Čaute pánové, konečne prišla výplata, tak som sa rozhodol, že to predsa len investujem do tej novej telky a keďže plazmy sú už pasééé, tak ostáva jedine dáke LCD či LED, či jak sa to vlastne nazýva a tak by som vás chcel poprosiť o pomoc pri výbere. Čo sa do veľkosti týka, tak by to mala byť 55" a cenovo cca do tých 1111 Eur
Pozerať sa na tom budú ako HD tak i SD filmy a taktiež asi DVB-S príjem ako je napríklad skylink, takže by som sa chcel opýtať, či sa oplatí isť do dákej so zabudovaným DVB-S , čo by mi vyhovovalo lebo odpadá potreba ďalšieho ovládača, alebo ani nie a potom prikúpiť k tomu dáke externé DVB-Sko?
Prioritou je asi aby to malo čo najlepší obraz/cena + niečo ako nahrávanie na flesh disk by tiež nezaškodilo, tak vedeli by ste niečo konkrétne poradiť?
Nová LCD/LED TV
Nová LCD/LED TV
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Nová LCD/LED TV
top http://elektro.bazos.sk/inzerat/4680114 ... E-pero.php
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 312779.htm
ak nie tak http://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-55as640e/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40as64 ... 183815.htm
nastavenie sem smarim coskoro, mam jeden teraz poruke
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasoni ... 312779.htm
ak nie tak http://televizor.heureka.sk/panasonic-tx-55as640e/
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40as64 ... 183815.htm
nastavenie sem smarim coskoro, mam jeden teraz poruke
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Tak ten prvý odkaz vyzerá hodne zaujímavo a hodne ho zvažujem, len neviem ako by to bolo s dopravou:D ... no ale ani ten TX-55AS640E nevyzerá zle len nebolo by lepšie už doplatiť za TX-55AS650E, čo by mal mať už IPS panel a i nahrávanie na disk?
No a niečo s integrovaným DVB-S tunerom by si nevedel poradiť? ... ja keď sa nik moc neozýval som čosi aj sám pozeral a padlo mi do oka toto:
Panasonic TX-55AS750E
Sony Bravia KDL-55W829B
Samsung UE55H6700 resp. SAMSUNG UE55H6670
Alebo je to už zbytočne moc predražené a neoplatí sa ta investícia?
No a niečo s integrovaným DVB-S tunerom by si nevedel poradiť? ... ja keď sa nik moc neozýval som čosi aj sám pozeral a padlo mi do oka toto:
Panasonic TX-55AS750E
Sony Bravia KDL-55W829B
Samsung UE55H6700 resp. SAMSUNG UE55H6670
Alebo je to už zbytočne moc predražené a neoplatí sa ta investícia?
CPU: Intel Core i5-3570K, CPU COOLER: Noctua NH-D14, MB: ASRock Z77 EXTREME6, RAM: Kingston HyperX Genesis Grey XMP 8GB (kit 2x4GB) 1600MHz + Kingston HyperX Savage 16GB (Kit 2x8GB) 1866MHz DDR3, VGA: MSI RX 480 Gaming X 8G, SSD: Kingston HyperX Savage SSD disk 240GB, HDD1: Seagate Barracuda 7200.12 1TB, HDD2: WD Green 2TB, HDD3: WD Red 3TB, PSU: Corsair AX 750, 80 Plus Gold, CASE: Corsair Obsidian 550D, INTAKE: 2x GELID Solutions Silent 12 TC, OUTTAKE: NB-BlackSilentPro Fan PL-2 Zvuk: ASUS Xonar D1, Repro: Genius SW-5.1, Klávesnica: Razer Lycosa Mirror, Myš: Roccat Kone + Roccat Taito, UPS: APC Smart-UPS 1000VA , LCD: Dell U2412M UltraSharp 24"
- Andre
- TV & Audio expert
podla mna su pouzitelne lcd tv len as640 a ax630
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40ax63 ... 223934.htm
len panasonic koli motion resolution 800+ s intelligent frame creation na low - nerobi vyrazne artefakty ako napr clear motion u samsungu
aj as740 je fail https://www.avforums.com/review/panason ... view.10713
ips nie, bleda cierna + ips glow, vacsinou nerovnomerne a presvitajuce podsvietenie
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx40ax63 ... 223934.htm
len panasonic koli motion resolution 800+ s intelligent frame creation na low - nerobi vyrazne artefakty ako napr clear motion u samsungu
aj as740 je fail https://www.avforums.com/review/panason ... view.10713
ips nie, bleda cierna + ips glow, vacsinou nerovnomerne a presvitajuce podsvietenie
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
- Andre
- TV & Audio expert
k nastaveniu led panasonic:
mod: ako v kine(true cinema)
podsvietenie je ako jas na monitore, aky chcete
od kontrastu az po teplotu farieb (tepla2) nic nemenit
od zivych farieb po MPEG redukciu sumu vsetko vypnut. Mozte nechat akurat senzor osvetlenia (dodatocne reguluje podsvietenie podla svetla v miestnosti)
intelligent frame creation - low
Film Cadence Mode a 1080p Pixel Direct - on ak sa da(asi zalezi od vstupu)
Contrast Control - off
mod: ako v kine(true cinema)
podsvietenie je ako jas na monitore, aky chcete
od kontrastu az po teplotu farieb (tepla2) nic nemenit
od zivych farieb po MPEG redukciu sumu vsetko vypnut. Mozte nechat akurat senzor osvetlenia (dodatocne reguluje podsvietenie podla svetla v miestnosti)
intelligent frame creation - low
Film Cadence Mode a 1080p Pixel Direct - on ak sa da(asi zalezi od vstupu)
Contrast Control - off
Tak dobre teda, tým odpadá z výberu ten môj navrhovaný Panasonic i Samsung ale čo ten Sony? S ním nemáš dáke skúsenosti?
Lebo inak, čo si navrhol ešte ten AX630 sa mi asi najviac pozdáva ... teda dúfam, že si mal tým na mysli tento: Panasonic TX-55AX630. Prípadne kukal som ešte na stránkach Panasonicu a majú tam teraz dosť nových druhov, že či by sa neoplatilo na ne počkať, kým prídu do predaja? Teda neviem ako dlho by to trvalo
A ešte jedna taká otázočka, lebo vidím, že sa hodne vyznáš, či by si mi k tomu nevedel doporučiť aj dáky externý DVB-S tuner, ktorý by čítal už karty Skylink Irdeto M7 lebo staršie sa už asi nedajú zohnať.
Lebo inak, čo si navrhol ešte ten AX630 sa mi asi najviac pozdáva ... teda dúfam, že si mal tým na mysli tento: Panasonic TX-55AX630. Prípadne kukal som ešte na stránkach Panasonicu a majú tam teraz dosť nových druhov, že či by sa neoplatilo na ne počkať, kým prídu do predaja? Teda neviem ako dlho by to trvalo
A ešte jedna taká otázočka, lebo vidím, že sa hodne vyznáš, či by si mi k tomu nevedel doporučiť aj dáky externý DVB-S tuner, ktorý by čítal už karty Skylink Irdeto M7 lebo staršie sa už asi nedajú zohnať.
Takže ďalej už nikto nič? Nik nemáte skúsenosti s tými telkami od Sony? Lebo ak nie, tak asi dám na rady a pôjdem do toho Panasonic TX-55AX630 a k nemu nejaký ten externý satelitný prijímač. Keďže ani tu nik zatiaľ neporadil, tak som trošku surfoval po nete a vcelku mi do oka padol tento: VU+ SOLO, čo vy na to? Dokonca, pre tie nové karty HD M7 od skylinku by pri použití licencovaného modulu Irdeto do slotu CI malo všetko fungovať.
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Staram sa o jeden Vu+ Solo2 a je to paradna masinka. Oproti Solo je lepsi vo vsetkom (CPU, RAM, flash, LAN, ...), vid porovnanie. Vsetko tam bezi rychlo, ziadne cakanie na nejake menu a podobne. Je okolo neho ziva komunita, takze alternativne firmwary maju stale nejake updaty a lahko sa aktualizuju (cez menu update, restart). Ja mam na "mojej" krabicke nahodeny VTi image. Neseka sa to, nemrzne to, normalne to spolupracuje s SG2100 motorom a nataca parabolu, na displeji zobrazuje uzitocne informacie, zobrazuje normalne diakritiku v EPG, atd. A ked ta omrzi nechat si zo seba robit SkyLinkom dobry den, pohodlne cez menu nainstalujes OScam. Samozrejme, stale je to Linuxova patlanina, takze nejake to citanie na internete bude potrebne, ale ked to raz rozbehas, uz na to nemusis druhykrat siahnut. Tato masina uz bezi par rokov a ani neviem, kolkokrat tomu vypadla elektrina, nikdy tam nebol problem s nasledovnym bootovanim, poskodenym imagom, ci stratenymi nastaveniami. Proste zariadenie, pri ktorom aj niekto rozmyslal, kym ho navrhol.
Solo2 je samozrejme drahsie od Solo a stoji dvakrat tolko (och nie). Ale v absolutnej hodnote je to len 130,- € a ziskas po kazdej stranke lepsi pristroj. Ide hlavne o tu rychlost, je to naozaj radost pouzivat. Rozhodne by som siel do Vu+, ale celkom urcite by som kupil Solo2.
Edit: Este k tym televizorom. Ja uz poslednu dobu akosi TV neodporucam, ako som robil kedysi. Dovodm je, ze sa prestali vyrabat plazmy a do LCD sveta sa nemontujem. Vobec by som nemohol nejaku LCD TV odporucit s kludnym svedomim. Sam cakam, kym sa trosku pochlapi OLED. Uz ma ta cierna laka a chcel by som aj vacsiu uhlopriecku, ale zatial to trpi neduhmi LCD, ktore neviem prekusnut.
Solo2 je samozrejme drahsie od Solo a stoji dvakrat tolko (och nie). Ale v absolutnej hodnote je to len 130,- € a ziskas po kazdej stranke lepsi pristroj. Ide hlavne o tu rychlost, je to naozaj radost pouzivat. Rozhodne by som siel do Vu+, ale celkom urcite by som kupil Solo2.
Edit: Este k tym televizorom. Ja uz poslednu dobu akosi TV neodporucam, ako som robil kedysi. Dovodm je, ze sa prestali vyrabat plazmy a do LCD sveta sa nemontujem. Vobec by som nemohol nejaku LCD TV odporucit s kludnym svedomim. Sam cakam, kym sa trosku pochlapi OLED. Uz ma ta cierna laka a chcel by som aj vacsiu uhlopriecku, ale zatial to trpi neduhmi LCD, ktore neviem prekusnut.
Tak ako samozrejme absolutne verím, že Vu+ Solo2 je parádna mašinka a určite aj vo všetkom lepšia ako to Solo, dokonca vcelku lepšia je už i Vu+ Solo SE, lenže presne ako si povedal, všetko je to o financiách lebo ta Solo 2 je skoro raz tak drahšia a neviem, či by som vôbec všetky jej funkcie využil lebo sa radím skôr medzi amatéroch v tomto smere, tak neviem či by sa to oplatilo. Dokonca som skúšal kukať aj dáke bazarovky ale tam som tiež nejak neuspel. Lebo k tomu bude treba ešte dokúpiť spomínaný certifikovaný Irdeto modul na skylink kartu a aj tu kartu, takže zasa čosi naviac ... a síce ten Skylink si teraz veru trošku robí z ľudoch dobrý deň ale aj tak to zatiaľ vychádza najlepšie.
A k tým telkáčom, ja už som sa nejak s tým zmieril, že to bude LCD lebo síce tie oled sú naozaj nádherne, lež zasa tá cena? ... a pochybujem, že v blízkej budúcnosti to nejak pôjde dole.
A k tým telkáčom, ja už som sa nejak s tým zmieril, že to bude LCD lebo síce tie oled sú naozaj nádherne, lež zasa tá cena? ... a pochybujem, že v blízkej budúcnosti to nejak pôjde dole.
Pánové chcel by som sa vás ešte opýtať na kvalitu telkáčov značky BLAUPUNKT lebo sa predávajú za dobrú cenu i keď nemajú takmer žiadne SMART funkcie ale to mi moc nevadí aj tak by som ich využil len veľmi málo, len neviem ako sú na tom s kvalitou obrazu, čo ma najviac zaujíma. Nemáte niekto s nimi skúsenosti?