A inak ASIC mam jednu 72% a truhu 72,2%
Obe boli vyrobene spolocne, kedze maju rovnake seriove cisla...jedna ho ma len o 1 cislo vyssie

mno z pl nemám problém, na vzduchu tá opica dala iba 1400OneCosmic napísal:Editoval si BIOS? Ak nie tak sa nedivim, ze mas slabe OC, ked narazas na PL.
U karty od Asusu komplikoval přetaktování „nízký“ limit spotřeby GPU Boost v kombinaci s poměrně výkonnými (rozuměj žravými) ventilátory, které z něj významně ukusovaly.
Nejprve jsem měl pocit, že karta nereaguje na zvedání napětí v Afterburneru, takže jsem vyzkoušel i dodávanou aplikaci Asus GPU Tweak.
S GPU Tweak jsem nepochodil také, s GPU Tweak nastaveným na 1478 MHz a 1,265 V, s pamětmi na 7630 MHz a s ventilátory na 2100 ot./min karta po krátkém zahřátí začala narážet na limit spotřeby a automatika snížila napětí z 1,24 na 1,187 V, načež Crysis zhučel. Při kombinaci se zdánlivě o něco horším nastavením 1478 MHz při 1,223 V, s pamětmi na 7630 MHz a s ventilátory zhruba na 1800 ot./min karta Crysis ustála asi tři minuty při reálném taktu 1490 MHZ@1,169 V, ale ke konci se po zahřátí opět dostala na limit GPU Boost, nejspíš snížila napětí a Crysis se poroučel.
Na 3850 MHz i 3825 se ještě v obraze objevovaly artefakty, na 3800 MHz už paměti běžely bez problémů i ve Watch Dogs.
Změny nastavení, které obvykle vedou k lepší stabilitě (zvedání napětí, nastavení výkonu větráků na maximum) byly v tomto případě spíš kontraproduktivní – s vyšším napětím se karta dostala rychleji na limit (a pokud rovnou hra rovnou nespadla, tak grafika výrazně snížila takty).
A na limit narazila dříve i při nastavení vyššího výkonu ventilátorů (při maximálních otáčkách větráků se spotřeba karty zvedne asi o 10 W, což z limitu spotřeby ukousne 9 %).
Výsledné přetaktování se pohybovalo kolem 1470 MHz u GPU a 7600×2 MHz u pamětí v Crysis i ve Watchdogs.