aka je mozna dlzka USB kabla k WEB kamere
aka je mozna dlzka USB kabla k WEB kamere
Ma niekto skusenost aky dlhy USB kabel je mozne pouzit k web kamere abi fungovala, nestraca sa pri dlhom kabli signal?
Re: aka je mozna dlzka USB kabla k WEB kamere
USB ma max 5m bez zosilnenia, dlhsi kable ani asi nekupis
mal som tak tlaciaren, ale dlzka mi nestacila a s +1m kablom to uz neslo
musel som pouzit aktivny hub
web kamera je bez vlastneho napajania, takze to bude podla mna este menej
mal som tak tlaciaren, ale dlzka mi nestacila a s +1m kablom to uz neslo
musel som pouzit aktivny hub
web kamera je bez vlastneho napajania, takze to bude podla mna este menej
no na vacsie vzdialenosti asi len nejaku lacnu IP kameru + pichnut do routra cez ethernet kablel
do tych 4-5m sa asi zmestim, bez odskusania sa asi nezaobidem. budem mat 1,5m kable asi 4ks tak potom odskusam ked bude cas. vdaka
Ja som raz pouzil cca 10m, ale bol to nejaky aktivny usb predlzovak (myslim, ze sa napajal do dvoch usb)
- lukasko
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Mar, 2006, 02:00
tak ja mam zasa skusenost s asi 3m kablom s priemerom 3mm a WEBcam mi tam nejde vobec ... ak som ho zapojil do dvoch USB, teda na zaciatok pripojil asi metrovy kabel vacsej sirky co sa picha do dvoch USB (druhe nie je "priechodzie") tak ani tak nesla.... isla iba ak som ju predlzil cez polmetrovy hruby jednoslotovy USB kabel, alebo ak som pred ten polmetrovy pripojil aj ten dvojslotovy metrovy(spolu 1,5m).... v tom 5m tenkom mam pichnuty prijimac od mysky (Logitech VX revolution) a to ide.. ale aj tak ma setpoint niekedy problem najst ju....
v tenkom dlhom som skusal aj USB TV Tuner a ten nesiel tiez vobec... iba v tom dvojslotovom metrovom
takze aby som to zhrnul, tak cim dlhsi a tensi kabel, tak tym mensia pravdepodobnost, ze ti to bude fungovat (moj subjektivny nazor)
/edit - este som si spomenul.... v robote mame tlacky pripojene cez USB a pripajame ich aj na 5m a idu....
v tenkom dlhom som skusal aj USB TV Tuner a ten nesiel tiez vobec... iba v tom dvojslotovom metrovom
takze aby som to zhrnul, tak cim dlhsi a tensi kabel, tak tym mensia pravdepodobnost, ze ti to bude fungovat (moj subjektivny nazor)
/edit - este som si spomenul.... v robote mame tlacky pripojene cez USB a pripajame ich aj na 5m a idu....
CPU: AMD Ryzen 1700 // SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4 MB: GA-AB350-Gaming RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 HyperX@none Grafika: MSI GTX 970 GAMING 4G 1279/1140@none HDD: SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB Samsung 850 EVO 120GB ,Samsung HD154UI 1,5TB Zvuk: Logitech Z-5500 Skrinka:[/color] NZXT S340 + Corsair CX400 Ostatne: Card reader 32in1, Logitech VX Revolution, G940, Sony Dualshock3
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
for sale: CPU: AMD FX 4100 3600@4300 // AC Freezer 64PRO MB: GA-970A-UD3 RAM: 2*4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9@none Zvuk:Audigy4 > Digital I/O Modul Skrinka:Eurocase ML 5412 DVD: Optiarc AD-7203S (LabelFlash), TEAC DV-W516GC
tlačiareň ide pravdepodobne preto, lebo z pc keď ideš niečo tlačiť odošleš do tlačiarne iba malé údaje nejakého krátkeho charakteru preto to pravdepodobne ide aj na dlhšiu vzdialenosť.
Webcam tá ti sníma neviem 15obrázkov za sekundu a každý z tých obrázkov má nejakú veľkosť tak keď sa to spočíta cez to usb ide dosť veľa informácií do pc tak asi preto to nefunguje. Možno v nejakom programe nastaviť a vyskúšať najhoršiu kvalitu snímania prípadne robiť iba fotky v nejakom časovom intervale, ale je to iba nápad.
A ešte, že tie tlačiarne tam majú vlastný zdroj, takže usb káblom ide iba informácia kdež to web cam ide aj informácia a aj napájanie.
Tiež by ma zaujímala max. dlžka
Webcam tá ti sníma neviem 15obrázkov za sekundu a každý z tých obrázkov má nejakú veľkosť tak keď sa to spočíta cez to usb ide dosť veľa informácií do pc tak asi preto to nefunguje. Možno v nejakom programe nastaviť a vyskúšať najhoršiu kvalitu snímania prípadne robiť iba fotky v nejakom časovom intervale, ale je to iba nápad.
A ešte, že tie tlačiarne tam majú vlastný zdroj, takže usb káblom ide iba informácia kdež to web cam ide aj informácia a aj napájanie.
Tiež by ma zaujímala max. dlžka
Neviem či si sa niekedy pozeral do Windowsáckeho spoolera, ale bežný print job môže mať aj 70MBMr.Crow napísal:tlačiareň ide pravdepodobne preto, lebo z pc keď ideš niečo tlačiť odošleš do tlačiarne iba malé údaje nejakého krátkeho charakteru preto to pravdepodobne ide aj na dlhšiu vzdialenosť.
.
Prepacte ze ozivujem tuto temu, ale zaujima ma ci dlzka 5m plati aj ked tam nebude datovy prenos, ale bude cez ten usb kabel napajane raspberry.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Pre USB 2.0 je teoreticke maximum 5 m https://en.wikipedia.org/wiki/USB#Cabling