Teplota northbridge
- adriano94
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 19. Sep, 2008, 20:40
Teplota northbridge
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Teplota northbridge
aj ked to tie suciastky vydrzia, mne sa to zda zbytocne moc. Prepastoval by som chladic s kvalitnou pastou a eventualne zariadil nejaky ventilator, rovnako ako na napajacie obvody (a tam ani teplotu merat nemusim, tam to robim automaticky). Bohuzial to znamena dosku von.
Bez vyberania dosky mozes prehodnotit neporiadok v bedni, kabel management, blokovanie vzduchu, predne-zadne ventilatory a podobne.
Bez vyberania dosky mozes prehodnotit neporiadok v bedni, kabel management, blokovanie vzduchu, predne-zadne ventilatory a podobne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- adriano94
- Používateľ
Vsetky priestory pre ventrilatory su obsadene kable upravene.. ale co som presiel uk fora tak ja mam teploty este ok niekto ma aj cez 80c ale to mi pride az vela...
- adriano94
- Používateľ
Intel® X58 Express ChipsetThermal Specification
Parameter Value
Tcase_max 100 °C
Tcase_min 5 °C
Tcontrol 95 °C
Mam riesit teplotu 60c v idle 70-75c v zatazi ? alebo je to ok ?
Parameter Value
Tcase_max 100 °C
Tcase_min 5 °C
Tcontrol 95 °C
Mam riesit teplotu 60c v idle 70-75c v zatazi ? alebo je to ok ?
ten chipset je robeny 65nm technologiou a jeho TDP je 24,1W (pre porovnanie Z97 ma 4,1W).
Navyse, pokial viem, mas dost dobre cez vysoku FSB pretaktovany 6core Xeon, takze tej teplote sa necudujem..
Jedine co ozaj mozes trosku pomoct, je nanovo prepastovat..
Navyse, pokial viem, mas dost dobre cez vysoku FSB pretaktovany 6core Xeon, takze tej teplote sa necudujem..
Jedine co ozaj mozes trosku pomoct, je nanovo prepastovat..
- adriano94
- Používateľ
Asi tak urobim ale az neskor nechce sa mi to teraz cele rozoberat.. presiel som UK fora a tak a teploty s x58 maju aj o dost vyssie len nebol som si isty ci to je bezpecne
je to v pohode.. takze obavu by som nemal..
tak asi ozaj stoji za zvazenie prepastovat.. ta gumicka zo stroja uz prestava plnit svoju ulohu...
- adriano94
- Používateľ
asi tak v najblizsiej dobe aj spravim ale co citam tak tie x58 tak ci tak topia aj na lepsich doskach s lepsim chladenim ako moja
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
to je jedno, po X rokoch tazkej prevadzky tam uz mozno nenajdes ziadnu pastu... vies ako to je, dva roky zaruky to vydrzalo a co bude potom vyrobcu dosky ani trochu nezaujima.
Fakt to prepastuj, aj ked bude musiet ist doska von. Teplota je najvacsi killer dosiek a vseobecne vsetkych suciastok, preto sa aj robia tzv. akcelerovane testy starnutia a vsetky tie MTBF (mean time between failures, ktora je udavana na kazdu suciastku) sa robi predovsetkym v tepelnych komorach a matematicky sa aproximuje.
Fakt to prepastuj, aj ked bude musiet ist doska von. Teplota je najvacsi killer dosiek a vseobecne vsetkych suciastok, preto sa aj robia tzv. akcelerovane testy starnutia a vsetky tie MTBF (mean time between failures, ktora je udavana na kazdu suciastku) sa robi predovsetkym v tepelnych komorach a matematicky sa aproximuje.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Nforce pre lga775 normalne bezali na 95st
Asus ako opravu vydal bios pri ktorom tie dosky vypinali az pri 105st
60-80st je v podstate luxus
Pod vrm len lepsiu podusku lebo pasta nemusi zabezpecit dotyk chladica a vrm niekedy je tam medzera aj 1mm
Taka phobya je cca 2-3 vodivejsia ako tie bazmeky od vyrobcu
Asus ako opravu vydal bios pri ktorom tie dosky vypinali az pri 105st
60-80st je v podstate luxus
Pod vrm len lepsiu podusku lebo pasta nemusi zabezpecit dotyk chladica a vrm niekedy je tam medzera aj 1mm
Taka phobya je cca 2-3 vodivejsia ako tie bazmeky od vyrobcu
- adriano94
- Používateľ
Teraz som dal south bridge dole a tam bol podusok.. northbridge som nedal dole lebo to je praca na dlhsie.. a ani nemam pastu a ani podusky
- adriano94
- Používateľ
https://forum-en.msi.com/index.php?topic=129339.0 tak asi sa nemozem stazovat