niektoré 280(X) majú vysokú reklamovateľnosť. Nie všetky. Niektoré. Jedna, dva, tri, desať, proste niektoré modely. Tak, ako niektoré modely 960 môžu pískať ak použije výrobca lacné, menej kvalitné cievky, môže 280(X) byť nekvalitná, keď výrobca použije nekvalitné komponenty. Ja hovorím, že pískanie nie je dôvod, prečo nekupovať jednu kartu(karty u ktorých sa riešilo pískanie som našiel hlavne od Evga).
A ak niekto nevie taktovať, tak rovnako zruší 760, 770, 780, 960, 970, 980 ako 280. Keď to tam ešte bolo, tak MSI a Gigabyte 760 mali 90% spokojnosť, tie Sapphire 280 a 280X, medzi ktorými som sa rozhodoval mali reklamovanosť rádovo v stovkách.
Nikto tu neflamuje, ak máš pocit, že tu niekto flamuje, tak čítaš zlým spôsobom. Ja len vyvraciam iracionálne nezmysly.
Ja by som radil skôr zakladateľovi témy aj iným ľuďom, ktorí sa rozhodujú, pozrieť recenzie, pozrieť videorecenzie, porozprávať sa s majiteľmi a potom sa rozhodnúť, pretože tieto fóra a webstránky sú čoraz horšie a horšie. Každá karta, procesor, doska má iné pro a proti. Záleží na každom, čo si vyberie. Tak, ako ja som si vybral nV 760 kvôli ubisoftu, CUDA, podpore a ovládačom a menšej spotrebe, vyššej spoľahlivosti a menšej cene a som spokojný tak niekto iný môže vybrať inú kartu kvôli iným preferenciám(napr. bitcoin mining alebo potreba hrania hier na downsamplovanom 4K na 30FPS namiesto 1080p a 50FPS. Nech sa rozhoduje každý podľa svojho uváženia a nie tu brať rady od ľudí, čo nevedia slovenskú gramatiku a myslia si, že keď jemu nevadí niečo prvé, tak druhému to tiež vadiť nebude(nemyslím na teba, ty písať vieš, len tebe nevadí spotreba a myslíš si, že iným ľuďom automaticky spotreba vadiť nebude keď tebe nevadí, ale existujú aj ľudia, ktorým spotreba vadí a nie je to preto, že by šetrili elektriku

). Ľudia na tomto fóre a iných fórach by nemali mať takú kredibilitu pri porovnávaní, každý by sa mal rozhodovať sám, pretože každý má svoje preferencie a nikto tu nie je objektívny. Ja, ty, nikto.